Borax Använder

Borax (även känd som natriumborat / natrium tetraborate / dinatriumtetraborat) är en bor förening som används i rengöringsmedel, kosmetika, fiberglasses, insektsmedel, etc. Termen borax härstammar från det persiska ordet - Burak. I god Förr var det används i konservering av mumier i Mellanöstern. Kineserna använde detta ämne att göra keramik glasyrer och för rengöring. Borax används också som ett flussmedel i lödning att skura metall innan svetsning i medeltidens Europa. Så borax har varit ganska händig förening sedan åldrar. Vet du hur borax egenskaper hjälp av rengöring och blekning verksamhet? När du släpper färglösa kristaller av borax i vatten, lös upp de genom att omvandla vatten molekyler väteperoxid (H2O2). Denna grundläggande lösning har ett pH på 9,5 och därmed hjälper till att öka effektiviteten i rengöringsmedel och blekmedel. Så, låt oss veta lite mer borax användningsområden.
Större användning av Borax
Tvättmedel Buffers: En av de stora borax använder är borax som ett rengöringsmedel buffert. Detta beror på att borax har förmågan att behålla ett pH i intervallet 9 till 10,5 vilket hjälper dem effektivare tvättmedel reaktioner. Dessutom är det används i laboratorier för att göra buffertar som gelelektrofores av DNA. Borat buffertar används ofta som jämvikt lösningar i DMP (Dimethyl pimelimidate dihydroklorid) baserat kors länka reaktioner av proteiner.
Flux för svetsning: En kombination av borax och ammoniumklorid används som flussmedel i svetsning. Detta beror på att borax hjälper till att sänka smältpunkten för oönskade järnoxid under svetsning. Borax med vatten fungerar också som flussmedel i lödning metaller som guld och silver. Detta flöde används också i förskole förtenning volfram med zink, vilket gör tungsten duktilare.
Gödningsmedel för växter: Borax är ett bra gödningsmedel för växter. Det hjälper med att berika jorden och att döda ogräs (som Creeping Charlie) som förstör växter. Man kan prova genom att strö borax puder på alla möjliga platser där ogräs kan växa. Ogräs tillväxt under en tid bås. Måste dock minimala mängder borax användas för befruktning att undvika alltför stora borax är giftigt i naturen för växter.
Desinfektionsmedel för golv och toaletter: Borax är ett utmärkt desinfektionsmedel och golv renare. Besprutning borax på smutsiga golv och toaletter minskar lukten och decimerar bakterierna. En lösning av borax (½ dl) och vatten (1 gallon) kommer att tjäna ditt syfte perfekt! Dessutom är borax en effektiv hemgjord rostborttagare också.
Fläckborttagning: En av de vanligaste borax användningsområden är svårt fläckborttagning från att sjunka, mattor, fönster och tyger. För tunga färgas diskbänkar, använda en lösning av borax (1 kopp) och citronsaft (¼ kopp). Fukta trasan i lösningen och gnugga bort fläcken. Skölj med varmt vatten och diskbänken blir skinande rena! För att ta bort fläckar från tyg, är allt du behöver en lösning av borax (½ dl) och varmt vatten (2 koppar). Blötlägg tyget i lösningen ett par timmar tills fläcken börjar försvinna. To rent glas fönster, ta en svamp och blöt den i en lösning av borax (2 matskedar) och vatten (3 koppar). Torka av fönstren med svamp och resultatet blir ett klart glas fönster saknar fläckar.
Andra Borax bruk; Borax används ett anti svamp agent i fotbadet, cellulosa isolering och glasfiber. ; Kärnreaktorer använda borax som neutronkälla absorbatorn nukleära kedjereaktionen och nukleär reaktivitet. , Borax användning för loppor utrotning är det vanligaste och effektiva ett. Det används som en insekticid hålla borta kackerlackor och myror. Det är också används för beläggning av torra kött som skinka att skydda den från flugor och insekter. , Borax är en effektiv tillsats i keramik slirar. Det är en viktig ingrediens i stärkelse, dextrin, polyvinylalkohol och polyvinylacetat lim. , Pooler använda borax som ett buffertsystem för att reglera pH-värdet. , Borax är en viktig agent som hjälper till att rensa läckage motorblock och lösa radiator frågor i bilen. , Naturliga Borax
Borax är rikligt hittades nära vatten (t.ex. säsongsarbetare sjöar) där det upprepas avdunstning verksamhet hela året. Detta mineral förening är rikligt hittats i sydvästra USA, Sydamerika, Rumänien och Turkiet. Borax är inte akut giftig i naturen. Men över konsumtion eller överskjutande exponering för borax kan leda till sjukdomar i andningsorganen, hudirritation och gastrointestinala problem med symtom som illamående och kräkningar.
Hoppas denna artikel om borax använder var informativt. Så nästa gång du hittar smutsiga skadedjur stressa dig, eller bilen radiator inte att fungera eller en envis fläck vägrar att gå av dig kläderna, du säkert vet vad rengöringsmedel för att leta efter!