DIY Asbestsanering

När du har hittat de områden där du behöver för att få asbest i borttagna hem, kan du få det gjort med hjälp av en professionell eller göra det själv. Det finns flera komplikationer, av vilka hälsoproblem är det viktigaste, om du gör det själv. Om du får det gjort av en professionell, skulle det inte finnas komplikationer, eftersom de professionella skulle vidta alla nödvändiga försiktighetsåtgärder. En punkt värd att nämna här är att, om de lämnas ensamma, inte asbest inte orsaka stor skada. Så när du bestämmer dig för att få en DIY asbestsanering, måste du behålla vissa säkerhetsåtgärder i åtanke, och dessa tillsammans med metoder för att avlägsna nämns i de följande punkterna. Du kan också vilja veta om asbest sidospår bort, så att du vet hur du tar bort den.
Gör det själv Asbestsanering
Den första och viktigaste som du behöver komma ihåg, men det gick för DIY asbestsanering bär skyddskläder. Dessutom måste du också komma ihåg att genom att göra det själv, du vet om asbest farorna och riskerna med det. Så du behöver ha en ordentlig plan i åtanke medan genomförandet av projektet. Du måste få en andning respirator system, där du och de som jobbar med dig är väl skyddade. Dessutom måste du köpa kläder som kan skydda dig från skadliga damm som kan flyga av. De kläder som du köper måste vara sådana att de kan kastas bort efter att projektet är klar.
Processen för DIY asbestsanering börjar med att få tillstånd av statliga tillsynsmyndigheter. Utan tillstånd kan du inte börja ta bort, och om du gör det du är på fel sida av lagen. Tillsammans med tillståndet, så får du en guide om hur du tar bort asbest och hur du kan lämna detta efter borttagning. För att få detta tillstånd, kan du behöva betala avgifter, som varierar från delstat till delstat.
Du måste få vissa verktyg som kniv, bända bar, diskmedel, vatten spruta och slangar händig, men det gick för detta projekt. Det finns vissa affärer som specialiserar sig på sådana poster, så du behöver för att få dem därifrån. Medan asbestsanering, är det viktigt att du håller asbest ytan våt hela tiden. Att hålla dem fuktiga bidrar till att minska exponering för asbest och hjälper fibrer bosätta sig i stället flyga runt i atmosfären.
När du har hällt tillräckligt med vatten över asbestplattor kan du använda kniven och bänd bar för att ta bort asbest blad. Du kan välja att hålla ett blad på golvet så att alla damm och bitar av asbest falla, de samlar på ett ställe. Se till att en av dina medhjälpare häller lite vatten på dessa spillror av asbest. Bitarna av asbest bör skrotas sedan försiktigt i påsar som är tillverkade speciellt för att ta bort asbest. De bör vara väl tillslutna, så att inget damm flyger bort.
Den förseglade påsar bör förvaras i behållare speciellt gjorda för att samla in asbest och bör förvaras enligt anvisningarna i manualen. När lådorna är förseglade de bör vidtas för att en deponi som är särskilt utformade för bortskaffande asbest. Du behöver komma i kontakt med en deponi innan processen startar, eftersom de kanske inte har tillräckligt med utrymme för att rymma den mängd asbest som du kan föra med sig. När du har disponerat över asbest i en deponi, måste du rensa upp i området. När du har slutfört jobbet, måste du sanera genom att blöta själv och ta bort kläder. Som dammpartiklar kan finnas kvar, kan du använda en speciell typ av dammsugare, speciellt konstruerade för rengöring asbestavfall.
Så samtidigt som det för DIY asbestsanering, måste du vidta försiktighetsåtgärder så att du eller de personer som arbetar med att du inte får påverkas. Dessutom, om du tar kostnaden asbestsanering i beaktande, är det viktigt att du ser hälsorisker i samband med det också. Om du har några frågor eller tvivel, kan du komma i kontakt med tjänstemän från miljödepartementet, så att alla dina frågor raderas.