Kastilien Soap Ingredienser

I motsats till vad många tror, ​​är Kastilien tvål en av de många olika typer av tvål och är inte namnet på ett varumärke. Main Kastilien tvål ingredienser är olivolja och vegetabiliskt fett. Animaliskt fett används inte samtidigt Kastilien tvål. Denna enkla tvål med rötter i Kastilien, var Spanien en gång populärt kallas "Queen of tvål" och exporterades i stora mängder i hela Europa. Denna fantastiska tvål var känd för att det var gjorda av 100 procent olivolja som gjorde det milda och vänliga. Det fungerade som en hud fuktighetskräm. Följande punkter redogöra för Kastilien tvål ingredienser.
Ingredienser i Kastilien Soap
Innan vi börjar med Kastilien tvål ingredienser, låt oss ta en titt på hur denna tvål gjordes i tidigare dagar. Traditionellt har Kastilien tvål gjorda av 100 procent olivolja. De övriga Kastilien tvål ingredienser Barilla och saltlake. Barilla är en form av natriumbikarbonat som erhölls ur askan av den brända växter. Brine är havsvatten eller vatten med hög salthalt. Barilla och olivolja fördes till en koka och saltlake lades till det senare. Denna blandning fick slå sig ner och och tvål skulle sedan flyta på toppen. Denna tvål var skummas av blandningen och får svalna och stelna. Klart! Perfekt vitt luktfritt tvål var nu redo som skulle gå på härdning så mycket som det gamla. Den andra unika var att tvålen aldrig skulle förlora sin vita färg. Således kan vi se att förr i tiden endast tre Kastilien tvål ingredienser samman till en imponerande tvål.
Idag olivolja, vatten och lut kristaller är de tre grundläggande Kastilien tvål ingredienser som används av tillverkarna. Låt oss titta på de ingredienser i detalj.
Olivolja, Olivolja användes sedan Cleopatra dagar av kvinnor i Rom, Egypten och Grekland. Olivolja är känt för att främja jämn hy. Hud utstrålar med en perfekt glöd med daglig användning av olivolja. Dessutom ger olivolja elasticitet till huden och håller huden återfuktad under en längre tid. Dessa måste skälen olivolja användes av spanjorerna när de först gjorde Kastilien tvål. Dessa olivolja fördelar är känd och uppskattad i dag också, har därmed olivolja bli bäst av Kastilien tvål ingredienser.
Vatten, det finns inte mycket att säga när det kommer till vatten som en av Kastilien tvål ingredienser. Vatten behövs för att lösa upp kristallerna lut innan blanda dem i olivolja för ytterligare processer.
Lut kristaller; Lye kristaller är ingenting annat än kaustiksoda. Det är en viktig ingrediens eftersom det leder till saponifikation, den process som omvandlar fett, som används i tvål gör, i tvål. Därför är det en integrerad ingrediens för att göra Kastilien tvål.
Således är dessa olika ingredienser i Kastilien tvål. Men, kokosolja, jojobaolja och palmolja är de alternativa Kastilien tvål ingredienser som används av olika Kastilien tvål tillverkare. Dessutom kommer Kastilien tvål nu i olika dofter.
Hemlagad Kastilien Tvål
Den goda nya är att det är ganska lätt att göra Kastilien tvål hemma. Kastilien tvål ingredienser är lätt tillgängliga i varje livsmedelsbutik. Det blir en rolig aktivitet att göra din egen tvål hemma. Följande är en enkel handgjord tvål recept att göra Kastilien tvål hemma.
Ingredienser, två koppar 100 procent olivolja, två koppar kallt vatten, ½ kopp lut kristaller, 10 droppar eterisk olja som du väljer (frivilligt) Förfarande
Lös upp lut i vattnet helt. Även att överlämna lut, måste du vara extremt försiktig eftersom lut kan bränna huden om det finns en direkt kontakt. Värm olivolja i en stekpanna tills det når 75 º C. Ta bort pannan från värmen. Häll sakta lut och vatten blandningen i olivolja under omrörning det kontinuerligt tills blandningen blir tjock i konsistensen. Om du vill ge din tvål några doft, tillsätt 10 droppar av den valda doften. Du kan använda eteriska oljor som lavendel olja, orange olja eller någon annan olja som behagar dig. Blanda eterisk olja i ovan nämnda blandning. Nästa sak att göra är att hälla blandningen i formar av önskad form. Det är bättre att hälla den i en stor rektangulär form och sedan skära tvålen i önskad form efter det härdar. Dessa formar måste hållas varm, och därför täcka dem med ett par filtar eller en tjock trasa. Kom ihåg dessa formar måste vara ifred i minst 48 timmar för en effektiv kemisk reaktion. Tvålen kommer nu vara fast. Du kan fortsätta att klippa den i önskad form och storlekar. Låt dem ålder för omkring två veckor genom att täcka dem i samma filtar. Använd inte tvål innan låta den ålder. Avslöja dem efter patientens två veckor och använda dem eller packa upp dem och distribuera dem som presenter! Hemlagad tvål beslut har aldrig varit så kul, eller hur?
Kastilien tvål har många användningsområden. Den kan användas som en handtvål, en badplats tvål och även som en schampo. Det har konstaterats att huden och håret blir mycket mjuk med konstant användning av naturliga Kastilien tvål. Bortsett från detta kan flytande tvål Kastilien också användas som ett diskmedel tvättmedel, och i en utspädd form, kan användas för allmän rengöring.
Vanliga användare svär Kastilien tvål. De har enorma tro på denna tvål eftersom det är en ren naturprodukt. Detta gör det också miljövänligt. Det kan inte skada att byta till denna underbara Kastilien tvål som Kastilien tvål ingredienser används i naturlig form. Ännu bättre, göra det hemma med hjälp av hemgjorda tvål ingredienser! Upplev förändringar som huden går igenom med hjälp av denna fantastiska Kastilien tvål.