Muntlig kommunikation

Utveckling av muntlig kommunikation, har stor betydelse att samverka på rätt sätt med människor. Kommunikationsprocessen som sker med hjälp av tal kallas muntlig kommunikation. I "University of Virginia Muntlig kommunikation kompetensen Report" är, muntlig kommunikation definieras som effektiv tolkning, sammansättning och presentation av information, idéer och värderingar till en specifik publik. I dagens värld har utvecklingen av olika medier har lett till att kommunikationen ske på olika sätt som telefoner, telekonferenser och videokonferenser. Ansikte mot ansikte möten och tal var de viktigaste formerna av kommunikation i forna tider. Förstå och med olika färdigheter kommunikation på arbetsplatsen har blivit viktigt för att lyckas i dagens yrkesliv. Effektiv lyssnar på arbetsplatsen är viktigt precis som talar.
Allmänna kommunikationsförmåga; Listan kommunikationsfärdigheter som presenteras nedan bör vara till hjälp i utvecklingen av muntlig kommunikation i näringslivet, för presentationer och även i allmänhet. , Uttala ord tydligt är en viktig sak att komma ihåg. Anledning att upprepa ett visst ord / mening påverkar flödet av presentationen. , För att betona betydelsen av en viss tanke, ord måste uttalas genom att ändra deras toner. ; Undvika fillers medan du talar är nödvändig. Ljudet av fyllmedel ("um", "ah", etc.) vara irriterande för lyssnarna. , Medan i ett ansikte-mot-ansikte kommunikation process, avbryter andra är ett tecken på dålig kommunikationsförmåga. , Lyssna är lika viktigt som att tala samtidigt som man fortsätter arbetet med muntlig kommunikation. Det hjälper att svara ordentligt. , Och man bör alltid göra ett öga kontakten med lyssnare, på detta sätt är uppmärksamma lyssnare i kommunikationen inte förlorat och deras intresse hålls intakt. ; Ställa frågor i syfte att få uppgifter en av de viktiga aspekter av muntlig kommunikation. Man ska hålla frågan exakt i syfte att få ett tydligt svar. Samma sak gäller när en person har att besvara en viss fråga. Svara på frågan med korrekta uppgifter och i snabb tid är viktig. , Det är inte tillrådligt att fortsätta den kommunikationen utan att förstå en viss punkt. ; Kroppsspråk är också viktigt precis som talat ord medan du kommunicerar. Det är genom vårt kroppsspråk att talaren och lyssnaren blir intresserade av kommunikationsprocessen. ; Muntlig kommunikation på arbetsplatsen; kommunikation på arbetsplatsen är det av formell karaktär och kräver en person att presentera sina tankar på ett precist och koncist sätt. Kvaliteten av att tala på ett precist sätt hjälper vid en telefon samtal. En högre tjänsteman som utför en intervju ska kunna hämta nödvändig information från den intervjuade. Dessa punkter bör bidra till att utveckla effektiva kunskaps affärskommunikation.
Färdigheter som krävs för Oral Presentation; För en bra muntlig framställning, som kvaliteten på text som utarbetats och hur det presenteras är lika viktiga. En organiserad text presentation tillåter talaren att fortsätta smidigt från punkt till punkt. Presentera relevant information genom presentationen är först och främst punkt som skall hållas i åtanke. Utarbeta den här själva kärnan i presentationen är godtagbart, men bör man inte vandra bort från viktiga / huvudsakliga ämne. Talet / presentation ska vara interaktiv. Publik ska inte känna att presentationen görs är bara en aktivitet för att läsa ut textinformation på att utarbetas. Att förstå vad som är företagens kommunikation bör vara användbart för yrkesverksamma.
Det är nödvändigt att utveckla muntlig kommunikation för att överleva i dagens värld. Individ-och affärsrelationer kan utvecklas och underhållas med hjälp av dessa kunskaper. Den muntliga kommunikationsförmåga exempel som varvas hela artikeln, bör också till hjälp för affärskommunikation och även andra former av kommunikation.