Attic fläkttermostat

Ventilation är en viktig faktor som påverkar den inre miljön av ett hem. Även de flesta av lägre nivåer av ett hus är oftast väl ventilerad, ett område kräver särskild uppmärksamhet och det är huset vinden. Den översta nivån i ditt hus är bunden att få varmt och kvavt på grund av dålig ventilation. En effektiv lösning på vinden ventilationen problemet är att installera en vindsvåning fläkt. En viktig kontroll inslag i detta hem apparaten är vinden fläkttermostat. Denna artikel är en kortfattad guide till vinden fläkttermostat utbyte och inställningar.
Vad är en Attic Fan?; Vinden är oftast byggd med ventiler som är avsedda för ventilation. De är dock inte en effektiv ventilation mekanism och det kan bli riktigt varmt på vinden under sommaren. Denna värme kan bygga upp på vinden temperatur till höga nivåer och värme kan sedan sippra till lägre nivåer. För att komma runt detta problem och hålla den på vinden för att optimala nivåer, är vinden fläktar.
De tjänar ett dubbelt syfte. Precis som ett badrum spisfläkt, vinden fläktar direkt ackumulerade varma luften ut, medan att ta in, kall luft utifrån. De är mer kraftfulla än badrum frånluftsfläkt och rensa ut en större volym av luft. Det är inte fråga om att diskutera om vinden fläktar - bra eller dåligt, eftersom de är en nödvändighet i alla hem. Kolla in recensioner vinden fläkt och få en installeras så snart som möjligt.
Vilken funktion av vindens fläkttermostat?, Det finns en automatisk kontrollmekanism för vinden fläkt, som slår fläkten på eller av, enligt inre temperatur. Denna övervakning och kontroll fungerar betjänas av vinden fläkttermostat. En termostat är utformad för att bibehålla en statisk nivå av temperatur genom reglering. Det säkerställer att en inställd temperatur bibehålls.
Det finns två huvudfunktioner vinden fläkttermostat. Det måste se till att vinden fläkten blir avstängd, när vinden temperaturen når en viss lägre nivå och slår på den när den når eller passerar ett förinställt högt värde på temperaturen. Fläkten måste också stängs av om temperaturen når en mycket hög nivå. Detta leder oss till de inställningar vinden termostat som vi diskuterar i nästa avsnitt.
Attic Fan termostatinställningarna; Inställningarna vinden Termostaten brukar skilja sig beroende på vilken typ av klimat och temperatur variation sortiment. Generellt måste du ställa bara en temperatur för termostaten. När denna temperatur har nåtts eller överskridits, ser termostat som vinden fläkten är påslagen. När temperaturen sjunker under den som temperatur, är det återigen slås av termostaten. Denna temperatur kan vara allt mellan 80 och 120 ° Fahrenheit.
Det finns en annan förinställd hög temperatur gräns för termostaten. När som begränsar (vanligtvis runt 180 graders Fahrenheit) nås innebär det att en brand brutit ut. Termostaten är programmerad att stänga av fläkten under sådana omständigheter som kan mata elden med frisk luft annars.
Hur man byter en termostat Attic Fan?; Om du märker att vinden fläkten inte sätts på eller stängs beroende på temperaturvariationer, betyder det att termostaten inte längre fungerar korrekt. Vinden termostat byte är ganska enkel och okomplicerad. Slå av strömmen på vinden fläkten och ta bort nätsladden. Leta reda på termostaten höljet och öppna den med en skruvmejsel. Anteckna temperaturer för senare bruk. Observera också ner märkeffekt termostat och fläkt kapacitet (i kubikfot per minut). Anteckna dragningen av termostaten innan du fortsätter att ta bort den.
Köp en exakt ersättning för termostaten enligt den information som du har antecknat. Byt ut termostaten och montera den nya termostaten med rätt kablage som det föregående. Ställ in temperaturen vara densamma som tidigare. Sätt höljet tillbaka med en skruvmejsel, anslut nätsladden igen och slå på fläkten. Med det är din ersättare jobbet gjort. I fall är du inte är säker nog för att hantera jobbet, anställa en elektriker att göra jobbet åt dig. Du behöver en professionell vind fläkt installationen också om du vill ha jobbet ordentligt att göra.
Det är mycket viktigt att du ställer vinden inställningar fläkttermostat ordentligt och se till att fläkten är i perfekt skick. En väl fungerande vinden fläkten kan bidra till att minska det interna räkningar luftkonditionering och förhindra brand katastrofer.