Tilapia Lantbruk

Tilapia är en mycket uppskattad matfisk som klassificeras enligt släktet Oreochromis, ledande tredje i den populäraste fisken för vattenbruket. Den är allätare och växer mycket snabbt i varmt vatten. Efterfrågan på denna stora och medelstora havsfisk är mycket hög i USA. Faktum är att mer än 90 procent av den globala produktionen importerades till USA Om du gillar att ha denna näringsrik fisk, då kan du överväga liten skala tilapia jordbruk. Allt du behöver är en damm och grundläggande fisk håller färdigheter.
Tips för Tilapia Farming at Home
Som väntat samtal kommersiell odling av tilapia fisk för speciella inställningar och sofistikerad teknik. Ändå är småskalig uppfödning mycket enkelt och kräver mindre arbetskraft. Varje amatörer som har lyckats behålla akvariefiskar kan överväga odling bakgård tilapia. Och ett plus med hem jordbruk är att du kommer att få njuta av en kontinuerlig tillförsel av färsk, ekologisk fisk. Nämns nedan är några riktlinjer angående uppfödning tilapia fisk:
Tilapia odlingsmetoder, Det finns ingen specifik fiskodlingen teknik som sådan för tilapia. You kan bak det i burar, tankar och dammar. A stor nackdel med tilapia är hög takt av mångfaldigande, som inte lämpar sig för jordbruk ändamål. Därför att övervinna denna fråga, att endast den manliga tilapia fisk är en praktisk lösning. Men du kan införa ett par honor odla egna fiskbestånd.
Installera Pond, Det första och viktigaste steget för tilapia jordbruk är att inrätta en damm. Hit, ta en del av bärförmåga dammen. Den ideala förhållandet är en £ 1 tilapia biomassa per halv kubikfot vatten. I en 1000 liters damm, kan du bak 264 tilapia, som alla väger 1 pund. Likaså bestämmer dammen storlek efter den mängd fisk du kommer att uppfödning.
Kontrollera parametrarna, A med någon typ av fiskodling kräver vattenbruk tilapia optimala nivåer av löst syre, temperatur, koldioxid, kvävehaltiga föreningar och så vidare. Naturliga processer verkningsfull för att behålla dessa parametrar i en damm, speciellt när tilapia är i fingerling skede. När fisken växer sig större, är regelbundna vattenomsättning och ventilationssystemet krävs för att bibehålla vattenkvaliteten.
Införa Pond invånare, i liten skala tilapia fiskodling, den gemensamma dammen invånarna fungera som ett biologiskt filter system. Till exempel, alger, vattenväxter, zooplanktons och damm flora tillsammans hjälpa till att omvandla avfall tilapia fisk till enklare ämnen. Förblir därför vattenkemi i ett nästan balanserat tillstånd, som är tolerabla av fisken.
Välj Tilapia arter, inom vattenbruket, att tre arter av tilapia är vanligt hålls. De är blå tilapia (O. aureus), Nile tilapia (O. niloticus), Moçambique tilapia (O. aureus) och (O. aureus). Av dessa är Nilen tilapia anses vara den bästa valet för tilapia odling hemma. Du kan samla information om de grundläggande kraven och uppfödningsförhållanden för denna art.
Utfodring Fish Food, Tilapia är mycket mångsidig i fråga om mat. Det kan frodas enbart på fisk pellets som säljs i djuraffärer. Men, för att säkerställa optimal tillväxt, komplettera tång, grönsaker och kött. En strikt kontroll över tilapia fisk näring är avgörande för högre produktionstakt av denna matfisk. När allt beror tillväxten av fisk som livsmedel och i vilka volymer du matar dem.
Pond Skötsel och underhåll, gäller fiskdamm underhåll tips, fisken mat input, befolkning av fisk och assimilerande förmåga dammen bör övervakas ordentligt. Kort sagt, är kvaliteten på dammen vatten påverkas negativt av fisk mat och avfall som producerats av fisk. Därför utfodring i rätt mängd beroende på antalet fiskar är mycket viktigt. Och för rengöring fisk avfall, luftning system och vatten utbyte är bra.
Just sett är tummen regler för optimal tillväxt och hög avkastning fisk upprätthålla vattenkvaliteten enligt kraven och säkerställa en god näring för fisken. Om du är väl förtrogen dessa faktorer, kommer du att lyckas definitivt i tilapia jordbruk hemma och kan förvänta sig en högre avkastning.