Phalaenopsis Orchid Skötsel och underhåll

Phalaenopsis är en av de mest krävande orkidéer i blomman branschen. Ett släkte består av mer än 50 arter, utgör den bas för utveckling av olika hybrid sorter. Phalaenopsis är naturligt i sydöstra delarna av Asien, där de finns vid höga höjder. Lättheten i växande och förmå blommor gör detta orkidé en bästa valet för amatörer. Kort sagt, Phalaenopsis orkidé skötsel och underhåll kräver mindre ansträngning, jämfört med andra orkidéer.
Tips för Phalaenopsis Orchid Skötsel och underhåll
I naturliga livsmiljöer, de flesta Phalaenopsis arter funna växer som epifyter under tak av stora träd, medan ett fåtal av dem får anpassas till steniga ytor. Skötselråden för Phalaenopsis orkidéer är inriktad på att ge optimal tillväxt villkor som efterliknar de ursprungliga livsmiljö. Se vård riktlinjer för en hälsosam tillväxt och snabb blomstring Phalaenopsis orkidéer:
Purchasing Orchid; Eftersom efterfrågan på denna orkidé är mycket hög, har kommersiell produktion blivit ett företag under senare år. I förläggningar för anläggningen är Phalaenopsis orkidé säljs som krukväxter. Kontrollera om sjukdomar och skadegörare tolerans sorter. Du kan köpa friska plantor med ljusgröna blad och ett kraftigt rotsystem. Följ rätt orkidén växer tips, medan plantering i inomhus.
Ljusexponering, Phalaenopsis orkidé föredrar att växa i halvskugga till full skugga skick, precis som dess naturliga miljö. Därför (12,000-20,000 Lux) exponering för låg ljusintensitet eller filtreras ljuset är optimalt för denna blomstring växtsorten. Undvik att utsätta orkidén till full solljus, annars kommer växterna att utveckla gula fläckar (sol skållning) i bladen.
Luftfuktighet, hög luftfuktighet, minst 60-70 procent, är ett måste för en sund tillväxt av Phalaenopsis orkidé. Vid låg luftfuktighet, ta lite kulor eller dekorativa stenar i en grund facket. Häll vatten i magasinet och placera krukväxter orkidé i det, över kulorna. Detta kan bidra för att öka luftfuktigheten, samtidigt förhindra absorption av vatten genom planteringsår media.
Gynnsam temperatur, Coming to temperaturområde, varmt tillstånd (25-35 grader C) är idealisk för Phalaenopsis orkidé underhåll. Men utför den också väl inom temperaturområdet, 25-30 grader C. För att bibehålla luftrörelser inne i rummet, kan du sätta på taket fläkten på låg hastighet ett par timmar varje dag.
Bevattning Frekvens; Rätt vattning är den mest avgörande orkidén skötselråd för nybörjare trädgårdsmästare. Spola krukväxt Phalaenopsis orkidéer djupt med kranvatten. För nästa bevattning, vänta tills toppen torkar jordskiktet ut. Överskott watering kommer att orsaka röta av rötter, som kan identifieras från gulaktig färg av lövverk.
Tillämpa gödselmedlet annat tips om Phalaenopsis orkidé skötsel och underhåll är gödsling. Ett allrengöringsmedel flytande gödsel kan tillämpas en gång, i varannan vecka. Kontrollera att koncentrationen är inte hög. Om det är så, kommer det att orsaka brännande effekter till rötterna och senare, att de övre delarna. Överväg också att vattna orkidén anläggningen efter befruktningen.
Beskärning Tid Phalaenopsis orkidé beskärning görs bäst efter blomning är över. Blomningstid varar i ca 3 månader. Som blomstjälk börjar vissna, så hugg av den vid basen med hjälp av vassa sax, utan att skada de kvarvarande växtdelar. Detta kommer att bidra till att bevara näringsämnen för nästa blomning.
Phalaenopsis Orchid Omplantering, Ändra potten förväntas, om orkidén sprider ymnigt i behållaren och du tror att det finns utväxt av rötter i originalförpackningen. Omplantering orkidéer kan göras under kalla vintermånader. Gräv jorden bort från stammen och utrota den försiktigt. Trimma rötter, och om det behövs, separera växter och odla dem i lämpliga kokkärl.
Så är inte Phalaenopsis orkidé skötsel och underhåll enkelt för dig? Under förutsättning att grundläggande orkidé skötsel och underhåll följs, kommer det att bära vackra blommar under artificiella växtförhållanden. Och du kommer att få njuta av dess vackra blommor så länge som tre månader.