Tarot Card Decks

Tarotkort är en uppsättning av 78 kort som används för ockult ändamål. Ursprungligen tarotkort användes för att spela spel som kallas tarrochi spel som var mycket populärt i Italien och Frankrike. Tarotkorten tros ha sitt ursprung i norra Italien i städerna Bologna och Milano. Många tror tarotkort ha en östlig ursprung och uppfattar att ordet tarot kommer från det arabiska ordet taruq, vilket betyder vägar. Tarot kort användes för spådom och spådomar så tidigt som 15: e århundradet, och är fortfarande ett mycket populärt sätt att veta människors öde. Den tidiga tarot kortlekar var handmålade och därför antalet däck i omlopp var mycket liten. Men efter uppfinningen av tryckpressen, var det möjligt att massproducera tarot kortlekar. För närvarande finns det sorter av tarot kortlekar finns i många olika stilar och mönster, varje däck och kort med en annan tolkning. Här kommer vi att diskutera om de olika däcken tarot-kort som finns tillgängliga.
Typer av Tarot Card Decks
Som tidigare nämnts finns det olika typer av tarotlekar kort som har utvecklats från antika tarot-kort som användes för att spela ändamål. Traditionella tarot kortlekar inkluderar Tarot de Marseille, Sola-Busca, Visconti-Sforza och Minchiate. Dessa traditionella tarot kortlekar används inte längre min moderna läsare tarot-kort. Alla tarot kortlekar har samma antal kort, som är 78, som är indelade i Major Arcana och mindre Arcana. Major Arcana består av 22 kort och de är The Fool, Ansiktet, The High Priestess, Kejsarinnan, Kejsaren, The Heirophant, de älskande, vagnen, styrka, Eremiten, Wheel of Fortune, rättvisa, Hängde, Döden, måttlighet, djävulen, tornet, stjärnan, månen, Solen, dom och världen. De mindre Arcana består av 56 kort, som är uppdelade i fyra färger med 14 kort. Det finns fyra klädda kort i varje färg som kallas kung, dam, Knight och Sida och 10 kort i varje färg numrerade från 1 till 10. Tarot-kort dräkter är svärd, stavar, bägare och Pentacles. Olika tarot kort passar har olika namn på dessa kostymer.
En av de bästa tarotlekar kort för nybörjare är Rider-Waite Tarot kortlek. Rider-Waite tarot kortlek har utvecklats av AE Waite och illustrerades av Pamela Colman Smith. Illustrationerna av Rider-Skriv däck tarot-kort är ganska enkla och nästan barn som i naturen. This tarot kortlek anses vara den mest användarvänliga, även om bildspråket i Major Arcana är komplex och är fylld med esoteriska symbolik och dolda betydelser tarot-kort. En annan av de tarot kortlekar används av läsarna tarot-kort är Colman Smiths tarot kortlek. Det är en modern tolkning av Rider-Skriv däck tarot-kort och har bilder som kommer i psykedeliska färger.
Crowler Harris Thoth Tarot är ett annat tarot kortlek som är populär i modern tid. This tarot kortlek illustrerades av Aldy Frieda Harris. Detta däck är mycket färgglatt och bilderna är mer definierade. Varje kort är full av astrologiska, kabbalistiska och stjärntecken symboler och olika färger används för att skilja mellan de fem elementen jord, luft, eld, vatten och Ande.
Förteckning över Tarot Card Decks
Här är en lista av olika tarotlekar kort som finns tillgängliga. ; Hermetiska tarot kortlek, Mythic Tarot-kortlek, The Golden Dawn Tarot kortlek, The Curious Tarot kortlek, The Cat People Tarot kortlek, The Benedetti Tarot kortlek, The Lovecraft Tarot kortlek, Tree of Life Tarot kortlek; Vattumannens tarot kortlek, den alkemiska Tarot kortlek, när du funderar på att köpa ett däck tarot-kort, för att läsa tarotkort välja en som du att känna dig dras för. Välj inte tarotlekar kort baserat på design, kostnad eller stilar. Your tarot kort kommer att vara din trogna vän i många år, så det är bäst att välja dem med omsorg.