Blekning hårtoppar

När du är uttråkad med din gamla samma mörka hår och vill ändra det till gyllene blont hår, sedan blekning är ett utmärkt alternativ finns med dig. I grunden är blekning en kemisk process som används flitigt för att lätta upp mörka håret. I denna process är den naturliga pigment från hårstrå klädde genom att öppna hårsäckarna. Det är ingen tvekan om att blekning har en skadlig effekt på håret. Blekning hår tips som ges i denna artikel syftar till att minimera denna skada som de håret.
Tips om hur man bleka hår
Om du går för hår blekning är det första som måste ta hänsyn till håret hälsa. Om ditt hår har vänt grov och torr, bör det behandlas på rätt sätt för att förbättra dess tillstånd. Eller så kanske du lider av håravfall efter blekning. Regelbunden djup konditionering av håret för ett par veckor är mycket positiva i detta avseende. Så snart ditt hår är stark nog, följer tipsen blekning hår nedan för att uppnå önskat resultat.
Tips # 1: Köp en blekning kit av en känd varumärke bara. Försäkra dig om att hårfärg du väljer är lämplig för den ursprungliga färgen på ditt hår. Samtidigt bör det gå bra med din hudton också. Om det finns tvivel i ditt sinne tveka inte att ta yttrandet från professionella.
Tips # 2: Läs anvisningarna på etiketten på kit och följer strikt dem medan blanda bleka med väteperoxid. Även ett litet misstag kan förstöra håret permanent. Sammanhanget i denna blandning bör inte vara för tjockt eller för tunt.
Tips # 3: Använd gummihandskar i dina händer för att skydda dem från de kemikalier som finns i blekmedel. Lägg sedan en handduk runt halsen så att dina kläder inte får färgas.
Tips # 4: Innan tillämpning av blekmedel, utföra en kardel test. För detta, applicera det på en liten del av håret och vänta några minuter. Kontrollera sedan färg efter varje 2-3 minuter. Således kan du få en uppfattning om färg på håret efter blekning och hur länge det måste hållas för att erhålla den specifika färg som du vill.
Tips # 5: Applicera blekmedel från en centimeter från hårrötterna och neråt flytta. På så sätt täcker upp hela håret med undantag för rötterna. Vänta i 10 minuter och sedan skölja ur blekmedlet med vanligt vatten.
# Tips 6: Efter den första tillämpningen av blekmedel, hittar du att ditt hår har blivit orange, vilket innebär att de naturliga pigmenten är kvar. I allmänhet krävs det 3-4 mer sådan behandling innan du kan se blekande effekt på håret.
Tips # 7: Strax efter blekning, schampo håret med ett milt schampo. Eftersom blekning gör håret torrt och gör dem benägna att gå sönder, är djupt konditionering av håret ett måste efter varje behandling.
Tips # 8: En av de viktigaste tips för blekning hår att du bör hålla ett avstånd på 2-3 dagar mellan två blekning sessioner. Detta kommer att ge håret viss chans att reparera skador som åsamkats vid blekning.
Tips # 9: hårrötterna blir blekt verkligen mycket snabbt. Av denna anledning är de blekt först efter det att resten av håret har blekts ordentligt. Blekmedel bör hållas på hårrötterna för en mycket på kort tid.
Tips # 10: Mycket av hårvård behövs för att hålla blekt hår i en hälsosam kondition. Det omfattar regelbunden tvättning av hår. Detta frigör en del eteriska oljor som hjälper till att ge näring åt håret. Glöm inte att påverka ditt hår efter varje tvätt.
Hoppas att du kommer hitta alla de tio tips blekning hår anges i denna artikel hjälpsam. Det finns flera blekning idéer som folk använder för att förbättra deras utseende. Vissa människor välja blekning for hår höjdpunkter som ser bra och tillför en ny dimension till den naturliga hårfärg. Å andra sidan, vissa människor njuter livfullhet that blekmedel bidrar till deras hårfärg, särskilt om de använder röda eller lila färg på håret.