Math i vardagen

För dem av oss till vilka matematik var inte en av favorit ämnen i skolan och jag uppfattar värdet av matematik i vardagen är inte lätt. Vi fann ämnet tråkigt i skolan och undrade varför det inte var ett frivilligt ämne. När allt vem bryr sig om ekvationer och trigonometri! Utgör emellertid matematik en del av allas vardag.
Math i vardagen Aktiviteter
Här är några aktiviteter i vårt dagliga liv som kräver användning av matematik.
Matlagning, The taluppfattning, framför allt bråk och omvandlingar spela viktiga roller i matlagning. I matlagning, är ingredienserna mätt i tesked, matsked, ounces, gram, kilogram, etc. För att laga mat i större mängder måste du konvertera alla mätningar därefter. Jävlas med måtten kan resultera i katastrofala måltider.
Matinköp, Du går till mataffären med $ 50 och släppa flera saker i din kundvagn. Men det är viktigt att kontrollera prislappar på varje punkt innan du lägger dem i vagnen. Tänk dig att gå till disken och ser en proposition bortom 50 $! Eftersom du inte har kontanter måste du be om tillåtelse att utelämna några punkter. Vad pinsamt! Dessutom utan kunskap om matematik, skulle du vet aldrig om du blir lurad. Då igen, rabatter om vad. En viss punkt har 10% rabatt på nuvarande takt, vilket innebär att du behöver matematik för att beräkna det totala belopp du måste betala och de pengar som sparas.
Diet, Vikt medvetna folk som upprätthåller ett vaksamt öga på deras kaloriintag behöver matematik för att beräkna det totala mängd kalorier som förbrukas under en dag, en vecka och en månad. Dessutom personer som följer Viktväktarna kost har flera andra beräkningar att göra och beräkna deras dagliga poäng. För att beräkna viktminskning med diet plan också ett behov matte. Förstå procentsatser hjälper dig att förstå vilket förhållande mellan proteiner,, kolhydrater, vitaminer mm krävs för kroppen varje dag, därför att beräkna andelen är en viktig del för att organisera din kost regim.
Budget, utan någon månatlig budget, kan du landa själv och din familj i soppa! Tänk dig att inte veta hur mycket pengar du har och hur mycket du får spendera. Detta kan landa dig i knät på kredit. Math hjälper dig dela pengarna tillgängliga i olika fraktioner för olika sysslor och utgifter i huset.
Bygga saker, att bygga någonting, antingen det är en möbel eller någon slöjdarbete man behöver matematik. Mätning i centimeter, meter, tum, fot, mm och lagen riktlinjer för att bygga. Utan mätning är du som ett skepp utan roder, du är segling men du vet inte om du kommer att nå din destination. Tänk dig att försöka bygga en säng utan mätningar. Det är omöjligt!
Arbete, Oberoende av verksamhetsområde du är anställd i, alla behöver matematik. Det är inte bara näringslivet analytiker, tjänstemän bank eller finansiella revisorer som behöver matematik. Vi alla behöver matematik för att beräkna våra mål, löner och viktigast av allt, lämna status!
Bill utbetalningar, en större område vilket innebär matematik i det dagliga livet, är Bill betalningar. Även om du inte gör elräkningen vattenräkning eller kabel-TV betalningar, ett lagförslag som ingen kan undkomma är restaurangen räkningen. Restauranger är platser där din matte prov kommer att testa. Du vågar inte erbjuda att betala för måltiden, med mindre pengar i fickan. Du måste också matematik för att dela på notan på en restaurang bland vänner och dela på kostnaderna. Dessutom i köpcentret, när du hämtar ut kläder, behöver du kunna beräkna den slutliga räkningen belopp och betala för det beräkna den valuta du har.
Besök på en främmande land, Föreställ dig att gå utomlands för en semester utan att veta hur du konverterar valuta! Valutakonvertering är mycket viktigt, eftersom bara genom att konvertera tillbaka den i din valuta kommer du att veta om något är dyrt för din budget eller ingen. Exempelvis om du besöker ett asiatiskt land, kan du lyckas få flera saker på en lägre, än vad du skulle behöva betala i USA. Men om du inte kan konvertera valutor, kommer du aldrig om att du var att få det billigare.
Det är viktigt att undervisa om betydelsen av matematik i vardagen för barn, så att de kommer att förstå att lära sig matematik är viktigt för deras liv och är inte ett ämne utbildningsministrarna ville belasta dem med. Du kan be dem att skriva vikten av matematik i vardagslivet uppsatser att öka deras medvetenhet om vikten av matematik!