Kagge Mått

Har ni någonsin undrat hur det allestädes närvarande fixtur alls college parter kom att bli? Användandet av dessa cylindrisk behållare för lagring av öl startade någon gång på 17-talet. Traditionellt i trä, idag fatet är mer allmänt av stål eller aluminium. Av trä fat som används för lagring av öl tidigare var densamma som användes för transport av krut eller spik. Den främsta anledningen för att använda fatet var att transportera och lagra öl men det var också för att servera öl. Användningen av fat behöver inte begränsas till öl men kan även användas för att lagra icke kolsyrade, kolsyra, alkoholhaltiga och alkoholfria drycker. I denna artikel tar vi en ser på olika typer av fat som används, fatet mått och kapacitet av dessa fat.
Mått för Keg
Medan människor kan diskutera över proffsen av ölburkar vs flaskor, kan båda dessa alternativ konkurrera aldrig med en kagge. Beroende på vilken typ av fatet du använder, kommer mängden öl du kan lagra variera beroende på olika fatet dimensioner som påverkar kapaciteten i fatet. Fat i olika storlekar är mycket användbara eftersom detta kan du använda ett ölfat som är lämplig för din fest eller träffas.
Kagge dimensioner, typ av KegHeightWidth, Hem Brew23 inches9 inches, sjätte Barrel23 08/03 inches9 04/01 inches, Quarter Barrel13 08/07 inches16 08/01 inches, Slim Quarter23 08/03 inches11 08/01 inches, Half Barrel23 08/03 inches16 1 / 8 inches
Ett annat vanligt storlek som en kagge är tillgänglig är det mini fatet eller Bubba som det ofta kallas. Mini fatet måtten gör att den lämplig att hålla upp till 5 liter öl. De flesta av fatet som nämns ovan har olika namn. Hemmet brygga är också brukar kallas för corny fatet eller soda sirap. Soda fatet mått och dimensioner av andra fat har redan nämns ovan. Torped fatet är ett annat namn för sjätte fat. Kvartalet fat är också den ponnyn fatet och halv fat är mer populärt kallas hela fatet. Kapaciteten för varje av dessa typ av fat finns i tabellen nedan.
Kapacitet av olika typer av fat, typ av KegSize in LitersNo av drycker på 12 fl oz., Mini Keg514, Hem Brew18.953, sjätte Barrel19.856, Quarter Barrel29.382, hälften Barrel58.66166
Kvartalet fat fatet finns i två storlekar, båda dessa har samma kapacitet men olika diametrar och keg dimensioner. Även om dessa dimensioner av fat är ganska standard att de är tillgängliga varierar beroende på märke och det område där de har köpts in från. För att ta reda på vilka fatet storlek för vilken öl är tillgänglig i ditt område bör du fråga din leverantör eller butiken du vanligtvis köpa öl från. De flesta platser bara lager populära märken så det finns en möjlighet att märket på öl du vill kan behöva beställas särskilt. Om du gör en beställning, kan de flesta leverantörer få the fat för dig inom ett par dagar.
Flera personer klagar över hur deras öl skum upp. Generellt är detta på grund av att inte bibehålla temperaturen i öltunna. De andra orsaker för öl skummande upp får obalans i pressen på fatöl och det system som inte är rent. En viktig sak att komma ihåg när man lär sig hur man peka på en kagge är inte att veck på slangen när ölen lämnar kuplett som den får begränsa flödet och få den att skum. Klart måste det vara ett mellanrum på 5 inches för fatet kopplet och öl slangen. I vissa situationer vinkelnippeln kan reduceras till 4 inches. Det finns också några fat kopplingar som finns på marknaden som behöver på en tum av clearance.
Nu när du vet vad finns det saker att tänka på när du använder en kagge, hur undvika skumbildning, och de typer av fat tillgängliga för din beroende på fat dimensioner, välj det som passar ditt syfte och väl, dricka hela natten med dina kompisar.