Konfliktlösning

Marge stod näst i tur till posten som vice verkställande direktör i sitt företag. Redan i det läge hon befann sig i, hon var inför smärre problem om hur du löser konflikter mellan hennes gruppmedlemmar. Efter tänka på det lite och kollar på några bra böcker, kom hon upp med några bra idéer konflikthantering och verksamhet. Hon hoppades innerligt dagen som en dag skulle komma att tilldelas för denna verksamhet och det skulle få en bra respons från de anställda.
Är ni för trött att hantera konflikter på din arbetsplats och kanske mellan dina barn och andra? Slappna av, ta en paus för här är några konfliktlösning som kan hjälpa er suckar av lättnad. Så redo? Nu kör vi!
Konfliktlösning aktiviteter för barn
Acting it Out-Aktivitet # 1; Ja, vi alltid säga till någon att "Jag förstår vad du går igenom 'eller om vi inte försöka förstå någon, får vi veta att" lägga dig i mina skor'. Så i konfliktlösning kan du använda faktiskt detta och lösa konflikterna. Studenter i denna verksamhet måste komma i par och de måste faktiskt agera ut en konflikt. För detta glider läraren håller papperskvalitet som kommer ha potentiella konfliktsituationer - inducerande situationer. Studenterna kommer att uppmanas att välja en slip och agera ut den scenen. Barnen måste få improvisera en sketch porträttera konflikten till förmån för sina klasskamrater. Det kommer att visa sätt att hantera och effektivt besegra en konfliktsituation. Detta sätt att studenterna skulle förstå exakt vad som händer i en konflikt i verkliga situationer och de kan förstå hur konflikter kan undvikas och lösas.
Prata ut - Aktivitet # 2; Den här är för studenter och barn som är lite äldre än elementär eller högstadiet. I denna aktivitet skulle läraren identifiera konflikter på lokal nationell och global nivå. Then skede av allvaret i dessa konflikter måste bestämmas. Nästa du bör göra är att skriva ett par steg konflikteskalation, till exempel, oklarheter, tvister, fel information och så vidare. När detta är gjort, nu studenterna skulle delas in i 3 grupper, respektive för 3 konflikt. Grupperna då skulle ombes identifiera de åtgärder genom parterna i konflikten som förvärrade det. Grupperna skulle då behöva föreslå och tänka möjlig lösning som en del av aktiviteter konfliktlösning men utan skylla endera parter. Göra detta, kommer att hjälpa eleverna att förstå vad de behöver göra när de kommer i konflikt med någon. Detta är en av de riktigt bra verksamhet med avseende på teknik konfliktlösning.
Poster Perfekt - Aktivitet # 3, att kunna göra detta aktivitet konfliktlösning, kan läraren uppmana eleverna att skapa klassrum dekorationer, som skildrar hur konfliktlösning genom affischer. Eleverna kan få en kö och säger åt dem att fundera på vad skulle de göra om de är inblandade i en konflikt. Läraren, efter ANTECKNING ner en förteckning över reaktioner, berätta studenterna att välja antingen av dem och manliga en affisch på den.
Dessa var aktiviteter för konfliktlösning för barn, nu här är mer på aktiviteter konfliktlösning för vuxna, med hänvisning till en arbetsplats. Anledningen till att beskriva arbetsplatsen konfliktlösning är att ett arbetsplats konflikter är de vanligaste diskuteras och möter människor. Så här går
; Konfliktlösning för arbetslivet
Komma in i andra's Shoes - Aktivitet # 1, Om gjort och genomförs på ett korrekt sätt, kan det vara en av de verkligt effektiv verksamhet konflikthantering. Som medlare eller chefen, frågar du parterna i konflikten att byta roller, enkelt uttryckt. De får ordinerad upp varandras jobb ansvarsområden och ge en tros möte det jobbet kriterier. Allt detta efter läst varandras arbetsbeskrivning. Förvaltarna av båda parter måste vara närvarande för att förklara förväntningarna från dem. Det kommer ge insikter till de stridande parterna om varandras perspektiv. Alla som kommer att hjälpa reda ut konflikten.
Över bordet - Aktivitet # 2, annan av de aktiviteter konfliktlösning, som faktiskt är den mest använt sig av och som används på arbetsplatserna är få de stridande parterna i konferensbordet. Då begära eller fråga någon äldre nog från ledningen att vara medlare. På så sätt skulle parterna kunna uttrycka sig fritt, utan att trappa upp oenighet. Dessutom skulle personen från ledningen kommandot respekt från berörda parter och kan göra dem förstå och acceptera ett sätt för konfliktlösning på arbetsplatsen.
På en arbetsplats, kan vara en annan sak att undvika en konflikt och för att lösa det vore att göra rapportering bossarna reda ut de problem för sina underordnade eller kollegor. Detta är en effektiv metod för konflikthantering på arbetsplatsen.
Tja, var att om aktiviteter konfliktlösning och på vilka sätt människor kan indirekt förstår vikten av lösa konflikter snarast. Att vara äkta och uppriktig, ta ansvar, kommunicera på rätt sätt och strävar efter en rättvis uppgörelse för de stridande parterna kommer att ytterligare hjälp i detta hänseende. All lycka!