Trapphiss för äldre

Det är mycket svårt för en äldre person trappan klättra, särskilt om hissen är trasig. Uppgiften är ännu mer skrämmande för en funktionshindrad person som är beroende av sin rullstol eller på någon annans ständig tillsyn. Du ser för säker system för att undvika olyckor och ger säkerhet till äldre person som vistas i huset. En trapphiss är alltid bra om så är scenariot i ditt hus. Trapphiss stolar har olika modellerna och design som möjligt för dem att flytta fram och tillbaka i en trappa. Du behöver veta vissa villkor innan de köper en trapphiss för ditt hus. Trappa hissar för äldre är effektiva åtgärder för att undvika oförutsedda missöden. Det kan lätt installeras i en trappa och därmed är ett bra hjälpmedel för personer som står inför svårigheter att gå i trappor.
Typer av trapphissar för äldre
Den grundläggande design för trapphiss är mer eller ungefär samma. Variationer väcks omkring i mönster för att utnyttjandegraden i olika situationer. Den vanligaste typen är den pivotala typ stol fäst med trapphiss. Människor som har genomgått en knäledsplastik svårighet kirurgi ansikte att sitta. Dem ett abborre hiss är utformad. Den person som kan rida på trapphiss i en stående. Denna typ av hiss behöver en bra grepp och balans för att undvika skador. Den andra typen är en rullstol trapphiss. Det bidrar till att bära en person fram och tillbaka på trappan. Trappan hissar drivs elektriskt för bättre prestanda. The design av elektriska hissar trappa stol kommer att utvecklas i följande innehåll.
Böjd trapphissar för de äldre, Böjd trapphissar är avsedda för trappor som körs böjda. De är anpassade på ett sätt så att de kan lyftas med lätthet på krökningen. De är mestadels består av aluminium eller stål för hållbarhet. De kan monteras på endera sidan av trappan för säker glida på böjar av trappor. En motor är utrustad tillsammans med hiss som verkar under DC eller AC. För att garantera säkerheten för personer, är böjda trappa stol hissar utrustade med bilbälte och ett vridbart låssystem. Böjd trapphissar är sofistikerade system med inbyggda sensorer för att upptäcka hinder på deras väg rörlighet. Hissen stannar automatiskt att undvika olyckor. Förslaget styrs via en tryckregulator. Böjd trapphissar kan installeras inomhus eller utomhus. Professionell hjälp är ett måste för installation av böjda trapphiss. Kostnaden för böjda trapphiss är betydligt högre än raka lyft stolar som mekanik är utformat utifrån flexure vinkel, mängden böja och längden på hissen. Priset är också beroende av arbetskraft som det är en svår uppgift att utforma komplex maskin. Några av de bra märken med garantitiden Flow och Stair-Glide från ThyssenKrupp Access och Bruno Electra-Ride III Custom Böjd Rail trapphiss. Enda nackdelen är det låga andrahandsvärdet av böjda trapphiss.
Trapphiss för rullstol, rullstolslyftar hjälpa fysiskt utmanade människor att flytta från en våning till en annan på en trappa. Liftarna är sammanfogade med rullstol så att användaren enkelt kan få ut av rullstolen. Vissa faktorer beaktas innan designa en hiss rullstol trappa. For en stollift operation, är den dimension av trappan bedömas, vikten på stolen och den åkande ingår också så att lyften kan bära den som tillsammans med ordförande. Enheten har ett dubbelt batterisystem och kan etablera sig dubbla motorerna. Rullstolen är antingen ingår i ett hushåll struktur eller bifogas till trappuppgången. Det är en typ av plattformshiss för att utföra tunga. Such rullstolslyftar har kablar och hydraulik. Rullstolslyftar installeras också i skåpbilar och fordon för säker landning över plattform. Den populära motiv har kabel halade, rack-pinion, kedjor, skruv-driven och nätdriven. Bland dem finns nätdrivna hissar förlora betydelse som sin säkerhet är inte effektiv.
Trapphiss för äldre är ett säkert sätt att ta ett flyg på trappan. Men det är viktigt att bedöma säkerheten på enheten och vet fungerar helt innan du får tillgång. Användaren måste fästa selen ordentligt för att undvika missöden. Framförallt måste en alltid åtfölja en åldring eller ett fysiskt utmanade att undvika en SLUMP.