Blommande buskar som Växa på Skugga

Nästan alla hem trädgårdar har ett skuggigt område, som kan vara på grund av stora träd eller som orsakas av angränsande byggnadskonstruktioner. Men det innebär inte att du slutar växa växter i de skuggade områdena. Naturligtvis kan du njuta av vackra blommande växter, inklusive grundvatten omfattar, örtartade årlig eller buskar. Med fleråriga växter och buskar, har en trädgårdsentusiast inte att överväga omplantering varje år. Allt du behöver är noggrant urval av blommande buskar som växer i skuggan.
Typer av blommande buskar som växer i Shade
Med den grundtanken att växter kräver adekvata solljus för optimal tillväxt och blommande, mest trädgårdsmästare tycker att det är mycket utmanande att växa blommande buskar och buskar i skuggade områden. Om du har samma åsikt, behöver du inte oroa dig så mycket, eftersom det finns flera arter som gör bra även om de utsätts för minimal ljus. Med dem kan du njuta av vackra blommor att fylla din trädgård i alla blommande säsongen. Några av de populärt planteras blommande buskar för skugga är följande:
Weigela som växer i skuggan; Med utvecklingen av nya hybridsorter som Weigela blivit en populär landskapsarkitektur Bush för skuggade områden. Bladen är lila eller brokig, medan rörformiga blommor är vita, gula, rosa, rött eller lavendel beroende på art. Trädgårdsmästare föredrar växande Weigela att locka till sig fjärilar och kolibrier. This lövfällande buske är mycket härdig och producerar blommar sent på våren och försommaren.
Hortensior som växer i Shade, en annan blomma som blommar optimalt i svagt ljus villkoret är hortensia. Du kan betrakta växande Oakleaf hortensia (stora vita blommorna) och jämn hortensia (blommorna ca 1 fot i diameter) i din blomma trädgård. Oakleaf hortensia utvecklar också karakteristiska färg faller bladverk. Om det är tillgängligt, växt hortensior inom områden som får indirekta eller filtreras solljus på morgon och kväll slips.
Rose of Sharon som växer i skuggan; Nämn några vita blommande buskar som växer i skugga och du kommer definitivt hitta ros Sharon överst på önskad lista. Dessutom återfinns i andra färger blomma, ros av Sharon är en typ av hibiskus som blommar i slutet av sommaren, när det finns knappt någon blomma i trädgården. Kom dock ihåg att för mycket av skugga kommer att resultera i små blommor och ökad infestationer sjukdom i buskarna.
Azaleor som växer i skuggan; Evergreen sorter av azalea (Satsuki, Kurume och södra indica azaleor) är utmärkta blommande buskar för skuggade områden. Some azalea sorter are dvärg mäter cirka 4 meter, medan andra växa till en högsta höjd på 8-10 meter. Finns i en rad olika färger, inklusive vit, rosa, lax, orange, röd, lila eller randig rödaktiga, är azalea blommor produceras i vår eller mitten av sommaren.
Rhododendrons som växer i skuggan; Rhododendrons dela samma växtfamilj med azaleor och båda är mycket uppskattad för tolererar halvskugga villkor. Prålig blommor i varierande färger belastar i klasar. Hybridsorter av rhododendron som lämpar sig för odling i minimala ljus snowlady, kung George, elviira och buga klockor. Välj sorter enligt växternas höjd, blomfärg och tillväxt krav.
Utöver de ovan blommande buskar som växer i skuggan, du har många andra i listan, inklusive kaprifol, syren, kamelia, brinnande buske och Viburnum. Och alla typer av blommor är vackra och unika på sitt sätt. Så när du väljer och buskar för din trädgård, inte bara betrakta blomman storlek och färg. Hellre ta en del av den naturliga växt livsmiljöer och deras krav tillväxt. Som hjälper dig i lätt bibehålla sunda växter i det långa loppet. Följ grundläggande vård tips, som vattning, gödsling, ogräsbekämpning, beskärning och uppskattar de färgglada blommar på din trädgård.