Liquid Soap Kastilien

Kastilien tvål är uppkallad efter den region där det tros ha sitt ursprung, Kastilien regionen vad som nu är Spanien. Det är svårt ändå, att sätta fingret på dess exakta ursprung, ser som det varit i bruk i åtminstone fem århundraden. Före skapandet av Kastilien tvål, talg, (som är nötkött eller fårkött fett) användes som bas för tvål, och fortsätter att användas till denna dag. Det som främst kännetecknar Kastilien tvål är att den är gjord av ren vegetabiliska fetter, oftast olivolja, vilket gör den mycket skonsam mot huden, och saknar den uttorkande effekten att de flesta tvålar har. Även Kastilien tvål är gjord av olivolja, har det många variationer i de använda basen, och många flytande Kastilien tvål recept använder kokosolja, avocadoolja, mandelolja eller jojobaolja, bland annat som sina baser. Om du undrar hur man gör flytande Kastilien tvål, är ett grundrecept som beskrivs nedan.
Flytande Kastilien Soap Recept
Flytande tvål Kastilien ingredienser består i allmänhet av den vegetabiliska bas, vatten och lut (natriumhydroxid) kristaller. Du kan välja att lägga till eteriska oljor som du väljer att lägga doft eller ändra basolja med en av dina egna önskemål. Följande är ett grundrecept på hemgjord flytande Kastilien tvål.
Ingredienser:; Olivolja, 4 koppar, lut (natriumhydroxid) kristaller, 1 kopp, destillerat vatten, 1 kopp, Metod:; Värm olivoljan, öka temperaturen till 80 grader, med hjälp av en godis termometer för att kontrollera och sedan svalna det något. , I en separat behållare, lös upp lut kristallerna i vatten och se till att de löses upp helt. , Häll lut blandningen i den avsvalnade olivolja och blanda med en träslev eller stick. Fortsätt att blanda i ca 15 minuter och sedan svalna. , Tillsätt eterisk olja av ditt val, blanda och häll sedan i ren och torr tvål automater. , Flytande tvål Kastilien användning och fördelar
Fördelarna med flytande tvål Kastilien är otaliga, men en av huvudorsakerna det är allmänt uppskattat är på grund av sin biologiskt nedbrytbara natur. Detta är en av de viktigaste skälen konsumenter som har ett "grönt samvete" och är ivriga att göra sin del för miljöfrågor lojalister av Kastilien tvål. Många företag att kommersiellt tillverka Kastilien tvål, är också anhängare av god affärssed, en annan anledning för konsumenterna att göra sitt, genom att köpa produkter från dem. Bortsett från deras miljövänliga karaktär, följande är några användningsområden för denna mångsidiga tvål:; Flytande Kastilien tvålar är speciellt bra för personer med känslig eller extra torr hud - det naturliga vegetabiliska bas lugnar och förhindrar torrhet. , Flytande tvål Kastilien recept som använder olivolja används ofta som schampo, fördelarna med olivolja göra underverk för dem med torrt hår. ; Den kan också användas som en grön alternativ för maskindiskmedel, man kunde lägga ättika i sista sköljvattnet för att motverka eventuella greasiness som kan medföra. ; Du kan använda en flytande tvål Kastilien att ersätta din tvättmedel också, (det kommer att hjälpa upp ditt gröna kvoten). ; Homemade tvål gör, det ofta är mera ekonomiskt än köpta tvålar. ; Om du är kreativ typ, och har tid på händerna, kan du göra flytande tvål Kastilien med olika eteriska oljor och gåva dessa till dina vänner och familj. När du hittar ett recept som fungerar för dig, prova olika kombinationer av basoljor, eller ge sig in i Kastilien tvål recept som kommer att ge barer i stället för flytande version - du väl kan skaffa dig en konvertera för livet!