Ta bort Wasp Boet

Geting bon i och runt huset ofta befunnits vara riskabelt, särskilt om det finns barn och husdjur i huset. Detta beror på sannolikheten för getingstick som får drabba dem som använder lokalerna ofta. Trots är stinger betraktas som skyddsordning dessa insekters kan det orsaka betydande smärta, svullnad etc. Dessa stings kan vara fatala för allergiker. Så bör geting bon tas bort, så att förhindra fall av getingstick. Geting bon kan vara av olika typer och kan visas på byggnader, träd på marken osv En grundläggande kunnande om borttagning geting bon kommer att vara fördelaktigt, om du vill göra uppgiften på egen. Du kan också anställa personal, som kan göra det åt dig. Vid allergiker kommer det vara bättre att avstå från denna uppgift. Den här artikeln handlar om olika aspekter av getingbo borttagning.
Hur man tar bort ett getingbo
Det finns olika metoder som kan antas för att bli av geting bon. Medan några av den kommersiella geting besprutningar och insektsmedel har befunnits vara effektiva i att döda insekterna, det finns olika huskurer som kan hjälpa dig för att bli of geting nests naturligt. Du kan prova den naturliga getingen metoder boet bort och om den misslyckas, satsa på kemikalier som utrota insekter och gör det lätt för att ta bort getingbo.
Förbereda for getingbo bort, medan du tar bort getingbo är en mycket enkel process, den viktigaste delen är de skyddsåtgärder som måste tas, medan du gör denna uppgift. Försiktighetsåtgärd är nödvändig eftersom det finns chanser att få åsamkas med getingstick, när du försöker bort WASP boet. Så närhelst du frossa i denna uppgift försöka täcka kroppen fullt, så att undvika de elaka getingstick. Kläder av läder är att föredra för detta ändamål. Bär skyddsglasögon, handskar, mask, etc. En annan viktig faktor är lämplig tidpunkt för getingbo borttagning. Eftersom dessa insekter är aktiva under dagtid, särskilt under varmt väder är det bättre att göra jobbet före soluppgången eller efter solnedgången. Under dessa klockslag kan getingar visat sig vara mer trögt, så chanserna att getingstick är mindre.
Metoder för undanröjande av Wasp bo, Som tidigare nämnts finns det olika sätt att bli av med geting bon och detta innefattar både naturliga metoder och kemiska tillämpningar. Under början av sommar, är bara drottningen geting finns i boet, och kan du ta bort boet på ett säkert sätt. Borttagning geting bon under sommaren, särskilt, under mitten sommaren är inte att säkra, eftersom det blir många fler nya getingar, som kan göra det svårt för dig. Men om du vidta tillräckliga försiktighetsåtgärder kan det utföras säkert. Följande är några av de populära metoder som används för att ta bort geting bon.
Metod # 1: tvättpåse metod är ett bästa sätt att ta bort geting bon, särskilt för bon papper geting som hänger från träden och byggnader. Allt du behöver göra är att få en tygpåse och noggrant täcka getingbo med det. När boet är inne i påsen, förslut den öppna änden tätt och ta bort boet, där det sitter. Knyt en rock till påsen och doppa den i en hink med vatten. Du kan också hålla påsen i frysen och ta ut det efter några dagar, eftersom getingar bli dödad.
Metod # 2: En del använder bränslen som fotogen eller bensin för att döda getingar, men det är inte tillrådligt att skapa en eld, eftersom det kan göra insekter mer aggressiv och den trigga svidande instinkt. Du måste spraya bränslet hela boet (särskilt öppningen) med en skvätt pistol och lämna det för en dag. Nästa dag, om du tycker någon aktivitet runt boet, spraya lite mer bränsle och vänta. Om det inte finns någon aktivitet, ta bort boet med en spade och kasta bort det. Den här metoden är visar sig vara effektiva i lera getingbo bort.
Metod # 3: Soap lösning är en av WASP boet upphävande - hem rättsmedel för borttagning geting bon. I den här metoden också, måste du blötlägga getingbo med tvållösning sprutas genom en skvätt pistol. Vänta i två till tre dagar och ta bort boet, om det inte finns någon aktivitet i ett runt den. Även en vattenstråle sprayas på getingbo sägs vara effektiva för att tvinga ut getingar inuti. När de öken boet, kan du ta bort säkert det. Men denna metod är inte tillrådligt, eftersom det inte betraktas som säker.
Metod # 4: Du får använda insektsmedel som är speciellt avsedda för getingar. Allt du behöver göra är spraya den kemiska över hela boet och vänta en dag eller två för getingarna att dö. Efter denna period kan du ta bort och avyttra geting boet, om ingen aktivitet runt det. Det finns några insektsmedel som kan immobilisera insekterna en tid, när du tillämpa det. I sådana fall måste du ta bort boet omedelbart med en plastpåse och placera den inuti en behållare för några dagar, tills getingar dö.
Kort sagt, ta bort geting bon är inte en svår uppgift, förutsatt att du vet rätt metoder och ta tillräckliga försiktighetsåtgärder. Du kan också vänta för att ta bort geting bon på vintern, genom denna säsong, de flesta getingar kommer att vara döda och de återstående fertila drottningar kommer att lämna boet till någon annan för viloläge. Nu vet du hur du tar bort ett getingbo. Gör detta uppgift noggrant att undvika de hemska getingstick.