Hög kvalitet simulerade diamanter

En diamant är en flickas bästa vän, men dessa mousserande bästa vänner är inte billiga. Om du vill köpa ett par enkla diamant dubbar, kommer ni att vara tillbaka ganska mycket. Så nästa bästa är att välja hög kvalitet simulerade diamanter. Simulerade diamanter skapas i labbet och är även kallade lab skapat diamanter och de liknar en riktig diamant i glitter, klipp och briljans.
Vad är simulerade diamanter
Hög kvalitet simulerade diamanter är olika från syntetiska diamanter. Syntetisk diamant eller konstgjorda diamant som naturliga diamanter är gjorda av kol, men de är inte lika perfekt utformad. En hög kvalitet simulerad diamant kan vara naturligt, konstgjort eller en kombination av två. De har samma kännetecken för en naturlig diamant som hårdhet och briljans och den mest kända av alla simulerade diamanter är cubic zirconia. Simulerade diamanter vs riktiga diamanter kommer att föra fram en stor skillnad och här kommer vi att veta allt om hög kvalitet simulerade diamanter.
Så vad är simulerade diamanter? För en diamant för att kallas en simulerad diamant, borde ha vissa fysiska diamant som egenskaper. Det måste vara väldigt hårt, har en massa lyster och briljans med hög brytningsindex. Det finns många olika typer av hög kvalitet simulerade diamanter och vi kommer att diskutera dem nedan.
Typer av hög kvalitet simulerade diamanter
Glas simulatorer, en av de tidigaste simulerade diamanter som allmänt användes i den viktorianska eran är glas stimulantia. Dessa glas stimulantia kallas strass eller pastor var ofta används i den 18: e talet och kan fortfarande hittas i vissa antika smycken. Dessa glas stimulantia kan inte anses vara av hög kvalitet simulerade diamanter som har en låg hårdhet och det är utsatt för repor. Det kan också fraktur mycket enkelt och luftbubblor och linjer flödet i stenen gör det till ett mycket dåligt substitut för naturliga diamanter.
Syntetiska White Sapphire och Spinell, syntetiska vit safir som är ren korund och spinell som är rent magnesium aluminiumoxid var de första kristallina diamant simulatorer. Dessa kan anses vara av hög kvalitet simulerade diamanter som har en hårdhet av 9 och 8. men de har en låg brytningsindex och så saknar briljans och brand i en diamant även när polerade och skär. De har också en mycket lägre dispersion så de tenderar att se livlös efter att de har styckats i flera aspekter. De är också kända som diamondite och strålande.
Syntetisk rutil, syntetisk rutil som är ren titandioxid är ett av de bästa high stimuleras kvalitet diamanter. Den har en hög brytningsindex samt spridning vilket gör att de ser så lysande som en diamant. Syntetisk rutil finns också i de olika diamant färger som eldiga röda och cool blues som produceras av dopning det med andra metalloxider. Det största problemet med syntetisk rutil är att den har en liten gul anstrykning och har en låg hårdhet som gör det mer utsatta för repor.
Yttrium Aluminum Garnet (YAG), Yttrium aluminium granat är en av de mest populära ans framgångsrika hög kvalitet simulerade diamanter. Den har en hårdhet på 8,25 men låg brytningsindex och spridning. Fortfarande kan det efterlikna egenskaperna för en naturlig diamant och har tillräckliga briljans när slipade och polerade. Genom dopning YAG med några andra mineraler många fler färgade av hög kvalitet simulerade diamanter produceras.
Cubic Zirconia, Cubic Zirconia CZ eller som det vanligtvis kallas är ett av de används i stor utsträckning och de bästa lab skapat diamanter. Den har en hårdhet på 8 till 8,5 med hög brytningsindex och spridning. Det är visuellt närmast en naturlig diamanter och många människor har vidtagits av skrupelfria juvelerare som sålde dem CZ i stället för en diamant. Det är utsatta för repor och är internt felfri och ibland är det belagt med diamant som kol för att förbättra dess hållbarhet.
Moissanite, Moissanite som är kiselkarbid är en ganska ny aktör på den höga kvaliteten simulerade diamanter marknaden. Det är mycket bättre än en cubic zirconia och har en hårdhet som är nästan lika stor som en naturlig diamant. När en moissanite klipps och poleras det har en lyster och brand. Men moissanites plågas av interna brister och inneslutningar som är manifesterad som tunna nålar eller rör inne i stenen. Fortfarande moissanite är den bästa simulerade diamanter till datum och sin skönhet och strålande saknar motstycke.
Detta var allt om hög kvalitet simulerade diamanter. Simulerad diamant smycken är mycket eftertraktade och många nygifta ens få dem som det vigselringar och band. Hög kvalitet simulerade diamanter är ett bra alternativ för människor som älskar eld och glitter av diamanter utan att spendera alltför mycket pengar.