Hur man installerar keramiska golvplattor

Det stora utbudet av attraktiva kakel färger och mönster kakel av keramiska plattor gör det till ett mycket populärt val bland husägare. Den kan användas på någon del av huset. Men hittar du maximal folk frågar antingen om hur man installerar keramiska golv kakel i badrummet eller hur man installerar keramiska golv kakel i köket. Efterfrågan på denna bricka för dessa två områden är mycket hög främst för att det är lätt att rengöra och det påverkas inte av vattenskador. Other fördelarna med att använda keramikplattor är att de hög slitstyrka, inte kräver mycket skötsel, och naturligtvis lätt att installera.
Hur man installerar keramiska golv Kakel i kammaren
Till att börja med, mäta storleken på rummet att bestämma antal plattor som behövs för golv. Du måste också skaffa verktyg och material, som du behöver för din plattsättning projektet. Den omfattar snickare torg, THINSet murbruk, puts, distanser kakel, spackelspade åtgärd band, vattenhink och svamp. När du beredd med alla dessa poster fortsätter du med följande enkla steg:
Steg # 1: Förbereder golvet. Den viktigaste aspekten av keramiska plattor installationen är att det måste installeras på ett smidigt och stel undergolvet som kan ge stöd till kakel. Om de är installerade i svaga och ojämn yta then sprickor kan utvecklas på kakel mycket snart. Därför rekommenderas det att ett plywood halva tum tjocklek är installerat för att undergolvet stark och jämn.
Steg # 2: Liggande keramiska plattor. För detta måste du dra en vinkelrät linje från ingången av rummet till väggen mitt emot på den med hjälp av vinkelhake och krita. Starta om plattorna vertikalt längs denna linjen. Rita en annan linje vinkelrät mot den första raden av kakel och fortsätta att lägga plattor längs den vågräta linjen på båda sidor av denna raden av plattor tills du kommer till väggarna. Sedan hålla om plattorna bredvid varandra så att hela golvet är täckt med keramikplattor.
Steg # 3: Täck klyftan mellan den sista raden av plattor och väggar. Du måste ha märkt dessa luckor inte kan rymma en hel bricka. I så fall måste du mäta dessa luckor i närheten av de väggar och skär kakel med kakel saxen enligt mätningarna. Placera sedan kakel bitarna parallellt av väggarna.
Steg # 4: Tillämpning THINSet mortel. Nu är det dags sätta kakel på golvet THINSet murbruk. Förbered THINSet murbruket enligt anvisningarna från tillverkaren. Use en murslev att applicera lim eller murbruk på baksidan av plattorna. Börja från ett hörn av golvet och gå mot entrén. Medan du ställer plattorna måste du sätta kakel distanser i mellan varje par av plattorna så att klyftorna mellan dem fortfarande uniform. Efter tillämpning av murbruk, tryck varje kakel lätt med en block trä, så att alla brickor kvar i samma nivå med varandra.
Steg # 5: Fogning plattorna. Låt limmet torka upp ordentligt över natten. Then bara du kan injekteringsbruk brickor. Ta bort kakel distanser som ligger mellan plattorna. Blanda fogen enligt instruktionerna från tillverkaren. Ta en generös mängd injekteringsbruk på injekteringsbruk flyta och tillämpa den i avstånd för att täcka gapet ordentligt. Torka bort eventuellt överskott av injekteringsbruk från plattorna med en fuktig svamp. Håll the installerade kakel kvar orörd för nästa vecka och låt bruket bli botade grundligt. Slutligen täta fogen using en silikon fog sealer. Alltså du kan hindra dem från vattenskador och fläckar.
Installera keramiska plattor golv följer dessa instruktioner kommer att göra arbetet ganska lättare för dig. Således behöver du inte anställa professionals som i sin tur kommer att spara mycket pengar. Om du är nyfiken veta hur man installerar keramiska golvplattor på betong, låt mig säga att du kan lägga brickor direkt på golvet enligt samma förfarande. Men reparera eventuella hål eller skador på golvet för att säkerställa att Betonggolvet planat och inte har några defekter.