Rikaste kvinnan i världen

Jag har märkt att när det gäller att namnge vem som är den rikaste personen i världen, männen är föregångarna. Detta är en område där alla automatiskt anta den rikaste person att vara en man. Det första namnet som kommer till vårt sinne är Bill Gates och vi aldrig brydde sig om att fråga vem är den rikaste kvinnan i världen.
De flesta av mina vänner tycker, om en kvinna är gift med en rik kille, blir hon automatiskt den rikaste kvinnan i världen. Jag inte alls instämmer med dem som tycker kvinnan är bara guldgrävare. Det finns många själv gjort de kvinnor som har skapat imperierna för sig själva och förtjänade titeln rikaste kvinnan i världen. Några kan ha ärvt enorm förmögenhet, men de har fördubblat arv med sin blotta hårt arbete och talang. Så ska de som fortfarande lever i en drömvärld, där män styr världen och kvinnan deras kök, luta dig tillbaka och Introspect. Följande lista över de 10 rikaste kvinnorna i världen, kommer säkerligen att bevisa dem fel.
Top 10 rikaste kvinnan i världen 2010
Låt oss nu börja namnge ledamöterna i rättvisare kön, som inte längre bör betraktas som det svagare könet. De flesta av dessa kvinnor har ärvt sina stora förmögenheter. Och med stora förmögenheter jag inte bara betyda $ 100.000, men miljontals dollar. Ring dessa kvinnor tur, men de är inte pin up dockor. De har hanterat dessa miljontals dollar och omvandlade dem till miljardbelopp. De är inte endast pro-effektiv i hanteringen av sina finansiella skyldigheter, men också är i fullständig kontroll av deras personliga liv. De har förmåga att möta varje situation kommer deras väg och framväxande ut inte bara en vinnare, men starkare och ja, rikare än tidigare. Så, låt oss börja vår nedräkning av de 10 rikaste kvinnorna i världen 2010.
1. Chirsty Walton
Wealth: $ 22500000000, Källa: Wal-Mart, Citizen: Amerikas förenta stater
Christy Walton Ruth, hustru till framlidne John T. Walton ärvt en förmögenhet på $ 15700000000 efter makens död. Hon ansågs vara den 12: e rikaste personen på jorden enligt Forbes världens rikaste. Ökade dock sin rikedom stormsteg göra henne klättra på stegen i världens rikaste kvinna. Idag, regler hon # 1 position av de rikaste kvinnan i världen.
2. Alice Walton
Wealth: $ US20.6 miljarder, Källa: Wal-Mart, Citizen: Amerikas förenta stater
Alice Louise Walton är arvtagerska till Wal-Mart förmögenhet som hon är dotter till grundaren Sam Walton och Helen Walton. Hon är den näst rikaste kvinnan i världen efter sin svägerska Christy Walton. Det är Walton kvinnorna som styr och ställer i de rikaste femme fatale i företagsvärlden.
3. Liliane Bettencourt
Wealth: $ US20.0 miljarder, Källa: L'Oréal, Citizen: Frankrike
Den franska arvtagerska, dotter till L'Oreal grundare Eugene Scheueller är den rikaste kvinnan i hela Europa och den tredje rikaste kvinnan i världen. Hon är också den näst rikaste person till Frankrike efter Bernard Arnault. Och för att lägga till listan, är hon på plats 21 på listan över rikaste människorna i världen. Pust!! Vid en ålder av 86, det är säkert är mycket pengar att falla tillbaka på för en fredlig pensionering.
4. Brigit Rausing
Wealth: $ US13.0 miljarder, Källa: Tetra Laval, Citizen: Sverige
Dr. Brigit Rausing, är konsthistoriker från Sverige. Undrar hur konsthistoriker har ramlat in i listan över topp 10 rikaste människorna i världen? Jo, ärvde hon förpackningen jätten Tetra Laval efter döden av Gad Rausing, hennes man. Hon hade även tagit över ett franskt företag Sidel SA och äger ca 80% andel av förpackningsindustrin.
5. Savitri Jindal
Wealth: $ US12.2 miljarder, Källa: Jindal Steel; Citizen: Indien
Detta är den rikaste kvinnan i Indien, som också är den 44: e rikaste personen i världen och den 5: e rikaste kvinnorna i världen. Hon var den icke-verkställande ledamot i hennes mans företag, en stål och makt konglomerat. Efter makens död ärvde hon förmögenhet vid 60 års ålder. Inte bara det, hon är medlem i Kongresspartiet och är mamma till 9 barn!
6. Abigail Johnson
Wealth: $ US11.5 miljarder, Källa: Fidelity Investments; Citizen: Amerikas förenta stater
Abigail Pierrepont, är ordförande för Fidelity Investments Personliga och Workplace investera. Detta företag grundades av hennes far och hon anslöt sig till företaget vid 25 års ålder. Hon tros vara efterträdare till sin far och även rankas som nummer 48 på listan över världens miljardärer.
7. Susanne Klatten
Wealth: $ US11.1 miljarder, källa: BMW och Läkemedel och kemikalier tillverkning, Citizen: Tyskland
Sussane Klatten ärvde 12,50% av aktierna i BMW och 50,1% av aktierna i ett läkemedel och kemikalier tillverkande företag i Atlanta efter faderns död. Hon är den rikaste kvinnan i Tyskland och den 35: e rikaste personen i världen.
8. Iris Fontbona
Wealth: $ US11.0 miljarder, Källa: koppargruvor, timmer, Citizen: Chile
Den här mysterium kvinnor från Chile som var andra hustru till chilenska miljardären Andronico Luksic. Han var den rikaste mannen i Chile, den fjärde rikaste personen i Latinamerika och rankad 132. I världen. Det finns inte mycket information om Iris Fontbona finns i webb världen och därför, hennes ålder och fotografier är fortfarande okända.
9. Jacqueline Mars
Wealth: $ US11.0 miljarder, Källa: Mars bar, Snickers, M & Ms, Whiskas, Stamtavla, Citizen: Amerikas förenta stater
Drottningen av godis och mat till sällskapsdjur, är Jacqueline Mars världens 9: e rikaste kvinnan i världen. Hon är äger den världsberömda konfektyrföretag säljer Mars, tre musketörerna, etc. Hennes sällskapsdjur företaget överträffar hennes konfektyrföretag med produkter som Stamtavla för hundar och Whiskas för katter.
10. Anne Cox Chambers
Wealth: $ US10.2 miljarder, Källa: Cox Näringsliv, Citizen: Amerikas förenta stater
Ägaren till Cox Enterprise, är detta 90 år av Lady den 10: e rikaste kvinnan i världen. Hon ärvde företaget från sin far som var en tidningsutgivare. Hon har hjälpt Cox Communications blivit den tredje största kabelbolaget i USA under hennes ledning. Hennes rike är inte bara omfattar tidningar, men är har spridit sina rötter i TV, radio, kabel-TV, etc.
Är Oprah den rikaste kvinnan i världen
Din fråga "vem är den rikaste kvinnan i världen" har just svarat i listan ovan. Chirsty Walton, är svaret på frågan som de rikaste kvinnorna i Amerika liksom i världen. Många läsare frågar en vanlig fråga, "är Oprah den rikaste kvinnan i världen"? Alla som är die hard Oprah Winfrey anhängare skulle älska att få veta varifrån kommer deras idol står i listan över rika människor.
Oprah Winfrey Gail, är en amerikansk TV värd, skådespelare, producent och en välkänd filantrop. Hon är den rikaste African American av 20-talet och var också en gång döpt som världens enda svart miljardär. Enligt Forbes lista över världens mäktigaste kändisar, Oprah rankad på # 2, strax efter Angelina Jolie. Hon är värd $ US 2,7 miljarder kronor och en super stark kvinna i sin egen rätt. Hon är en self made kvinna, som inte hade ärvt en enda öre av sin stora förmögenhet. Hon är bevis nog för att kvinnor inte bara tjänar titeln rikaste kvinnan i världen som ärver enorma summor pengar. Oprah och många andra kvinnor i följande lista av själv gjort rikaste kvinnorna i världen, står som ett vittnesbörd om att kvinnor kan förtjäna sitt bröd och smör också!
1. Yajun Wu
Wealth: $ US3.9 miljarder, Källa: Property Development, Citizen: Kina
2. Rosalie Mera
Wealth: $ US3.5 miljarder, Källa: Kläder, Citizen: Spanien
3. Elena Baturina
Wealth: $ US2.9 miljarder, Källa: Byggande, Citizen: Ryssland
4. Doris Fisher
Wealth: $ US2.4 miljarder, Källa: Kläder, Citizen: Amerikas förenta stater
5. Xiu Li Hawken
Wealth: $ US2.4 miljarder, Källa: Property Development, Citizen: Storbritannien
6. OPRAH WINFREY
Wealth: $ US2.4 miljarder, Källa: Media, Citizen: Amerikas förenta stater
7. Guilana Benetton
Wealth: $ US2.1 miljarder, Källa: Kläder, Citizen: Italienska
8. Chu Lam Yiu
Wealth: $ US2.1 miljarder, Källa: aromer och Dofter, Citizen: Kina
9. Zhang Xin
Wealth: $ US2 miljarder, Källa: Property Development, Citizen: Kina
Wealth: $ US1.7 miljarder, Källa: Avfall Paper; Citizen: Kina
11. Meg Whitman
Wealth: $ US1.3 miljarder, Källa: Internet Commerce, Citizen: Amerikas förenta stater
12. Chan Laiwa
Wealth: $ US1.1 miljarder, Källa: Property Development, Citizen: Kina
13. Lei Jufang
Wealth: $ US1.1 miljarder, Källa: läkemedel, Citizen: Kina
14. JK Rowling
Wealth: $ US1 miljarder, Källa: Författare, Citizen: Storbritannien
Detta var en lista över topp 10 rikaste kvinnorna i världen 2010. Några av dem är self made och några få som har omvandlat sin ärvda förmögenhet till gruvorna i guld. Dessa kvinnor bevisa att de inte är mindre än sina manliga motsvarigheter. Det finns många fler män som kanske inte har fått anges i denna förteckning. Den rikaste kvinnor i världen vittnar om det gamla talesättet, "skönhet med hjärnor". Jag hoppas ni har haft att läsa om dessa kraftfulla och rikaste kvinnan i världen så mycket som jag har haft att skriva om dem.