Målning konkreta åtgärder

När man tittar på utomhus eller inomhus betong trappor av ditt hus, känner du att det inte stämmer med den yttre eller inredning av ditt hus. Målning konkreta åtgärder är ett utmärkt sätt att förbättra utseendet på den trista, tråkiga, omålade betongyta. Det är det enklaste och billigaste sättet att förbättra sitt visuella intryck. Färgen kommer inte bara ge dem en uppfriskande ser bra ut men kommer även att skydda betongytan från normala slitage och förbättra utvändig målning.
Målning konkreta åtgärder: Instruktioner
För målningen jobbet måste du få lite material. Dessa inkluderar maskeringstejp, halksäkra betong färg, tunga strippa, pensel med fasta borst och roller. När du har skaffat dessa saker, följ steg för steg instruktionerna nedan:
Steg # 1: Det första steget är rengöringen av ytan som färgen måste tillämpas. Till att börja med måste det rengöras noga för att bli av smuts, fett och skräp eftersom de tenderar att omöjliggöra korrekt färgens vidhäftning. Om det finns någon gammal färg redan finns på konkreta åtgärder då måste det tas bort helt och hållet med hjälp av en tunga strippa.
Steg # 2: Det andra steget är förberedelse av ytan som börjar med konkret steg reparation. Kontrollera om det finns sprickor, hål eller bulor i betong. Den ojämna knölar på betong måste slipas ned. Then sveper upp allt slipas skräp. Några sprickor och hål måste mildras med lapp del material. Låt den reparerade området torka upp helt innan du börja med målningsarbete. Täck alla angränsande områden i konkreta åtgärder där du inte vill använda färg.
Steg # 3: När din ytan är ren och torr är det dags för tillämpning av ett lager grundfärg. Detta görs för att säkerställa bättre färgens vidhäftning. Välj en betong eller murverk primer för detta ändamål. Att tillämpa primer på kanterna och hörnen av stegen kommer en pensel vara mer praktiskt att använda. För bredare ytor, kan du använda en roller. Efter applicering av primer, bör tillräckligt med tid ges för uttorkning av pälsen. Anvisningarna från tillverkaren på etiketten skall behållaren följas i detta hänseende. I allmänhet kräver en oljebaserad grundfärg, runt tio timmar för att torka upp. Å andra sidan, epoxy grundfärg behöver mycket mindre tid och skulle vara klar inom 6 timmar.
Steg # 4: Äntligen har tiden kommit för att måla konkreta åtgärder. Vid val av betong färg, är strukturen på lacken mycket viktigt. En jämn yta gör stegen hala i vått eller smutsiga villkor och följaktligen bör det undvikas. Av denna anledning kräver måla en lämplig tillsats som halkfria marina tillsats för att förbättra greppet på stegen när de är blöta. Förfarandet för att tillämpa färgen är densamma som för primer. Även här bör hörn och kanter målas med pensel och för de återstående yta, använd en roller. För bästa resultat, applicera ett antal tunna lager av färg på betongytan. Kontrollera att du tillämpar en nytt lager färg när den tidigare pälsen har torkat upp ordentligt. Ett skikt av betong enskiktsfärg tar vanligen 2 till 4 timmar att torka men en skiktad päls skulle det krävas minst 8 timmar.
Det finns inte mycket skillnad mellan måleri konkreta åtgärder utomhus och inomhus. Emellertid, som exteriören är utsatt för mycket väder och vind, måste du applicera ett skikt sealer innan den första lager grundfärg. Detta kommer att ge tillräcklig beständighet mot vatten. En annan aspekt som måste tas om hand vid målning utomhus konkreta åtgärder är vädret. Kolla väderprognosen för att säkerställa att det inte finns någon nederbörd de kommande fyra dagarna.