Lemongrass

Lemongrass är en stor ört att lägga till din rätter, det är en mycket populär ört som används i Asien för matlagning, särskilt i thailändsk mat. Citrongräs har starka och färsk citron arom och ger en lätt och uppfriskande smak med inslag av ingefära. Du hittar den här ört i en plantskola eller köpa ört i etniska marknader för matlagning. Du kan även plantera örten runt ditt hus, och det kommer att fungera som en naturlig bugg myggmedel, eller använd färska förfölja för att göra orientaliska rätter. Det är dock viktigt att förstå skillnaden mellan citrongräs och gräs som tillhör samma familj. Här finns information om olika typer av citrongräs anläggningen.
Allt om Lemongrass
Typer av populära Lemongrass växter, det finns lite för förväxling mellan citrongräs, citronella och andra typer av citrongräs. Lemongrass är egentligen en grupp av 55 gräs, och namnet på släktet är Cymbopogon. Medan, som ofta kallas citrongräs är faktiskt en typ av växt som tillhör familjen som inte har vetenskapliga namn - Cymbopogon citratus. Det är ibland förväxlas med citronella växt, som tillhör samma familj men har en annan doft än citrongräs (C. citratus). Detta beror citronella växt blad liknar dock människor som växer citrongräs växter och citronella, eller är i aromaterapi, inse skillnaden. Om du tittar noga hittar du blad citrongräs mer slankare, även pseudostems of citronella växt är röd, medan citrongräs är grön till färgen.
Lemongrass för bakning; Lemongrass används ofta i matlagning. Det används för att göra många thailändsk mat recept. Det är också känt som thailändsk citrongräs, och skaftet eller stammen är hackad och används för matlagning soppor, sallader, wokade rätter, pickles, etc. Det är en viktig ingrediens i thailändsk mat.
I Indien citrongräs används för att göra te, och därmed i Indien är det också kallas "Gavati Chaha" som betyder te göras med hjälp av gräs. Lemongrass te har en uppfriskande smak och arom. Det är också används för framställning av naturläkemedel soppor som hjälper till att bota förkylningar och hosta. Det är i stor utsträckning användes i det antika indiska Ayurveda, att göra växtbaserade läkemedel, som hjälper att bli av med hosta och nästäppa.
Hur du köper Lemongrass, Om du vill köpa citrongräs för matlagning, då kan du hitta det i etniska mexikanska eller asiatiska marknader. Plocka fräsch stjälkar, som inte ser torrt eller sprött. Du hittar citrongräs säljs i bungles av två eller tre stjälkar. Stjälkarna kan hackas och användas för att smaksätta rätter, medan gräset del kan användas i te. Du kan lagra citrongräs i zip påse väska för 3 veckor, eller frysa den och förvara den i 6 månader användning. Smaken kommer fortfarande finnas kvar. Du kan också hitta torkad eller mald citrongräs, som du kan använda som substitut för färska citrongräs. Lemongrass ört pulver är bra för att sås recept eller te.
Citrongräsolja bruk; Citrongräsolja är ett praktiskt sätt att använda denna ört, om du inte kan lagra färska örter. Olja av citrongräs fördelar på många sätt. Det är en utmärkt naturlig myggmedel. Det är också antiseptisk och antibiotika, och kan användas för att rengöra sår. Det är också används i aromaterapi för att det är stimulerande, antidepressiva, smärtstillande och uppfriskande. Det luktar starkt men sötare än citron eterisk olja. Du kan använda den som en deodorant, eller lägga till den ångande vatten och andas in ångorna att rensa halsont. Du kan också lägga några droppar av citrongräs i närheten av din säng och det kommer att fungera att hålla buggar bort.
Detta var allt om citrongräs ört och många citrongräs använder olja. Så prova en enkel sallad eller soppa recept med färska citrongräs stjälken, att njuta av smaken av denna ört. Eller använd citrongräs eterisk olja för aromaterapi. Eller ta det som en naturlig bugg motbjudande när de reser, och njut av doften av denna ört.