Borax Kristaller

Tills nu måste du ha hört talas om borax använder som rengöringsmedel buffertar, flussmedel för svetsning, gödselmedel för växter, desinfektionsmedel golv, fläckborttagning, borax för loppor och många andra. Andra än dessa, tillverkade kristaller av borax används för att göra smycken och dekorativa ting. Är du glad över ökar din egen kristaller av olika utföranden hemma? Du kan börja med borax kristaller som har upprepat molekylära mönster enligt den unika former som de har vidtagit. Du måste ha studerat, vad är borax kristaller i skolan. Så låt oss se över alla dessa saker igen och börja med, hur man gör borax kristaller och den involverande mekaniken i byggandet av en kristall.
Vetenskapen bakom det roliga i Borax Kristaller
Borax anses vara en mycket bra exempel på kristaller. Det är en fast struktur med släta och är symmetriska i form grund av den unika arrangemang av molekyler med upprepade mönster. Mönstren kan variera i storlek, men de har samma form och struktur. Hur man odlar kristaller är en mycket enkel process. Varmvatten används för att göra kristaller eftersom uppvärmd molekyler flyttar isär vid högre hastighet skapa utrymme för andra molekyler för att lösa upp. Mättnaden punkten har uppnåtts när borax pulvret stannar upplösning i kokt vatten. När lösningen kyls ner borax kristallerna börjar komma närmare och binda till varandra lämnar något utrymme för andra molekyler för att ockupera. Nu startar kristaller bildas och bygger på varandra. Den extra molekyler avdunstar på grund av inget utrymme för att justera. Detta är hur kristaller bildas. Salt och snö är också exempel på kristaller. Salter är kubformade och snökristaller har sexsidiga strukturer.
Det finns många borax kristaller recept för att göra olika former, former, storlek och färger av kristaller. Det finns massor av kul med en nypa kemi krävs för att göra kristaller. Detta är en av de mest fascinerande projekt för eleverna. Så, nu kör vi ...
Hur att växa Sparkling Crystals Borax?
För framställning av mousserande borax kristaller du behöver en piprensare, saxar, pennor, snöre, murare burk, vatten och vantar ugn. Bestäm en form som du skulle vilja göra av kristallerna. Ett hjärta, en snöflinga eller en stjärna eller något annat. Gör en form ur röret renare, och se till att den passar in i murare burk som används. Under tiden kokar en kastrull med vatten. Nu, knyt en knut runt formen av piprensare med ena änden av strängen och knyt den andra änden till pennan och hålla pennan över mynningen av burken. Formen ska hänga fritt och se till att det når bottnen av burken. Justera längden på strängen om detta. Efter denna mätning hålla formen åt sidan. Fyll tre fjärde kvartalet burken med kokt vatten. Lägg en tesked borax till kokt vatten och rör om. Upprepa samma procedur tills det fjärde sked borax. Observera, om borax har börjat slå sig ner. Om inte, lägger till fler borax tills den börjar samla på botten.
Vi använder varmt vatten i stället för kallt eftersom varmt vatten kan behålla fler borax jämfört med kallt vatten. Sänk formen inuti vattnet. När vattnet kyls ner, kommer det att börja släppa borax kristaller som kommer att börja slå sig ner i formen. Lämna burken ostört i nästan 24 timmar. Håll koll burken för att se magi borax. Först små kristaller lugnar ner sig. Samtidigt kommer de tillsammans att bilda en större. När formen är allt täckt med kristaller, placera ut den ur burken. Ta ut formen bildas ur formen och häng den att visa sin skönhet. Så, är du redo med det mousserande borax kristall.
Borax kristaller är fantastisk när den sker i dekorativa bitar som stjärnor till jul dekoration. För att lägga större ljusstyrka, ljus och liv till ditt rum kan du använda kristaller av varierande former och storlek. Det bästa med dessa kristaller är att de är mycket enkla att göra. De kan även användas för att hålla barn som deltar i en kreativ verksamhet som inte alls är skadliga, om de används med stor omsorg.