Optiker vs optiker

Du måste vara medvetna om 3 O's som sysslar med vård av ögonen. Dessa 3 O's är optiker, optiker and ögonläkare. Dock dessa 3 O förväxlas ofta med varandra och de villkor optiker och optiker används ofta omväxlande. Likaså finns det också en hel del förvirring när det gäller ögonläkare och optiker arbetsbeskrivning. Dock här artikeln handlar om skillnader och likheter mellan optiker vs optiker och inte optiker vs ögonspecialist. Låt oss förstå i detalj om optiker vs optiker skillnader.
Optiker vs optiker: Job Beskrivning
Optiker jobb beskrivning kretsar kring tillverkning och montering av receptbelagda glasögon och kontaktlinser. Optiker finns i huvudsak tre typer, tillverkning optiker, dispensering optiker och Ögonoptikerförbund. Tillverkning optiker hantera slipa glasögon, enligt receptet. Tillagning av optiker hantera försäljning av receptbelagda glasögon och kontaktlinser. De ger råd dig också om bästa passande glasögon eller kontaktlinser som kan ge dig den bästa vision. Den tredje typen, Ögonoptikerförbund har ett jobb profilen något som liknar en optiker. I själva verket, i vissa länder finns det inga särskilda Ögonoptikerförbund men bara optiker.
Jobbet med en optiker huvudsakligen behandlar vägleda människor om korrekt ögonvård. De är också utbildade för att utföra olika typer av grundläggande och omfattande synundersökningar. Ögonproblem som t ex glaukom eller någon bakomliggande medicinsk störning kan detekteras av en optiker. De är också tillstånd att föreskriva ett begränsat utbud av läkemedel. Allvarliga ögonproblem och operationer kan bara hanteras av en ögonläkare. I själva verket är det optiker som rekommenderar patienterna att se en ögonläkare. Kort sagt, föreskriver optiker linser eller läsglasögon, som sedan tillverkas och monteras av en optiker.
Optiker vs optiker personens utbildning
Det pedagogiska kvalifikationer en optiker är mindre rigorösa och omfattande, än en optiker. För att bli en optiker, måste man fylla i en två diplom år examen från ett ackrediterat universitet eller högskola. Gemenskapen högskolor erbjuder också kurser i opticianry. Därefter skall ett helt ett år lärlingsutbildning eller utbildning för att bli berättigade till att erhålla en licens. Vissa forskarskolor tillåter sina elever att omedelbart visas för licens undersökning. Optiker kan också få ytterligare meriter från frivillig certifiering kommittéer eller registrering av American Board of Opticianry och av det nationella Kontaktlinser examinatorer.
Optiker utbildning kraven är strängare och strängare. För att bli en kvalificerad optiker, måste du gå för en fyra år efter examen kurs bestående av en ansträngande kursplan. Därefter du tilldelas graden av doktor optikerprogrammet (OD). Till att börja öva på egen hand måste du skaffa en licens, vilket också ökar din karriärmöjligheter. Du bör också kontrollera de särskilda behoven i ditt tillstånd när du tänker på hur du blir en optiker eller hur du startar din egen praktik.
Optiker vs optiker: Lön Range
Optiker har bättre förutsättningar att tjäna än en optiker. Median optiker lönen för en kvalificerad optiker är ca $ 41.000. Men denna siffra är föremål för många varianter och löner i väst är vanligtvis mer. Även optiker lönen intervallet är beroende av olika faktorer såsom antalet arbetstimmar, erfarenhet, kompetens, plats etc. Om du just har börjat din karriär som en optiker, bör du tjäna någonstans mellan $ 100,000 till $ 200.000 medan erfarna optiker kan förvänta sig tjäna mer än så.
Detta var allt om jämförelsen mellan en optiker vs optiker. Hoppas du är nu klar med sina roller och ansvarsområden. Så nästa gång du vill få ett par nya läsglasögon huvud till en optiker butik medan för en detaljerad synundersökning du borde se en optiker.