Skjutdörrar Glas Dusch

Duschar utgör den viktigaste delen av våra badrum och de flesta av oss har en. Badrum duschdraperier skilja torra områden från den våta en. Dusch dörrar är det perfekta alternativet för duschdraperi. Det finns emellertid en stor förvirring när det gäller att välja en dusch dörr. Det finns många olika typer som slutna dörren, vanligt glasdörr och skjutdörrar av glas. Det finns ytterligare val att göra mellan ramlösa eller inramade dörr som bäst passar ditt badrum design. Ramlösa skjutglassystem duschdörrar kan anpassas efter dina önskemål och ger din dusch en ren och en öppen blick.
Skjutbara glasdörrar är en av många idéer för små badrum. De ger badrummet ett snyggt utseende. Följande punkter kommer att förse dig med nödvändiga detaljer om deras installation och borttagning.
Hur man installerar Skjutdörrar Glas Dusch?
Installera skjutdörrar glas dusch är ett enkelt projekt som kan genomföras på hemmaplan. De är bra för att täcka din duschväggar. Det är relativt billigare att installera glasdörren på egen hand. De verktyg som krävs för att slutföra det här jobbet är duschdörren kit med hela maskinvara, täta, borr, hammare, maskeringstejp, måttband bågfil och en körnare. Följande anvisningar hjälper dig att förstå hur man installerar dem.
Steg I: Det första steget är att mäta bredden på din dusch öppning för dörren ska installeras. Markera det här området på dörren spår. Skär dörren spår med en bågfil i önskad storlek.
Steg II: Nästa sak du behöver göra är att installera spåret och använda maskeringstejp för att hålla den i dess ställe. Montera dörren bågen i spåret. Ena sidan av dörren sidokarmen kommer att ha kortare ben. Denna sida behöver möta duschvägg. Du behöver en blyertspenna för att markera placeringen av spåret på ditt badkar surround.
Steg III: När du har markerat läge på banan, ta bort luckan bågen och banan. Slå hål på de markerade platserna med hjälp av en 3 / 16 tum borr. När hålen är grävda, rengöra området och hammare av plast ankare ordentligt. Plast ankare är en del av den hårdvara som följer med hela glasdörr kit.
Steg IV: Du behöver en vattentät tätningsmedel för att hålla glasdörren på plats. Använd tätningsmedlet som är speciellt framtagen för att användas i badrummet. Applicera lite Drevning (vattentäta tätningsmedel) på det område där dörren skall monteras. Montera dörren och dörren bågen tillsammans med stötfångare och brickor som är en del av dörrbeslag.
Steg V: Nästa, övre och nedre spåret behöva sänkas så att den färdväg passar perfekt i ramen. Häng upp dörren från takskenan genom att få rullarna på insidan skenorna. Passa in dörren enligt dörrpanelen ramen och skruva fast genom springorna. Täck dörrposter med några fogtätning för att slutföra installationen. Fäst handtaget, om inte redan på dörren. Där Din skjutglassystem duschdörren installerat.
Hur man tar bort Skjutdörrar Glas Dusch?
Om du är trött på din gamla glasdörrar och ser fram emot att ta bort det, kommer följande instruktioner hjälpa dig. Det är mycket lätt att ta bort den skjutbara glasdörrar dusch och du kan göra det istället för att kalla den "killen" att göra det åt dig. Du kommer att behöva skruvmejsel, bänd bar eller en kofot, skrubber och täta remover för att ta bort dörren.
Steg I: Ta bort alla skruvarna som håller duschdörren mot dörrkarmen och spår. Stå inne i duschen, kopplingen dörren med båda händerna och lyft ner på dörren så högt som möjligt. Luta botten av luckan mot dig och dra bort det från översta spåret. Din duschdörren bort! Du måste upprepa samma procedur, för den andra dörren, om du har två dörrar. Var noga med att se att glaset luckan ordentligt hålls för att förhindra den från att falla och splittras.
Steg II: Härnäst kommer du att behöva ta bort dörrkarmen och banan. Dessa är vanligtvis skruvas upp tillsammans. De är också tätas med täta för fastare grepp. Du kan skrapa bort täta med hjälp av en brukskniv eller använda en täta remover. Skruva banan och lossa det med hjälp av en kofot. Spåret kan nu tas bort enkelt genom dina händer. Ta det försiktigt och skrubba bort området för att göra den ren.
Dessa dörrar har många fördelar, de är lätta att rengöra, förhindra att vatten tränger in i torra områden och de har en längre livslängd. Badrum rengöring blir också lätt. Det är också lätt att installera en i ditt badrum eller ta bort en befintlig för rengöring ändamål eller för att ersätta med en ny.
Om du tittar på badrum remodeling, kan du tänka på skjutdörrar glas dusch. Du kan välja dessa dörrar baserat på dina mönster dusch bricka för att göra ditt badrum ser mer grand. Sätt igång. Gör ditt badrum snyggt, rent och torrt genom att installera en av dessa.