Epsomsalt som gödning

Epsom salt är en av de kemiska föreningar som har olika tillämpningar i hushållet. Det är en av de oumbärliga ingredienserna i badsalt och används också för behandling av stukningar och blåmärken. Epsom salt används mycket inom jordbruket och trädgårdsskötsel också. Du kanske har hört talas om användningen av Epsom salt som gödningsmedel. Som ekologisk trädgårdsskötsel är snabb fart, är kommersiell anläggning mat ersätts med andra naturliga alternativ, och Epsom salt är en bland dem. Låt oss ta en titt på vad som är Epsom salt och roll och effektivitet EPSOMSALT gödningsmedel.
Vad är Epsom Salt?
Epsom salt är inget annat än hydrerade magnesiumsulfat och dess kemiska formel är MgSO4-7H2O. Namnet på denna förening härstammar från staden Epsom i England, där den upptäcktes för första gången. Den helande egenskaper Epsom salt har länge pekats ut av människor och den användes vid behandling av olika åkommor. Även idag har det många olika tillämpningar i hushållet, inklusive dess användning i jordbruket och trädgård. Epsom salt är en av de populära vegetabiliska livsmedel, särskilt för vissa växter, som, tomater, paprika, rosor mm Följande punkt kommer att ge dig några intressanta fakta om de åtgärder av EPSOMSALT gödningsmedel.
Åtgärd av Epsom Salt som gödning
Som tidigare nämnts har mycket lite forskning gjorts om åtgärder och effektiviteten i Epsom salt gödningsmedel. Men de flesta av användarna gå i god för effektiviteten i EPSOMSALT som växtnäring. Det sägs att effekten av EPSOMSALT gödselmedel kan bero på förekomst av magnesium och svavel, som är mycket viktiga för växternas tillväxt. Magnesium hjälpmedel växterna rätt från sin grobarhet från fröet. Förutom att hjälpa de växter i förberedelserna klorofyll, ökar magnesium också deras förmåga att absorbera kväve och fosfor från marken. Det stärker också cellväggen av anläggningarna.
Medan vissa växter tål en brist på magnesium i jorden, andra visar symptom som, curling av blad och hämmad tillväxt. Detta påverkar produktion av frukter och blommor. Svavel hjälper också växterna att producera klorofyll. Det sägs vara till nytta för växter i avvärja skadedjur. Så, är Epsom salt som innehåller både magnesium och svavel visat sig vara fördelaktigt för en sund tillväxt av växter.
Hur du använder Epsom salt för gödsel
För att kunna använda Epsomsalt gödsel, kan du antingen lägga den direkt på marken där växten växer annars kan du lös den i vatten och blanda ner i marken. Epsom salt kan läggas till marken, innan sådd. För detta ändamål är en kopp Epsom salt tillräckligt för hundra kvadratmeter. Strö salt och sprida den i jorden jämnt. Innan plantering, tillsätt en matsked Epsom salt på marken där du vill växa de unga plantorna. En lösning av Epsom salt i vatten (2 matskedar per liter vatten) kan användas en gång i månaden. Denna lösning är också sägs vara till nytta, om den används för imma bladverket. I fall då etablerade ros växter, kan du lägga till ½ kopp Epsom salt på marken, varje vår. Under andra årstider har en matsked per fot av växtens höjd som ska läggas till två gånger i månaden. Sprid runt basen av anläggningen och vattna jorden väl. Krav på Epsom salt för tomater är också densamma. För krukväxter, gör en lösning av en tesked Epsom salt i tre liter vatten och använda det en gång i veckan. Kravet på EPSOMSALT gödsel kan variera från en anläggning till en annan och så är det bättre att få en klar uppfattning innan du använder den.
Kort sagt, det finns många trädgårdsmästare, som använder EPSOMSALT gödselmedel som det visar sig vara till nytta för vissa växter som, tomater, paprika, rosor mm Men tänk på att testa marken, innan du använder Epsom salt.