Getingfälla

Det finns olika typer av getingar som bygger ett pappers-liknande kam-formade häckar från skadade träfiber. Trots att de är irriterande, är några arter som anses fördelaktigt eftersom de äter skadegörare. Men dessa getingar ses som skadedjur själva eftersom de tenderar att sticka upprepade närhelst de känner sig hotade. These getingar inte utgör ett allvarligt hot mot oss, men de blir aggressiv om någon stör boet eller kommer för nära den. Kanske dessa är skälen till varför du vill lära dig att göra en hemmagjord geting fälla.
Behovet av att göra en geting fälla blir viktigt i början av våren, ca 30 - 45 dagars, eftersom den nya geting drottningen kommer ut samtidigt som bon byggs. Detta är din gyllene tillfälle att minska sin befolkning och fälla drottningar. Att veta hur man kan bli av getingar lätt, är användningen av geting fällor på bästa sätt. Och med denna metod sätter du inte dig själv löper risk att få sved också. För att göra en fälla papper geting, måste du förstå att bete är det viktigaste verktyget i hela locka del.
Papper Getingfälla; Många människor använder bekämpningsmedel för att kontrollera getingar. Nu kan detta vara ett effektivt sätt att bli av med dem, men kemikalierna i dessa bekämpningsmedel är skadliga för miljön. Det är därför, vilket gör geting fällor som arbete och skydda miljön på samma gång är mycket mer produktiva.
Material som behövs, 2-liters soda flaska, Kniv eller sax, färgglada band, bete (kött, öl, socker vatten), tunn sträng, När du har alla de nödvändiga sakerna redo, följa stegen nedan om hur man gör en geting fälla . , Från toppen av flaskan, skära åtminstone ¼ av flaskan med hjälp av sax eller kniv. ; Placera ¼ skära upp tillbaka på flaskan, men vänd den och fäst den med de färgstarka band. ; När du använder färgglada band, kan getingar lätt bli attraherad av det. , Med kniven, gör 2 små hål på flaskan. Placera tråden genom dessa hål. , Om du vill kan du också använda färggranna tejp för att fästa snöret på flaskan. ; Häng Getingfälla av strängen på en gren, takfot, eller någonstans där getingar härjar. , Lägg lite av bete inne i flaskan. När du använder vattenbaserad beten, försök att inte fylla fälla ända till toppen. Du behöver utrymme för getingen att flyga runt i fällan. ; Om mängden getingar är stor i ditt område, hänga fler än en geting fälla för bättre resultat. , Du kan också använda apelsin juice, vodka, gelé, melass, honung och melon svål som bete också. ; När du hänga fällan kommer getingar ange det, men kommer inte att hitta en väg ut. , Håll tömning och påfyllning av Getingfälla regelbundet. Detta gör du använda färskt bete och locka fler getingar. , Nu, innan du töm Getingfälla, dränka den i vatten helt i en halvtimme så att alla dessa insekter är döda. Ibland några getingar får inte dö i fällan eller kan halvdöda. Denna teknik kommer att se till de är helt döda och hålla dig säker från få stucken.