Hår relaxers för barn

Hår relaxers är avsedda för detangling lockarna. Dessa produkter tillverkas huvudsakligen tillämpas på barn som har lockigt och tjockt hårväxt. Det blir mycket svårt att kamma håret och tovor ytterligare förvärra processen. Hår relaxers för barn som finns på marknaden verkar direkt på hårsäckarna, vilket gör dem hanterbara. Föräldrar brukar föredra dem eftersom det är en enklare teknik än uträtning hår med varmt järn eller en varm kam. Men Kiddie relaxers löfte om att de är milda i hårbotten och inte innehåller några skadliga kemikalier. Fortfarande uppkommer frågan "är hår relaxers för barnen säkra om de används under en längre tid". Så låt oss ta reda på.
Hår relaxers för barn - är de säkra?
Det finns många märken av hår relaxers för pojkar och flickor. Välja bästa kvalitet är en skrämmande uppgift för föräldrar. Men innan man köper något, måste du ta reda på sammansättningen av grädde, serum eller lotion. Produkten skall vara fri från lut eller natriumhydroxid. Detta är en av de farligaste kemiska förstärker processen håravfall. Natriumhydroxid är frätande i naturen som omedelbart mjukgör håret fibrer på grund av omedelbar penetration i kortikala lager i hårbotten, bryta korset obligationer. Detta slappnar håret från tovor. Den kortikala skikt är ansvarig för elasticiteten i lockar och när obligationerna är trasiga, de får lösa. Hår består av protein, som främjar styrka, tillväxt och hälsa hår. The relaxers eller de-perm krämer ordna proteinet obligationer och gradvis förstör hårtyp.
Produkter som innehåller guanidin hydroxid anses betydligt säker på håret. Fortfarande 100% säkerhet kan inte garanteras då de kan avfettas hårbotten. Lösningen är egentligen en blandning av kalciumhydroxid och guanidin karbonat, som fungerar som en aktivator. Kemikalier som ammonium tioglykolat slappnar av lockarna genom att agera på cystin kopplingen. Denna åtgärd skiljer sig från de övriga och är känt för att vara säker på hårbotten och hår. Produkter som African Pride, mjuk och vacker, Cream of Nature, afrikanska Guld, Dark and Lovely, bara för mig, kejsarinnan och motioner innehåller lut i dem. Dessa produkter har ett pH 12-14, som är känd för att göra hårbotten extrem torka, högre håravfall. Hår relaxer biverkningar är förknippade med tidig förekomst av sjukdomen Alopecia areata, en typiskt mönster skallighet syns både pojkar och flickor.
Hår relaxers för barn - det slutgiltiga svaret
Av ovanstående diskussion, är slutsatsen att håret relaxer produkter inte betraktas som säkra av dermatologer och experter hår. Barn mellan åldersgruppen 5-10 år visar maximal tillväxt av hår. Dessa produkter inte bara skada kvaliteten på håret utan hindrar också tillväxt. Det finns dock vissa växtbaserade produkter som tar bort lockar naturligt. Det är alltid rekommenderas att få det gjort bara ibland och från en professionell. Experimentera med håret hemma är aldrig ett bra val. Formuleringarna som är helt fria från lut kan tillämpas två eller tre gånger i månaden, men inte regelbundet.
Andra hår produkter för barn som balsam, curling, de-curling gelé berikad med fuktighetskräm och vitaminer är relativt säker på håret. De håller hårbotten återfuktas och som inte orsakar mycket skada på håret. Men det är mycket svårt att ta reda på vilken är den bästa hår relaxer för barn. Coconut Dream Conditioner, Curly Cutie Rengöringscreme Fuktig Curls Moisturizer / Detangler, Mimosa Curly Q Elixir (Natural Oil Blend för Sheen & Hair Growth), Curly Q Gel-les'c, Curly Q Milkshake, Curly Q Gräddig Curls Kit, Curly Q Custard , etc är bra märken av hårvårdsprodukter för barn. De är lastade med naturliga ingredienser som morot utsäde olja, kokosmjölk, kokosolja, mimosa juice, osv, som inte ger någon skada på hårbotten.
Jag hoppas från ovannämnda innehåll som du har fått reda på de negativa effekterna av hår relaxers för barn. Textur, typ och kvalitet av din unge hår är naturligt. Naturligt hår relaxers för barn kan tillämpas en eller två gånger. Så, låt det inte bli utsatt för starka kemikalier vid späd ålder, snarare massera hårbotten med mandel, kokos eller olivolja regelbundet för att öka styrkan i hårsäckarna och sedan tvätta med ett milt schampo. Detta är den bästa näring för hår.