Pearl Skötselråd

Bland alla de smycken som vi har, pärlor är alltid olika, inte bara i hur de bildas utan också hur de lägger den elegans till oss när vi bär dem. Det finns faktiskt många typer av pärlor. Den stolthet som vi känner när vi äger en pärla som kommer från att vårdas och bildade i djupet av havet inuti ett ostron, är helt enkelt fascinerande. Bara att äga ett mästerverk av naturen, som en glänsande pärla, är inte tillräckligt. Dessutom, bara för information skull, pärlor är i juni Birthstone. Hur som helst, måste man vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder för pärla smycken vård, så att deras skönhet aldrig bleknar bort!
Hur rengör och vård av pärlor?
Pearls anses vara stöttåliga och hållbara, som de är. Pärlor ges ett betyg mellan 3,5 och 4.5 på Mohs hårdhet skala. Därför De behöver viktig vård vid rengöring. Det finns några enkla men effektiva åtgärder som behöver vidtas för att upprätthålla den lysande glöd som pärlor är kända för. När det gäller rengöring av pärlor, vidta följande åtgärder och dina pärlor kommer att vara lika vacker som de var när du köpte dem. , Alltid Använd en mjuk luddfri trasa eller kisel trasa för att torka pärla ytan efter varje användning. Använd aldrig en trasa som har starka eller slipande material, kommer det att skada pärlan ytan. , När du rengör pärlor kan du fukta trasan med vanligt vatten om du vill. Du kan också använda lösningar som innehåller mild tvål och rekommenderas för pärla rengöring. Men se till att pärlorna är helt torkade naturligt innan du förvarar dem. ; Använd aldrig en lösning som har starka rengöringsmedel, ammoniak, alkohol, klor eller ättika eller citronsyra, hårspray, parfym, etc. Dessa påverkar pärlemor på pärlorna och gör dem tråkiga. ; Använd alltid pärla smycken när du är klar med din make up och parfymer. Detta beror på att krämer och parfymer kan innehålla skadliga kemikalier som kan skada pärlor. Även svett för den delen påverkar lyster i pärlan. Därför är det viktigt att rengöra dem varje gång du tar av dem. ; Om du bär en pärla ring, se till att du tar bort det innan din dagliga handkräm eller fuktkräm, eller ens innan du tvättar händerna. , Om du simma mycket, se till att ta bort pärlorna innan poolen, eftersom klor visar sig vara mycket skadligt för pärlemor. Även doppning pärlor i vatten försvagar strängen där pärlor är pärlstav tillsammans. ; Använd inte ultraljud för att rengöra din Pearl smycken. Om din pärla smycken har förlorat sin glans och lyster, anser att torka dem försiktigt med en liten mängd olivolja med hjälp av en mjuk trasa. Detta bidrar till att återuppliva glans och lyster i pärlor. ; Man kan också söka hjälp av en guldsmed att rengöra pärla smycken, Förvaring Pearl smycken
En annan viktig aspekt av pärla smycken vård är att ta hand om lilla, men viktiga saker medan lagra pärlor bort. Till skillnad från diamanter eller andra ädelstenar, som kan poleras eller klippa, pärlor behöver bara tas om hand. Här är hur man tar hand om pärlor när du lagrar dem bort:, alltid hålla dina pärlor inuti en mjuk påse eller en mjuk trasa så att de inte stöter på hårda ytor. ; Förvara aldrig din Pearl smycken i samma smycken lådor där du förvarar den andra smycken. Pärlor kan i slutändan får en repa vid kontakt med andra ädelstenar eller ädelmetaller med vassa ytor. , Håll inte pärla smycken på platser med hög temperatur eller i direkt solljus. Detta kan orsaka pärla att spricka. ; Undvik att förvara pärlor i säkerhet lådor, om du måste, sedan se till att du tar smycken ur den med kort mellanrum. Om du vill kan du också placera en fuktig trasa (se till att det inte är för blött annars kommer det att orsaka mögel.) I säkerhet rutan som pärlor kräver en viss mängd fukt. Se också till att ändra fuktig trasa med jämna mellanrum. ; Förvara aldrig pärla smycken i form av att hänga dem. Detta gör strängen stretch och gör den svag. Förvara alltid pärlsmycken platt. Detta är ett mycket viktigt steg i pärlsmycken vård. ; Aldrig hålla pärla smycken på en TV eller element. Detta skadar pärlemor av Pearl och gör att den ser tråkig. ; Alltid noga med att restring pärlor regelbundet för att kontrollera att strängen är tålig och i god form. Using en siden sträng eller en nylonlina skulle vara ett bra val eftersom de är starka och kommer att hålla pärlor intakt. , Att lägga till listan över pärla smycken vård, kan du även sträng pärlor i enskilda knop, vilket betyder att varje pärla har en individuell knut. Fördelen med detta är att det förhindrar friktion mellan pärlor (vilket naturligtvis, bra för längre hållbarhet) och även pärlor kommer inte att förströ sig om en del av strängen hamnar bryta! ; Så dessa var ett par enkla men ytterst effektiva åtgärder för att följa när det gäller pärlsmycken vård. Pärlor kräver inte att extra omsorg. Det är bara mycket tankeväckande och enkel dag till dagvård att man måste ta, så att de eviga och glänsande glans av pärlor fortsätta att glöda i dag och för evigt!