Hur att växa Broccoli

Broccoli hör till samma familj kål. Efterfrågan på denna grönsak har vuxit grenrör under senare år eftersom det har konstaterats att broccoli näringsvärdena är verkligen mycket hög. Det är en rik källa av kalcium, järn, vitamin A och C. Den består av sulforaphane, en antioxidant som kan bekämpa cancer. Dessutom har den en mycket låg kalori räkna och kan införas även i låga kaloriintag. Fler och fler människor är nyfikna på att veta hur man odlar broccoli som smakar som odlas av hem, är färsk broccoli mycket godare jämfört med dem som finns i livsmedelsbutiker.
Hur att växa Broccoli från Seed
Växande broccoli är ganska en lätt och enkel uppgift och kan odlas var som helst förutsatt att vädret är kallt. Den föredrar ett temperaturintervall på 65 till 75 grader Fahrenheit. Här är de steg för steg instruktioner som måste följas för att växa broccoli:
Val av plats, En korrekt val av plats för plantering broccolin anläggningen i trädgården är mycket viktigt. Den valda platsen skall få full sol och har rimlig luftcirkulation. I genomsnitt är höjden av en broccoli växt cirka tre meter. Så, bör platsen har inga andra grödor närheten som de kan få skuggas av broccoli växterna.
Markberedning, Broccoli inte har någon jord preferenser och det kan växa i någon typ av jord om det är löst och har en bra dränering. Det pH-område av jorden bör vara mellan 6,0 och 7,0. Innan plantera frön måste du berika jordar. Luckra upp jorden och lägga till en tum av kompost till det. Blanda lite kväverika organiska gödselmedel att berika den ytterligare. Den bör följas av vattning av marken.
De frön, Innan plantering broccoli, måste du lära dig att växa broccoli groddar hemma. Fördelen med att använda hemodlade groddar är att planterade plantor kommer att vara fria från olika sjukdomar och infektioner. Vanligtvis frön av broccoli sådde inomhus fyra till sex veckor innan sista frosten. Att växa groddar, skölj broccolin fröna över natten i rumstemperatur. Ta en container, lägg ett lager av färdiga jord in i det och vattna jorden. Nu, gräva en tum djupt hål i marken, placera blöta frö i det och täcka upp det med lite lös jord. Du kommer att märka groddar kommer ut inom två till tre dagar.
Transplantationen plantorna, När plantorna växer till en höjd av 12 inches, sedan är det dags att överföra dem till trädgården. Detta bör ske ungefär två veckor före sista frost. Lyft plantan ur behållaren anläggning basen av stammen och placera den i en 2 tum djupt hål så att hela roten kvar i hålet. Nu fyller upp en tum av hålet med vatten och sedan täcka upp det med jord. Tryck på marken tätt så att det sitter ordentligt fast i marken. Håll ett avstånd på 15 inches i mellan två plantor.
Watering, Broccoli växter bör vattnas så att jorden fortfarande ordentligt fuktig men inte får mättad med vatten. Broccoli har en mycket ytlig rot så om du inte vattna dem på rätt sätt då det inte skulle få tillräcklig mängd näringsämnen och du kommer inte att kunna ge god skörd. Den bästa tidpunkten för att vattna dessa anläggningar är morgon eftersom detta kommer att se till att bladen blir torra före solnedgången.
Plant Care; Mulching är ett måste för att förhindra tillväxt av ogräsen. Det hjälper också jorden att behålla maximal fukt. Broccoli kräver en bra mängd näringsämnen. Det bör därför gödslas med 4-8-4 gödsel efter ett gap på var 3 till 4: e vecka. Du kan också lägga väl ruttnade gödsel i jorden då och då. Broccoli är mottagliga för vissa insekter som bladlöss och griparna vitkål. Använd vitlök spray att styra bladlöss. För att skydda grödan från kål griparna, täcka upp anläggningen med insektsnät.
Skörden Broccoli, I allmänhet når broccoli mognad efter 55 till 100 dagar för planteringen. Broccoli bör skördas när diametern på huvudet är ungefär 3 inches och dess knoppar är fasta. Du måste skära den centrala huvudet tillsammans med fyra till fem inches stam. Man tror att broccolin smakar bättre om det skördas tidigt på morgonen.
Hoppas ni har förstått hur man växer broccoli i huset trädgården. För växande broccoli i behållare, måste du följa samma förfarande. Den färska broccoli som du har skördat hemma i trädgården bör användas inom 3 till 5 dagar. Om du kyla den lite för lång, så kommer det vända fibrer och du kommer inte att kunna njuta av dess krispigt smak. Du kan inte ens ge sin näringsmässiga fördelar.