Hår relaxers och graviditet

Gravida kvinnor måste göra många uppoffringar med hänsyn till vad de äter, slitage, gör, användning, etc. så att deras ofödda barn inte får påverkas på något sätt. När allt är en kvinna med ansvar för henne och hennes barns hälsa och säkerhet under graviditet.
Hair relaxers, som kommer i form av lotion, grädde eller serum skönhetsprodukter som används av kvinnor som lockigt, ohanterliga hår. Dessa hårvårdsprodukter koppla lockarna i håret och gör det lättare för kvinnan att kamma, hantera och stil hennes hår. Hår relaxers, precis som andra kosmetika, består av kemikalier. Så ska en kvinna använda dem medan hon är gravid? Låter veta genom att veta mer om hår relaxers och graviditet.
Hår relaxers och graviditet: Saker att tänka på
Kemisk-spetsad, de flesta hår relaxers som är tillgängliga på marknaden har en alkalisk bas. Vissa innehåller kemikalier såsom natriumhydroxid och ammonium thioglycolate. Hår relaxers, när de appliceras på lockigt eller krulligt hår, ändra strukturen på håret, vilket gör det platt och rakt. De kemiska förändringar som det orsakar i håret är bevis nog på hur stark och kemiska spetsad dessa hår relaxers är.
Risker för fostret, vissa människor tror att med hjälp av hår relaxers under graviditet är mycket skadligt för det ofödda barnet och därför bör helt undvikas. Man tror att när en gravid kvinna gäller hår relaxers, finns det en möjlighet att kemikalier i kan det gå in i blodbanan från hårbotten. Från blodet dessa kemikalier kan även ange fostret och därmed utgör en risk för fostret. Det finns dock inga konkreta bevis eller forskning som stödjer dessa påståenden.
En annan syn på håret relaxers och graviditet är att kemikalier som finns i dem är inte så mycket kan delta på hud. Ändå kan de vara skadliga, om de andas in av den gravida kvinnan när hon behandlar sitt hår med dem. Så, hälsa experter tyder på att håret avslappnande behandling bör undvikas särskilt under de första tre månaderna av graviditeten för att graviditeten är absolut riskfritt.
Skadliga för mor, Det är inte bara det ofödda barnet som kan bli påverkas av kemikalier i håret relaxers, ibland är det kvinnan själv som kan ha att bära sina högsta priset. Under graviditeten genomgår blodflödet i en kvinnas kropp till en stor förändring. Detta gör kvinnan känsliga för vissa typer av kemikalier. Det kan inträffa att kvinnan får en huvudvärk eller en känsla av illamående efter att ha kommit i kontakt med kemikalier i håret relaxers. För att undvika dessa saker är det bättre att en kvinna inte använda hår relaxers vid graviditet.
Naturligt hår relaxers; När det gäller hår relaxers, även när det annonseras att de kemikalier som används i är säkra, kan det hända att tillverkaren ändrar formeln efter en tid. De nya kemikalier används kan vara skadligt för en gravid kvinna. Med detta i åtanke är det bättre att undvika kemiska hår relaxers när man är gravid. Istället bör naturliga hår relaxers som olivolja, kakaosmör, citron och kokos kräm användas av kvinnan eftersom de anses vara det bästa håret relaxers och graviditet säker.
Detta var i kort om hår relaxers och graviditet. Såvitt hår relaxer s säkerhet under graviditet beträffar är ingenting avgörande. Om en gravid kvinna alls beslutar att använda hår relaxers, ska hon ha handskar samt masker, så att de kemikalier som varken kommer i direkt kontakt med hennes hud är inte heller inandas. Det bästa skulle dock vara om hon använder naturliga hår relaxers. Sålunda i slutändan kan det sägas att med hjälp av följande försiktighetsåtgärder eller genom att använda naturliga hår relaxers kan en gravid kvinna att hon och hennes barn är säkra.