Vad är Keratin Hair Treatment

Kemiska hår behandlingar ökar kraftigt i popularitet under det senaste decenniet på grund av deras förmåga att räta ostyrigt lockar till mjuk, silkeslen hårstrån. Strykning, som är det mest populärt används hår riktning teknik är en tidskrävande process, eftersom det måste göras dagligen för att upprätthålla den raka håret. Men med kemiska hårbehandlingar som de populära keratin hårvårdsprodukter, två timmars enda sammanträde är nog för att ha silkeslena hår som varar i ca 3-5 månader. Det inte bara rätar ett hår, utan ger också sin glans och ett friskare utseende. Idag är brasilianska keratin hårvårdsprodukter den populäraste formen av keratin hår behandling som tillhandahålls på nästan alla salonger över hela USA. Men vad är keratin hårvårdsprodukter? Låt oss ta reda på!
Vad är Keratin Hair Treatment?
Keratin hår behandling är en typ av kemiska hårvårdsprodukter som innebär tillämpning av flytande keratin på håret och platta strykning den. 88% av ens hår består av keratin protein, vilket är en stark ämne och håret dess konsistens. Ofta förekommande missbruk av hår som färgar håret, hår riktning, etc. gör att keratin i håret att tömma och därigenom ge håret sin skadade och icke-tilltalande utseende. Keratin ur ull från djur behandlas och tillämpas på människors hår för att fylla den förlorade keratin nivåer, och därmed återfå de friska, glänsande utseende. Det bästa med denna behandling är att det fungerar på alla typer av hår, vare sig det färgade, skadad, grov, burrigt och ohanterliga hår.
Keratin Hair Treatment arbetsordningen
Eftersom vi har haft en överblick över vad som är keratin hårvårdsprodukter, låt oss ta en titt på hur denna behandling faktiskt bedrivs. I en keratin utjämning behandling kommer till salongen stylist tvätta först håret med en hår schampo och skölj sedan bort det efter 2 minuter. Detta görs för att göra håret mottagligt för keratin lösning som kommer att tillämpas senare. Den våta hår är handdukstorrt, varefter keratin lösning tillämpas på det här fuktigt hår. Keratinet lösning luktar något liknande kokos solbränna olja. Den tillämpas sparsamt, men grundligt från hårbotten till hårtopparna. Ett slag torrare används sedan för att föna håret helt.
När håret är helt torr, ett strykjärn upphettade till 450 grader Fahrenheit används bredvid ingjuta keratin i hårsäckarna. Den platta järn tätar keratin, stänger in fukt, återfuktar håret och ger håret en glansig yta. Hela ansökningsförfarandet ta 2-3 timmar beroende på hur långt ens hår. I slutet av den behandling du har silkeslen, mjuk, uppehållsrum, underbara frizz-fritt hår. Det finns dock några krångel?
Keratin Hair Treatment Side Effects
Den primära faktorn som gått i spetsen alla nyheter om behandling keratin hår faror var att formaldehyd höll på att läggas till keratin lösning för riktning effekt. Keratin ändrar endast håret struktur, medan formaldehyd var ansvarig för uträtning håret. Det är dock formaldehyd är cancerframkallande och formaldehyd exponering är känd för att lända till cancer. Under en keratin hår behandling, all rök som följer av keratin lösningen kan vara livsfarliga för både salongen anställde utför behandling liksom kunden få utföra behandlingen.
Men har idag keratin hårvårdsprodukter företag såsom brasiliansk Blowout och Keratin Complex av Coppola komma med nya formler keratin behandling. These keratin hårvårdsprodukter tillverkare idag hävdar att deras nya formeln saknar cancer formaldehyd och är säker att använda för både salong anställda såväl som kunder. Även om inte mycket utredning har gjorts om behandling keratin håret ingredienser i den nya formel redan nu keratin hår behandling tycks vara säkra. Men det är viktigt att komma ihåg att även om formaldehyd inte längre används, måste vissa liknande kemiska användas i stället, vilket kan lända till liknande skadliga effekter.
Denna fantastiska effekt av keratin hår behandling varar i 3-5 månader beroende på hur många gånger ett schampo i håret. Gradvis raka effekten kommer att klinga av och håret kommer tillbaka till sin tidigare form. Kostnaden kommer att variera från $ 150 - $ 600 för en enstaka behandling, beroende på längd och tjocklek av ens hår. Med tanke på den potentiella keratin hår en behandling, biverkningar, det är upp till dig att fatta det slutliga samtalet om att gå för detta hår behandling eller inte. Hoppas denna artikel om "vad som är keratin hår behandling" var informativ och hjälpsam!