Hair Styles Perm

På artonhundratalet, eller innan denna period var curling hår strykjärn används för att smycka sig med olika stilar hår perm. Men med början av det tjugonde århundradet, la konsten att unika frisyrer smak av kemikalier i sig. Kemikalier används för att göra lockar och vågor som ser mycket likt naturligt lockigt frisyr. Hår perms eller permanenta vågor är kemiskt gjorda frisyrer. Många kvinnor som inte är utrustade med naturliga lockar önskar få dessa ljuvliga lockar och ett hår perm kan vara den perfekta lösningen på deras önskan.
Hur Perm håret
Starka kemikalier används för att ändra håret strukturen till en önskad form. De kemikalier som bryter ner selendisulfid band i håret och reformer dem att ge en vågig eller ringlad utseende. Processen för att perm hår är väldigt enkelt, först tvätta håret och linda dem på en perm spö och tillämpa viftar lotion la med basen. Den inre strukturen i håret mjukas upp av reaktionen. Få selendisulfid över länk och kedjor protein bryts genom reaktion av de kemikalier med keratin. Dessa många förändringar i hårets struktur gör den mjuk, svullnad och sträckt. Håret tar sedan rullade form.
Hår sköljs efter en viss tid och Neutralizer tillämpas. This Neutralizer reparerar selendisulfid obligationer och nya lockar är inställda. Alkaliska eller sura perm-lösningar kan också användas för olika stilar hår perm. Alkaliska perm lösningar är bra för resistenta hår, mindre elastisk hår, normalt hår och asiatiska hår. Medan syra perm lösningar är jämförelsevis mildare och bäst för färgade, skört och skadat hår. Vissa saker är ett måste att komma ihåg men det gick för frisyrer perm. Här är några hårvård tips för din perm stilar. , Du får inte perm redan färgat hår. Färgläggning bör göras efter permanentvätska. ; Du måste använda balsam speciellt för permanentat hår och undvika aggressiva schamponering. ; Försiktigt täcka håret med en handduk för att undvika skador på perm. , Medan håret torkar perms använder diffusor att hålla perms som de är. ; Perm föryngring kan användas för att upprätthålla frisyrer perm. ; Perm varar nästan i tre till fem månader. Processen till Perm tar normalt två timmar och ytterligare 24 timmar för att ge sin fullständiga verkan. För att förbereda håret för stilar hår permanent, måste du använda proteinrikt balsam efter ordinarie hår tvätt. , Olika typer av hår stilar Perm
Perms kan vara av olika stilar. Stilen skiljer sig med hjälp av olika spön, sektion av hår runt stången och den typ av lösning som används. Alla dessa resulterar i olika typer av hår perms. Här är några typer av perms. ; Vågigt Perm, är perms med en liten våg. ; Multitextured perms, för att få en blick av naturliga lockar. ; Root perms dessa perms är bäst för korta och platta hår. , Spiral perms dessa perms är snäva och studsar vackert. ; Pin curl perms använder gel och stiften för att ge ett naturligt utseende på håret. ; Stack perms är bäst för enstaka hårlängd eftersom det skapar en illusion av lager frisyrer. ; Volumizing perms skapa permanenta vågor och ge volym och glans till matt hår. ; Gentle vågiga perms ha lösa och stora perms och lägga mer struktur i håret. ; Spot perms används för att curl ett avsnitt av hår eller lägga lockarna i botten. ; Partiella spiral perms är för curling nedre delarna av håret. ; Weave perms lägga lockar eller vågor till några av de delar av håret och låt andra delarna rakt. , Så måste du vara mycket glada över att få en av de stilar hår perm för dig själv. Välj den stil som passar ditt hår textur och naturligtvis din personlighet. Rådgör med din frisör innan du får din frisyrer perm. Följ the permanentat tips hårvård att hålla ditt hår friskt efter permanentvätska det.