Ny panna Kostnad

För en husägare som gör ett hus reparationer jobb, är det sista han vill höra att han behöver en ny ugn. Detta lätt leder till utgifter av ett par tusen dollar. Men om du skulle vara veta att en genomsnittlig, ugnar arbete i ca 15 - 20 år, kan många se det som en klok investering. Artikeln ger dig mer insikt om det och om en ny ugn kostnad.
Vad är en ugn?
En ugn är förmodligen en av de viktigaste apparater hemma. Människor som bor i kallare länder kommer att känna dess betydelse väl. En ugn är ett värmesystem installeras på bostäder och byggnader. De är en mycket önskad apparat för människor som lever på norra halvklotet. De visar sig vara en stor lättnad under vintrarna. I USA, är den vanligaste bränsle som används i moderna ugnar naturgas. Några andra bränslekällor inkluderar gasol, kol, furl olja och ved.
Många människor, samtidigt köper ett hus, anser inte ugnen. Därför köper de sin första ugn utan förverkligande. Det är viktigt för dig att ta det i beaktande. Om din ugn är död detta år, dvs 2010, är ​​det högst sannolikt att det måste ha varit installerat, säger redan i början av 90-talet (om inte ersatt tidigare). Ugnarna som var tio år gammal hade en verkningsgrad på ca 60 - 80%. Detta innebär att 60 - 80% av den gas eller olja bränns gick värmer ditt hus och resterande fick spillo genom skorstenen eller avluftare. För personer som planerar att få sina ugn ersättas, finns det goda nyheter för dem. Ugnarna produceras kommer nu med en verkningsgrad på 97%, vilket innebär att du sparar på energi. Dessa högeffektiva gas ugnar enkelt översätta att spara några riktiga pengar. Utöver detta, några andra leverantörer i USA och Kanada rabatter erbjudandet och andra incitament för köp av en ny ugn.
Hur mycket kostar en ny värmepanna Kostnad?
Kostnaden för nya ugn får inte komma lätt på alla. Det är ännu värre för personer som har fått större hus. De kan kräva att ersätta två ugnar! Till att börja med, göra lite forskning. Ta kontakt med olika HVAC (värme, ventilation och luftkonditionering) till entreprenörer få offerter från dem. Du kan också be vänner eller grannar hur mycket en ny ugn kostnad, som du vet har installerat en.
En liten vägg eller golv ugn kan värma ett litet rum eller ett litet hus utan kanaler. En större enhet har fått ett centralt system, som distribuerar varm luft genom att blåsa den genom kanaler. En gas golv ugn kommer att kosta dig runt $ 900 - $ 1.500, med installation avgifter ca. $ 1.000 - $ 2.000. En gas vägg ugn kommer att kosta runt $ 500 - $ 1.500 beroende på kapacitet, energieffektivitet. Installationen avgifter kommer att ca. $ 1.000 - $ 2.000. En ny gasugn kostnaden kan vara allt mellan $ 1000 och $ 4.000 eller mer, med gasugn installationen separat. En ny oljepanna kostnaden kan vara ca. mellan $ 2000 och $ 5000 eller mer, beroende på dess kapacitet. Byta en ugn med ett centralt värmesystem en mitten effektivitet (70 - 80%) kan kosta dig något mellan $ 1,700 - $ 4.000, men beroende på komplexitet och plats som det kan komma upp till $ 5000 - $ 7.500 eller mer. Byta en högeffektiv ugnen (90 - 97%) kan kosta dig något mellan $ 2,500 - $ 6000 och för komplexa installationer kan det komma upp till $ 6000 - $ 10.000 eller mer.
Det kan komma några andra extra avgifter som eld inspektion som krävs av vissa kommuner efter en ersättare ugnen ($ 25 - $ 75). Om du skulle ersätta den befintliga ugnen helt, kan det också kräver att du installerar en skorsten liner, vars kostnad kommer att vara cirka $ 300 - $ 700 (för en gas ugn), och $ 700 - $ 1.800 (för ett bränsle olja modell). En luftrenare kan kosta ungefär $ 700 - $ 900, och för en programmerbar termostat, omkring $ 200 - $ 300 kommer att krävas. Ta bort för en gammal brännoljetank från källaren kostar ca $ 500 - $ 1500 och kan gå upp beroende på komplexiteten.
Installera en ny ugn är inte en lätt uppgift. Det kan ta två män upp till 8 timmar för att få jobbet gjort. När du vill installera ett märke till att du har någon erfaren och pålitlig att installera den. Det är få företag som erbjuder tjänster efter installationen, och det finns få andra företag som erbjuder garanti för ett par år, vilket i sin tur kan motivera din nya ugn kostnad. Tänk på att siffrorna som nämns här är nya ugnen kostnadsberäkningar och de faktiska priserna kan variera beroende på olika situationsfaktorer