Vad är en patologisk lögnare

Många undrar ofta vad som är en patologisk lögnare, och frågan om de själva eller någon de känner, att betrakta som en patologisk lögnare. Patologiska lögnare är ganska olika tvångsmässiga lögnare i många sinnen, och den viktigaste särskiljande faktorn är att en patologisk lögnare inte inser att han är ljuga. Även känd som "mythomaniacs", berättar en patologisk lögnare lögner ofrivilligt och skapar en falsk känsla av verklighet i sitt eget sinne, och anser att alla lögner han talar faktiskt sant.
Patologiska liggande i sig är ingen sjukdom, men många psykiatriker och psykologer har kategoriserat detta villkor som ett symptom på ett större personlighetsstörning. Detta är en vedertagen symptom av ett tillstånd som kallas Histrionisk personlighetsstörning, eller narcissistisk personlighetsstörning. På grund av detta villkor utvecklar individen en falsk känsla av självrättfärdighet och moraliska korrekthet och han / hon vägrar att tro någon annan när de konstatera att de enskilda ljuger om något. Detta är en annan stor skillnad mellan patologisk liggande och tvångsmässigt ljuga.
Symtom på en patologisk lögnare
För att helt förstå vad som är en patologisk lögnare, måste man lära sig om de olika symtom som patologiska lögnare display. Tänk att de symtom på en patologisk lögnare måste visas regelbundet en längre tidsperiod, att individen betraktas som en patologisk lögnare. Alla berättar ligger någon gång eller det andra för vissa motiv eller det andra skall så man lära sig att skilja mellan vit lögner och ofrivilliga lögner. ; Om medborgare alltid överdriver historier och berättelser och erfarenheter, kunde han vara en patologisk lögnare. Denna aspekt av sin personlighet kommer från en djup otrygghet som tvingar dem att visa händelser på ett överdrivet ljus, för att få godkänt in i samhället. Detta är det tydligaste svaret på hur man berättar om någon är en patologisk lögnare. ; Ett av de tydligaste tecknen på en patologisk lögnare sjukdom att de alltid försöker att visa sig vara bättre än någon annan. Om någon utför en viss uppgift, en patologisk lögnare hävdar att han kan göra det mycket bättre. Dessutom, han går ut ur hans sätt att bevisa sin punkt och hans inbillade överlägsenhet. ; De förvränger sanningen på många olika sätt, och antar att det ingen roll att de gör detta. När de konfronteras om dessa lögner, kan de få mycket defensiva och ting kan ta en vändning till det fula efter det. De tror att det är inget fel i de lögner de säger, eftersom de indirekt går längs fakta ändå. , De kan alltid försöka få sympati och medlidande från människor, genom att tala om mystiska sjukdomar och krämpor som de förmodligen har. Denna falska sjukdom yttrar sig in i deras verklighet, och som ett resultat, de känner att de har rätt att göra upp alla de lögner som de säger. Innan en börjar administrera patologisk lögnare behandlingen måste de möjliga orsakerna till dessa tecken bör studeras. , Många gånger kommer deras lögner motsäga vad de har sagt tidigare. Att berätta så många lögner ständigt gör dem glömma deras påhitt, och de ofta hamnar förvirrande fakta. Alla dessa faktorer gör det lätt att förstå vad som är en patologisk lögnare exakt. Dessa faktorer gör det också extremt svårt att hantera patologiska lögnare i relationer. ; Förutom dessa uppenbara tecken på ett patologisk lögnare, det finns många andra sätt att erkänna en patologisk lögnare också. De kommer ofta lämna dig förbryllade över deras beteende och du blir kvar ifrågasätta sitt förstånd och deras upplevda känsla av verklighet. Här finns några mer entydiga tecken på en patologisk lögnare. , De ljuger om de minsta och mest irrelevanta saker. ; De försöker ständigt att visa sin överlägsenhet över andra. , De försöker alltid att lägga ner andra människor, och få dem att känna skuld. , De försöker och få sympati från andra människor runt omkring. , De blir arga och kanske till och våldsamma när de ställs inför. ; Alla dessa symtom är en del av villkoren för att vara medvetna om, i syfte att lära sig att veta om någon ljuger.
Göra med en patologisk lögnare
Att veta hur man handskas med en patologisk lögnare är något som inte är lätt att definiera, eftersom detta beror på din relation med den enskilde. Om det är någon nära dig, du måste gå till botten av sin sjukdom, och försöka utrota deras osäkerhet. Man måste ha tålamod med dem, och förklara att deras handlingar och deras ord får konsekvenser, och att det inte är hälsosamt att ljuga alltför mycket. Genom att övertyga dem om att du känner sig kränkta och sårade varje gång de ljuga, kan du börja ändra sitt beteende. Du får inte tappar tålamodet med dem till varje pris.
Å andra sidan, om du vet vad som är en patologisk lögnare, och någon som du känner men är inte mycket nära är visar dessa tecken, du behöver få fast dem. Konfrontera dem och berätta för dem att deras handlingar och beteende är fel, och att du inte kommer att ta detta attityd från dem för länge. De måste lära sig hur man respekterar och älskar andra människor, och de måste vara ärliga mot sig själva först och främst. Detta är en mycket känslig fråga, så du behöver för att hantera det med yttersta försiktighet, innan man lägger en person genom en patologisk lögnare test.
Alla dessa tecken på vad som är en patologisk lögnare som är öppna leksak vår tolkning av dem, eftersom psykologi är en mycket komplex och en djup ämne. I slutändan avgör din relation med en patologisk lögnare vilka åtgärder som du måste ta, för att bli dem om deras problem.