Lab Skapad Diamonds vs naturliga diamanter

Diamanter är att betrakta som en flickas bästa vän men tyvärr dessa tomtebloss är mycket mycket dyra. För dem av oss som inte har råd en diamant, är den näst bästa efter att få lab skapat diamanter som kostar betydligt mindre än naturliga diamanter. Vi vet alla hur en naturlig diamant bildas. Naturliga diamanter bildas under extremt högt tryck och temperaturförhållanden djupt inne i jordens yta. Diamond är en allotrope av kol som bildas i en kubisk kristallstruktur. Naturliga diamanter är det hårdaste ämne på jorden och de bästa naturliga diamant är en som är färglös, fri från inneslutningar och brister och har exceptionell briljans. Lab skapade diamanter är diamanter som har skapats i ett labb genom att simulera samma höga tryck-och temperaturförhållanden som finns i jordens kärna. Här kommer vi att diskutera allt om lab skapat diamanter vs naturliga diamanter.
Lab Skapad Diamonds vs riktiga diamanter
Bara för att de skapas i labbet, avfärda inte konstgjorda diamanter som bluff. Lab skapade diamanter är gjorda av samma material som naturliga diamanter dvs nästan rent kol. Det första som du bör veta är att lab skapat diamanter eller konstgjorda diamanter är faktiskt riktiga diamanter, men bara att de är skapade i labb och inte bryts ur jordens innandöme. De har den exakta kemiska sammansättning som en naturlig diamanter och båda är rent kristallint kol. Lab skapade diamanter är tillverkat i laboratorium med två processer. Ett kallas för kemisk förångningsdeposition och den andra kallas processen för labbet produceras High Temperature High Pressure (HTDT). Här kommer vi att ta till dig information om lab skapat diamanter vs naturliga diamanter.
Den största skillnaden mellan lab skapat diamanter och naturliga diamanter är i sin storlek och färg. Eftersom tillverkningen av syntetiska diamanter eller lab skapat diamanter sker i närvaro av kväve, det resulterande diamanter har en gul nyans som är näst intill omöjligt att ta bort. En naturlig diamant å andra sidan, som har brutits och sedan slipats och polerats kan vara helt färglös. I själva verket en färglös naturlig diamant är dyrare än färgade diamanter. Ett labb crested diamant kan tillverkas i avsaknad av kväve vilket resulterar i en färglös diamant, men betydligt långsammare kristallen tillväxt.
Storleksgränsen för att skapa en konstgjord diamant är också mycket mindre än en naturlig diamant. För närvarande skapas färglös lab diamanter endast kan tillverkas upp till en halv karat, gult lab skapat diamanter kan tillverkas upp till en maximal storlek på tre karat. Naturliga diamanter å andra sidan kan hittas i mycket högre karat och vissa naturliga diamanter är mer än 500 karat. Begränsningen i storlek lab skapat diamanter, gör det svårt att skapa stora bitar av diamant smycken med större karat stenar monterade på dem.
I debatten om lab skapat diamanter vs naturliga diamanter, ett sätt på vilket de kan skiljas från varandra är genom att göra laboratorietester för fluorescens och genom att studera dess spektroskopi signatur. Lab skapade diamanter visar en orange-rosa fluorescens när det ses under ultrakorta utsläpp wave UV. För en naturlig diamant visar blå, gul eller vit fluorescens.När en lab skapat diamant är studerade under ett spektroskop uppvisar olika låg temperatur fotoluminescens spektroskopi signaturer under vissa specifika villkor som skiljer sig mycket från naturliga diamanter.
Den mest uppenbara skillnaden mellan de bästa lab skapat diamanter och naturliga diamanter är, naturligtvis, i dess kostnader. Ett lab skapat diamant, men inte billigt, kan köpas för cirka 30 till 40 procent lägre pris än en naturlig diamant. Sammanfattningsvis skapade lab diamanter något sätt sämre än naturliga diamanter eftersom de har samma kemiska sammansättning och egenskaper. Så vs debatten i lab skapat diamanter naturliga diamanter är omtvistad och det enda som du bör komma ihåg är att njuta av den skönhet och lyster din diamant, vare sig fysiska eller lab skapat.