Rudbeckia Sorter

Namnet rudbeckia används allmänt i referens med blommande växter släkten dvs., Dracopis, Rudbeckia, Echinacea och Ratibida. Det finns dock många fler släkten som kan grupperas under rudbeckia. The rudbeckia sorter mestadels tillhör släkten, är Echinacea beskrivs i följande punkter.
Olika Rudbeckia Sorter
Här är en lista med blommande växter som lämpar sig för trädgårdsskötsel på grund av den lätthet med vilken de kan odlas. Genom att välja rudbeckia sorter från dem som anges nedan, kan man dekorera trädgården med olikfärgade blommor. Rudbeckia vård i jämförelse med andra blommande sorter är lite lätt. Man bör därför använda dessa blommor för sina trädgårdar.
Echinacea purpurea 'Bright Star ": Kronblad denna rudbeckia har två nyanser dvs rödbrun lila (mörk) nära centrum medan lila rosa på kanterna. Mittkonen av blomman är taggiga and kopparfärgad-brun färg. Blomning säsongen lysande stjärna fortsätter i två månader, dvs juli och augusti.
Echinacea After Midnight ": Detta echinacea sort producerar lila-röd blommor som har bred kronblad. Kottar av dessa blommor är svart-röda. Riklig förgrening av "After Midnight" gör det perfekt växt för containrar. Den blå-gröna blad och lila-röda kronbladen av denna rudbeckia är bra i syfte att presentationen. Echinacea "After Midnight" producerar blommor under månaderna juli och augusti. Information om bleka lila rudbeckia kan hittas i artikeln.
Rudbeckia fulgida "Goldsturm": Det är ett av de rudbeckia sorter som anses vara bra för massa plantering. Plantorna av "Goldstrum" sort producera prästkragar med gyllene-orange kronblad och bruna kottar. The Goldstrum sort används främst för massa plantering tillsammans med prydnadsgräs. Flowering säsong fortsätter från mitten av sommaren till hösten. Genomsnittlig fukt räcker för en korrekt tillväxt av denna rudbeckia, den kan växa bra i både lera och sandig jord. Blooming tid kan ökas genom att ta bort vissna blommor regelbundet.
Echinacea purpurea 'doubledecker ": Den doubledecker är faktiskt en två nivåer blommor, blomman är två nivåer på ett sätt att ros-rosa kronblad är basen medan kortare kronblad är satt till den övre delen av konen. Blommor av denna anläggning blommar under sommarsäsongen. Det bör noteras att två nivåer Blommorna är endast framställas från det andra året, första året, växten producerar dock enstaka blommor.
Echinacea Firebird ": Blommor av" Eldfågeln "har röd-orange kronblad och sloka ned. Konen är svart färgad. Som namnet antyder "Firebird" drar in mycket energi och helt ändrar utseendet på en tråkig utseende trädgård.
Doftande Angel: Den väldoftande blommor i denna sort är vita till färgen. This rudbeckia sorten passar bra bland alla andra fleråriga växter i trädgården. Mitt De olika färgerna på blommor i en trädgård, är vit färg av doftande Änglar lugnande för ögonen. Kronblad av denna blomma är ordnade i ett överlappande mönster och deras kon är gyllengul färg.
Echinacea Tiki Torch ": Den" Tiki Torch "sort producerar lysande orange blommor. Man kan se som blommar produceras på upprätt stjälkar filialen ut ymnigt. Blomningen fortsätter från midsommar till slutet av hösten. Den ljusa orange blommor av "Tiki Torch 'kan användas som kontaktpunkter i en trädgård.
Beskrivningen av rudbeckia sorter som presenteras i artikeln bör hjälpa att välja rätt en för trädgårdar. De olika typerna av coneflowers beskrivs i artikeln bör informera läsarna om sitt utseende och blomningstiden.