Tongue Piercing Pain

Som vi har sett den nya våg av piercing och tatueringar bland tonåringar och 20-somethings, är inte en det konstigt att du kunde vara intresserad av att få något penetreras eller en del av dig inked. Men blir många skrämda eller rädda det faktiska förfarandet att få sig genomborrade som smärtan nivå kan ibland vara skrämmande. En av de känsliga delarna av vår kropp för piercing är tungan. Ironiskt nog under själva processen, är tungan piercing smärtnivå inte så hög. Det är relativt liten, men kan definitivt bli en viktig faktor bakom beslutet att få en piercing i första hand.
Läkningsprocessen efter Tongue Piercing är runt 6 - 8 veckor, och de första veckor kan de som får väcka de flesta mängden smärta. Därför, efter ett par veckor gått, minskar smärta och lämnar efter sig ett lätt obehag bara. Även för att förstå den faktiska tungan piercing smärtskala måste vi gå igenom vad som händer före, under och efter piercing. Detta kommer att ge dig en ordentlig förståelse för vad du får er i, är det tunga piercing risker, och sedan kanske göra en mer guidad, rationella beslut.
Innan Tongue Piercing
Nu, här jag antar att du är en rookie för om du inte, du skulle inte söka efter svar på är tungan piercing smärtsamt. Själv känner jag att få din kropp hål är helt och hållet ett uppfriskande upplevelse. En persons smärta genom piercing är som en annan människas glädje. Också, med varje ny piercing, kommer smärtan nivå skiljer sig och så kommer uppleva. Din totala humör, tolerans nivå, sinnestillstånd, och piercer, alla dessa element materia kollektivt när det gäller att förstå vilken typ av tungan piercing smärta som du kommer att få.
Så vad ska man förvänta när det gäller tunga piercing smärtnivå? Naturligtvis är piercingen inte som en enkel promenad i parken. Du kommer att perforera en del av din kropp med en vass nål och som definitivt ger viss smärta och obehag. Proceduren använder inte narkos, så när piercer infogar nålen genom tunga (uppifrån och ner), kommer det göra lite ont, svider kanske, och kanske blöda något. De smycken som används vid piercingen kommer att bli längre att anpassa sig till svullnad som uppstår efteråt. Senare behöver du för att få smycken ändrats (endast av samma piercer). Detta var en snabb överblick över tungan piercing information. Nu ska vi gå igenom vad som händer under piercingen.
Under Tongue Piercing
Nu kommer den tuffaste delen av dem alla, D-dagen. Your piercer kommer att torka tungan, vilket gör att det inte är saliv på det (så att du är en steril kompress). Sedan han / hon kommer att dra på tungan att inspektera korrekt placeringen av smycken. Dessutom måste undersidan av tungan som skall kontrolleras också, anatomi om du kommer. En steril marknaden för att markera exakt plats och med pincetten, han / hon kommer att dra på din tunga. Här känner man lätt obehag som pincetten nära över tungan. Du kommer bli ombedd att Gapa så stort du bara kan, du kommer ofrivilligt börjar drool och går igenom muskelkramp.
Därefter kommer det verkliga testet på din toleransnivå som piercer infogar nålen genom tungan. Den ursprungliga tungan piercing smärtan börjar med liten nypa då nålen är insatt. Men när smycken får placeras, gör det inte ont alls. Men att allt beror på om din piercer har valt att använda intern eller extern smycken trådning. Med invändig gängning, är tungan piercing pain nästan ingenting, men med externa piercing finns en viss mängd lidande.
Efter Tongue Piercing
Rätt tunga piercing eftervård krävs, om du vill hålla tungan bakterier och infektion gratis. Och som vi diskuterat tidigare att du kommer att känna en viss mängd smärta efter smycken är i, måste du lära dig om rätt hygieniska åtgärder som måste antas. För rätt Tongue Piercing smärtlindring, följ dessa instruktioner:; isbitar (suga på dem eller dricka kallt vatten), Använd inte acetylsalicylsyra (det främjar blödning); Undvik att gnugga alkohol Listerine, och jod (ökar Tongue Piercing smärta); Applicera salt vatten (minskar smärta), får inte äta kryddig, hårt och klibbigt livsmedel, Lek inte med smycken, inte känna smycken med tänderna, inte känna smycken med läpparna sidan: I följande dagarna, kanske du upptäcker att den genomborrade området är lätt ömma och svullna. Ingen panik, det är normalt. För första veckorna kan du uppleva något tungan piercing smärta och obehag. Men kom ihåg, läkningstiden för piercingar är inte så länge. Din uppgift är nu att ta största möjliga hand om piercing och se till att ingenting (eller du) infekterar.