Tvätt Soda Ingredienser

Tvätt soda är ett vitt pulver lösligt i vatten, som används i tvål och rengöringsmedel bland andra. Det har industri, handel och hushåll. Så, vad är tvättsoda egentligen? Varför används det så mycket? Vilka är tvättsoda ingredienser som gör tvättsoda användbar för så många ändamål? Ta reda på genom att läsa nedan.
För att göra en punkt, natriumkarbonat det kemiska namnet på tvätt soda. Soda är en industriell namn tvätt soda. Den kemiska strukturen för Natriumkarbonat Na2CO3. Den förekommer främst i en färglös och genomskinlig kristallin form och omvandlar till ett pulver när kristallen förlorar allt vatten. Den bryts vid upphettning. Det finns två former av natriumkarbonat - lätt soda och tät soda. Låt oss ta reda på lite mer om denna huvudsakliga tvättsoda ingredienser.
Tvätt Soda Ingredienser: källor, Natriumkarbonat härrör från många källor. När säsongens sjöar avdunstar lämnar de en stor del av mineralfyndigheter bakom. Dessa avlagringar är bra källor av natriumkarbonat. Andra torra sjöar och brunnar är också bra källor av natriumkarbonat. Det är också tros ha brutit ut från vulkaner. Stora fyndigheter av natriumkarbonat finns i Afrika och Nordamerika.
Bortsett från naturliga källor, det finns andra sätt att tillverka natriumkarbonat. Följande är några av de mest använda och kända processer för att tillverka denna tvätt soda ingrediens.
Solvay Process; Denna process innebär att tillägg av ammoniak i en natriumkloridlösning. Natriumbikarbonat fälls av skumbildning koldioxid genom lösningen ovan. Detta natriumbikarbonat sönderdelas till natriumkarbonat eller tvätt soda, efter att den värms upp.
Leblanc Process; Denna process innebär användning av havssalt, kol, svavelsyra och krossad kalksten. Havssalt kokas med svavelsyra som bildar natriumsulfat. Krossad kalksten och kol är senare läggs till i denna natriumsulfat, för att bilda en blandning. Denna blandning är bränd som producerar kalcium sulfid. Tvätt soda utvinns genom att tillsätta vatten till dessa aska och låter det avdunsta. Men förorenar denna process mycket luft och är därför inte använts sedan 1880-talet.
Hou Process, Lång historia kort, är Hou process en upgradation av Solvay-processen. De första stegen förblir detsamma, koldioxid och ammoniak pumpas in i lösningen istället för kalksten. Vidare är natriumklorid till och denna lösning är kvar att mätta vid 40 º C. Det är sedan kyls till 10 º C och återvinnas för att producera natriumkarbonat. Ammoniumklorid fällningar även i denna process.
Tvätt Soda Ingredienser: Använder; Bland de andra användningar av tvätt soda (natriumkarbonat) är det som används inom landet som en vattenavhärdare och vattenrening. Tvätt soda är en ingrediens i rengöringsmedel och används i tvål beslutsprocessen också. Glastillverkning och papperstillverkning är industriell användning av tvätt soda. Natriumkarbonat (soda) är billigare och säkrare att hantera och är därmed användas som en gemensam bas i många branscher. Kommersiellt är natriumkarbonat viktigt för framställning av bakpulver, används i brandsläckare och används för att avlägsna svaveldioxid från bränsle gaser. Tvätt soda används också vid framställning av vissa kemikalier och i gruvor. Det främsta skälet för att lägga till tvätt läsk som en av de viktiga ingredienserna tvättmedlet är eftersom det är billigare alternativ till lut, som behövs för att göra tvål.
Tvätt Soda Ingredienser: miljöpåverkan, Natriumkarbonat är basiskt i naturen med pH på 11,6. Om natriumkarbonat släpps i vatten, kommer pH-värdet i vatten samt graden av alkalinitet öka. Detta kan påverka vattenlevande organismer och vattenkvalitet. Miljön blir också påverkas när tvätt soda tillverkas av kemiska processer. Utnyttja biprodukterna av dessa processer är att de orsakar luftföroreningar som är skadliga. Annat än att det inte finns några toxiska effekter av tvätt soda.
Vi kan således dra slutsatsen att natriumkarbonat och soda är en och samma och kallas allmänt för tvätt soda ingredienser. Det finns inga andra Huvudingredienserna i tvätt soda. Bildar dock denna kemikalie grundläggande ingrediens i många produkter som vi använder dagligen.