Hårt vatten Fläckborttagning

Hårt vatten kan orsaka ganska ovälkomna fläckar på grund av sin höga mineralinnehåll. Hårt vatten har oftast stora mängder kalcium och magnesium (metalljoner) tillsammans med löst föreningar som sulfater och bikarbonater. Tvätt fartyg och porslin i hårt vatten kan orsaka fläckar och skalning på fartyg. Använda hårt vatten att tvätta dörrar och glas lämnar tillbaka en vit fjälliga insättning (kalk skalor) vilket förstör utseendet. Anledningen till denna fyndighet kalciumkarbonat som den sällsynta egenskapen för att ha framkallat i hett vatten och löses i kallt vatten. Så hur du tar bort hårt vatten fläckar som orsakats av detta salt insättning? Här, låt mig dela några tips på hårt vatten fläckborttagning och tvålrester avlägsnas också.
Hårt vatten Fläckborttagning: Hemlagad Rengöringsmedel
För hårt vatten fläckborttagning från glas, dörrar dusch, fartyg och porslin, kan nedanstående fläckborttagning tips tjäna bara ditt syfte! , Förbered en pasta av bakpulver (4 matskedar), salt (1 tesked) och ren vit vinäger (2 pint). ; Applicera pastan på fläcken och sprid ut den jämnt. ; Håll klistra på fläcken i ca 15 minuter. , Under tiden, ta en citron och skär den i hälften. Gnid citron på fläcken tills syrahalt citron skär genom insättning. ; Tvätta fläcken med en svamp indränkt i en lösning av vatten (1 gallon) och Calgon (1 tesked). Din fläcken bör vara borta nu. , Detta är det mest ekonomiska samt enklaste sätt att rengöra dörrar glas dusch och handfat och ta bort fläckar från dem. Ättika är en multi purpose servering flytande, är obligatoriskt ingår i alla hushåll. För lätt fläckar som orsakats av hårt vatten, rengöring med ättika ensam ska få fläckar. Förutom vit vinäger och citronsaft (som är lätt surt), andra effektiva och praktiska städhjälp är oxalsyra och fosforsyra som används för hårda fläckborttagning. Professionell rengöring företag använder saltsyra och svavelsyra för hårt vatten fläckborttagning.
Hårt vatten Fläckborttagning: Kommersiella Acid Rengöringsmedel
Mineraler som kalcium och magnesium (som förekommer rikligt i hårt vatten), låt fjällande inlåning bakom, så kallade kalk skalor. För att ta bort kalk skalor, en av de mest populära kommersiella rengöringsmedel som används är Lime-A-Way. Detta är en sur lösning består av Sulfaminsyra (5-8%), Polyquaternium - 11 (0-0,5%) och alkoholer (1-3%). Lime-A-Way hjälper till att avlägsna svåra fläckar på glasdörrar dusch orsakas av tvålrester, mögel och mögel. En annan produkt som är mycket i bruk för att avlägsna hårt vatten fläckar är CLR (Common Lime Rostborttagare). Denna lösning består av tetrasodium (2-3%), trietanolamin (2-3%), oljesyra (2-4%), etoxietanol (2-4%) och vatten (80-82%). CLR är ganska effektiv i att ta bort kalkavlagringar kvar av ständiga användande av hårt vatten.
Hårt vatten fläckborttagning är en viktig hushåll. Var det dina kläder, ditt fartyg, ditt glas dörrar, alla får en besudlade titta efter tvättning med hårt vatten. För det andra, tvätta kläder med hårt vatten minskar skenet av dina kläder och även tonas ut sina chic look. Därför är det bättre att undvika att använda hårt vatten för tvätt och rengöring. And Om hårt vatten en enda vattenförsörjning i din region, se till att rengöring och fläcken aktiviteter avinstallation görs regelbundet med ovan nämnda rengöringsmedel. Förutom dessa produkter är också effektivt kök och badrum rengöring. Nu när du vet hur hårt vatten fläckborttagning från duschdörrar, glasögon, kläder och din favorit porslin, städning och hårt vatten fläckborttagning bör aldrig vara jobbigt för dig!