Tankless varmvattenberedare

I Europa och Japan, har tankless varmvattenberedare alltid populärt. Men de först nyligen vunnit popularitet i USA. Tankless varmvattenberedare har flera fördelar jämfört med konventionell vattentanken typ värmare. Dessa vatten värmare är även kallade on demand tankless varmvattenberedare eftersom de förse dig varmvatten på efterfrågan. Sedan de inte behöva en ackumulatortank de kan monteras i små utrymmen, även. Dessutom är de mer energieffektiva än vatten tank värmare. Låt oss se olika funktionerna i tankless typ varmvattenberedare i detalj tillsammans med tank vs tankless varmvattenberedare jämförelse.
Hur fungerar ett Tankless Work Varmvattenberedare
Innan vi kommer till den arbetande av en tankless varmvattenberedare, måste du veta hur en tank vatten värmare som fungerar i första hand. Tank typ varmvattenberedaren har en stor lagringstank av varierande kapacitet. Vatten träder detta tank genom ett inlopp och blir uppvärmd inuti tanken med hjälp av ett värmeelement. Konstant värme är skyldig att hålla vattnet vid önskad temperatur. Detta resulterar ofta i "vänteläge värmeförluster", mening, är energi slösas bort även om det heta vattnet inte behövs. Å andra sidan, värmer tankless varmvattenberedare vatten endast när det finns en efterfrågan på det. När du sätter på kranen för varmvatten, går det kalla vattnet värmeanläggningen genom ena ändan. Värmeanläggningen är utrustad med en värmeväxlare, som överför värmen från bastuaggregatet att det kalla vattnet, vilket ökar dess temperatur. Som ett resultat, är det vatten som kommer ur kranen rykande het. Arbetsgruppen för en tankless varmvattenberedare utlöses av kallt vatten som strömmar genom röret. Dessa vatten värmare är påslagna el eller gas.
Tankless varmvattenberedare: Fördelar och nackdelar
Den största fördelen för dessa varmvattenberedare är energieffektivitet. Sedan finns det ingen standby värmeförluster, de kan värma mer vatten med samma bränsleförbrukning. Således kan du spara hundratals dollar över elräkningar varje år. Likaså är den tid som krävs för uppvärmning av vatten också minskas. Konventionella tank varmvattenberedare måste du vänta tills behållaren eller tank blir vattenfyllda. Men i tankless varmvattenberedare, tar varmvatten rum nästan omedelbart. Tank varmvattenberedare är ofta skrymmande på grund av de stora Storleken på akvariet, medan tankless typ varmvattenberedare tar mycket liten plats. Således kan tankless varmvattenberedare installationen även göras i ett litet utrymme under köksskåpen eller garderober.
Tankless varmvattenberedare kommer i huvudsak i två typer "tidpunkten för utnyttjandet" värmare och "hela huset värmare". Tidpunkten för utnyttjandet värmare är lämpliga om du vill ha varmvatten bara på några få matcher. I stora husen, kan du uppleva några problem på grund av fördröjning. Fördröjning är den tid som krävs för vattnet att resa ut ur kran från uppvärmning punkt. I stora hus, kan denna fördröjning vara lika stor som några minuter. Som ett resultat kan du hamna rinnande vatten tills du får varmvatten. Detta resulterar i slöseri med vatten, som så småningom strid med syftet med att använda en tankless värmesystem. Därför i stora hus, kan det vara möjligt att installera fler än ett system så att minska fördröjning och öka effektiviteten i varmvattenberedare.
Tankless varmvattenberedare kräva vissa specifikationer i ditt hus. Du kanske måste investera i ett separat gas linje för en stor tankless vatten värmesystem. Likaså kan elektrisk tankless vatten värmesystemet efterfrågan en separat elektrisk krets. Dessutom är den ursprungliga tankless varmvattenberedare cost sig mycket hög, ungefär tre gånger vad en tank system. Emellertid glödgas också 5 till 10 år längre än tanken systemet. Tankless typ varmvattenberedare behovet rinnande vatten vid skattesatsen 0,5 gpm (gallon / minut). Även om inte elektriska tankless system inte släpper ut växthusgaser, gas drivna system gör. Detta är en av de allvarliga problem tankless varmvattenberedare. Gasdrivna tankless kostnadsredovisningssystem dig ännu mer eftersom de måste underhållas minst en gång år.
Innan du köper tankless varmvattenberedare, se till att du verkligen kan dra nytta av dem. Bedöma de olika tankless system som finns på marknaden, mot dina behov, så man väljer den bästa vattenburet system för ditt hem.