Smart Casual Klädkod

Att inte vara lämpligt klädd vid en samling eller tillfälle kan lämna dig känslan av plats och tafatt. Även om jag skulle personligen förespråkar att vara "under-klädd" snarare än överklädd, är den idealiska situationen naturligtvis lämpligt klädd. Många tillfällen kommer att be om en smart casual klädsel och detta är något förvirrande eftersom det inte klart redogöra för vad du förväntas dyka upp i. Efter allt, vad smart casual definiera? Svart slips, cocktail klädsel, formals - dessa är alla självförklarande, och därför att mycket lättare att följa. Anges nedan, är det smarta casual dresscode guide bryts ned.
Smart Casual Klädkod Guide
Svårigheten med en smart casual klädsel är att det ofta är synonymt med en business casual klädsel - men det finns en fin linje mellan de två. I huvudsak skulle företagen vardagsskor vara bara lite mer "formella" än smart visstidsanställda. Det enklaste sättet att komma till smarta visstidsanställda är att paret en bit av formella kläder, med en ledig motsvarighet - till exempel en långärmad klänning skjorta med chinos för män eller en siden blus med byxor för kvinnor. Nedan anges de komponenter som du kan använda för att definiera din version av en smart casual klädsel.
Smart Casuals för män, Chinos, Dockers, byxor designer och khaki byxor är alla lämpliga alternativ för herrkläder sänker. Medan smart casual jeans godtas också på vissa ställen, om du är osäker om platsen och människorna, det är säkrast att hålla sig borta från jeans. I alla fall, slet eller slitna och blekta jeans är inte tillåtet. Dress shirts, krage T-shirts, Polo och tröjor utan slagord är alla ganska acceptabelt. Om du siktar på ett dressat casual klädsel, kan du inkluderar en slips. För något formellt händelser som anställningsintervjuer som kräver en smart casual klädsel, är det lämpligt att utföra en kavaj och slips, som du kan halka på om du är orolig arbetsplats etik. Smart casual skor kommer att tillåta loafers, mockasiner och däck skor, men inga sneakers eller skor tennis, hålla dina strumpor vanligt och mörka, att ta till en viss försiktighet.
Smart Casuals för kvinnor; Regler för damkläder, är mer flexibla i smart casual klänning klädsel, så passar sänker omfattar byxor, knälånga kjolar och klänning byxor. Koppla ihop dessa med siden blusar, stickade toppar, skjortor, tröjor eller en ärmlös top med en kofta. För en elegant casual klädsel, samordna din outfit noggrant och shoppa med enkla, lågmäld smycken. Skor är också flexibel, men återigen undvika sportskor och sneakers, kängor godtas också på ett smart casual klädsel. Om du är osäker, inte riskerar jeans, men om inte, kan du para ihop din blåa jeans med en vit skjorta och PEEP klackar tå för en klassisk, aldrig misslyckas kombination. Smart casual klänning idéer inkluderar te längd, skjorta och sidenklänningar wrap.
Smart casual, business casual, cocktail klädsel, lounge passar - det finns ingen brist på kategorier att hantera när det kommer till en dress code. Vad du än väljer, det finns inget substitut för förtroende, som är sammanlänkade med komfort, så se till att du till mods i vad du har på dig. När du är bekväm, den visar, och vice versa, så du kan vara den mest stilfullt klädd, och fortfarande eländig, så varför göra det? Dessutom att du väljer kläder som passar bra, för att du inte behöver hålla dra och slita i fållar och ringning. Hålla sig till dessa grundläggande saker när man har en smart casual klädsel att göra med, ska hålla grunder som omfattas. Oroa dig inte för vad smart fritidsklassiker definiera, för med lite omsorg och ansträngning, kan du uppnå "enkelt" elegant utseende med lätthet!