Naturligt insektsmedel för Basil

Sitt ursprung i Indien, är basilika en årlig ört nära samband med italiensk mat. Denna ört odlas för sina väldoftande och välsmakande blad, och det används i både råa och kokta former. De flesta människor bor i tropiska klimat ses att odla basilika i sina grönsaksodlingar eller liten inomhus krukor. Det är en ört som växer året runt. Förutom att vara en kulinarisk ört, är basilika också bjudet för dess medicinska fördelar. Det är också en underbar myggmedel, men hur är de insekter och skadedjur som invadera basilika själva anläggningen. Det finns några naturligt insektsmedel för basilika skydd som man kan välja när anläggningen är invaderad av jobbiga insekter.
Naturligt insektsmedel för Basil
Basilika är ett insektsmedel ört och används för att stöta bort olika insekter. Men när livet av sina egna anläggningen är i fara som den kräver hjälp av insekticider. Hellre än att rusa till närmaste apotek och köpa några kemiska bekämpningsmedel, är det bättre att välja mindre hårda lösningar på problemet. Kemiska bekämpningsmedel består av olika giftiga kemikalier, som kan direkt eller indirekt påverkar livet för levande ting. Det finns flera naturligt insektsmedel för basilika skydd.
Bladlöss: Greatest Basil Pest
Den största basilika Skadegörare att fästa basilika är bladlöss, växt löss som oftast ses angriper krukväxter. Dessa anläggningar SAP sugande insekter är en av de mest destruktiva växtskadegörare som de orsakar stor skada på floem cellerna i växtceller, som ansvarar för transport av livsmedel material i anläggningen. Detta försvagar växten och så småningom conduces till dess förstörelse.
Naturligt insektsmedel för att döda Bladlöss
Det finns olika sätt att döda bladlöss. Låt oss ta en titt på några naturligt insektsmedel för basilika.
Vitlök spray, Vitlök spray är ett effektivt naturligt insektsmedel som kan användas för bladlöss kontroll. För att förbereda denna spray, blanda en hel skalad vitlök tillsammans med två koppar vatten. När vitlöken har mosade fint, klick ut den i en lagrad behållaren och låt den stå en dag. Nästa dag, stam ut vitlök massa och separera vitlök vätska. Tillsätt en liter vatten på vitlök vätskan och fyll den i en spruta. Spray detta vitlök vatten på bladen och stammen av basilika anläggningen. Gör det regelbundet varje dag i ungefär en vecka. Detta kommer att stöta bort bladlöss.
Bananskal, Bladlöss kan inte stå bananer. Man bör ta lite bananskal och sprida dem runt basilika anläggningen. Bladlöss kommer inte nära din dyrbara basilika växter. Dessutom bananskal bryts ner och kombinera med jorden, och deras kalium och fosfor berikar innehållet marken. Denna åtgärd är för utomhusbruk basilika växter, eftersom sanering bananskal blir besvärande för inomhus basilika växter.
Vit mineralolja och diskmedel, i en kopp vit mineralolja, tillsätt 2 msk tvål maträtt och 2 koppar vatten. Sätt denna lösning till en spruta och spruta denna lösning på basilika anläggningen. Gör detta med några dagars mellanrum, tills du hittar bladlössens nummer vikande.
Plantering ringblommor, Om din basilika är planterade i din köksträdgård, då kan du växt ringblomma växter i trädgården som ett bladlöss kontrollåtgärd. Ringblomma växter locka insekter som äter bladlöss och hjälper kontroll bladluspopulationer. Du kan också växt lök, vitlök eller gräslök i din köksträdgård att avskräcka bladlöss.
Sedan finns det sniglar och skalbaggar som attackerar utomhus basilika växter. Beroende på vilken typ av insekt invadera din anläggning, vilken typ av naturligt insektsmedel för basilika varierar. För att förhindra insekt manifestationer, är det viktigt att hålla dina växter vattenrikt och väl befruktade. Korrekt basilika växt vård bidrar till att minska komplikationer.