Byta bromsbelägg

Bromsar är uppenbarligen en mycket viktig del av en bil. Och precis som alla andra mekaniska delen, de kräver korrekt och regelbundet underhåll. Numera har nästan alla fordon använda skivbromsar på framsidan samt bakhjulen. I en bil med skivbromsar är hjulet i rörelse förstås av en uppsättning kuddar när du bromsar. Bromsverkan orsakas på grund av friktion, så efter en viss period bör de bryta kuddar slits och måste bytas. Den efterföljande punkter kommer att förklara sätt att ändra bromsbelägg.
Verktyg för att förändra bromsbelägg
Dessa är enkla verktyg som du kommer att få i någon Biltema. De är inte heller särskilt svåra att använda. Bygeln används för att bära ner på bromsok montering och kraft kolven hela vägen in Detta återställer bromsen efter de nya kuddar är installerade. Vissa fordon kan kräva specialverktyg som du kan prata med en mekaniker. Därefter behöver du en skiftnyckel och en rörtång för att bli av bromsok skruvar och muttrar hjul respektive. Andra vanliga säkerheten saker som handskar, mask, etc., och självklart nya bromsar.
Hur till Ändra bromsbelägg, Här är jag antar att du vet hur man byta däck på en bil. Det verkliga frågan här är hur man byter bromsbelägg? Först höjer din bil till en bekväm höjd med hjälp av en domkraft, precis som när du byter däck, och se till att det finns kvar med hjälp av domkraften. , Nu skruva loss muttrarna och ta bort däck och fälgar. Avbrottet mekanismen är ute i det fria nu och du kan kontrollera alla problem bilen bromsar. , Med skiftnyckel, lossa skruvarna på bromsok och höja den över bromsrotortemperatur. Lämna inte ok upphävas av bromsslang. Bromsbeläggen är under bromsok och kan tas ut efter loss stiften eller muttrarna som håller ihop den. Kontrollera om elektroderna verkligen är slitna och besluta om att ersätta dem eller inte. Kontrollera också om du behöver byta bromsok. ; Om elektroderna är slitna och måste bytas ut, fortsätta läsa vidare. Du måste först ställa in cylindrisk kolv skjuter ut från under oket. Det kommer att ha bytt plats för att anpassa sig till det slitna kuddar. Föra den tillbaka till där det var så att de nya dynor, som blir mer tjock, passar i ordentligt. , Nu sätter skruv sidan av C-klämman på kolven och dra åt skruven, för att klämma kolven ordentligt. Efter lämplig åtstramning, blir det möjligt för dig att glida den nya kuddar på bromsok. Nu passar allting tillbaka över rotorn av bromsen. , Sedan återställa hårdvara som höll den gamla kuddar tillsammans och lägga av bromsok tillbaka över rotorn. Kontrollera om du har lagt tillbaka alla skruvar och muttrar. Så hur lång tid tar det att byta bromsbelägg? Inte mer än några timmar, antar jag. , Hur ofta Ändra bromsbelägg
Nästan alla nya fordon som använder Skivbromsar har en slitage indikator, så när att ersätta bromsbelägg kommer inte att vara ett stort mysterium. Den är gjord av metall och är ansluten till bromskloss. När elektroderna slits ut, friktionen som var mellan trampdynorna och bromsrotortemperatur övergår till indikatorn och rotor. Detta orsakar ett visst ljud när du bromsar vilket indikerar att det är dags att byta ut bromsbeläggen. Så du behöver inte byta kuddar efter fasta viss tid, kan du göra det efter att du fått indikationen.
Kom ihåg att provköra bilen för att kontrollera om allt var rätt monterad och på sin rätta plats. Byta bromsbelägg är inte särskilt svårt för människor som har fixade sina bilar och bromsar bilen före. Men se till att det finns inga onormala vibrationer eller friktion under provkörningen. Kostnaden för att byta bromsbelägg kommer att lägga upp till 200 dollar för att din bil underhållskostnader om du får det gjort av en professionell mekaniker, men det kommer att kosta mycket mindre om du gör det själv.