Feather Reed Grass

Samtidigt går ner älvstranden, har du antagligen märkt fjäder vass gräset växer längs stranden i stora klumpar. Detta gräs har fått sitt namn från det latinska ordet Calamagrostis x acutiflora. Du kommer att märka fjäder vass gräs främst i våras säsonger, oftast tidig vår och de förblir tills start av vintersäsongen. De är en dekorativ grästyp som behöver mindre uppmärksamhet och samtidigt de är väldigt attraktiva, så kanske du kan få dem växer med din pool sida eller i din trädgård. De behöver blöt jord att växa och om jorden är torr, då de växer kort i storlek. De är djupt grönt och de blommar i Juni månad. Blommorna, när de blommar för första gången rosig rosa i färgen. Senare ändrar de till mörkt rödbrun färg, sedan igen de byta till brons och under slutskedet de är en skugga av gyllene som varar i minst tre till fyra veckor. Den gyllene färgen varar tills början av vintersäsongen. Detta gräs växer vertikalt till en höjd av cirka 3 till 5 meter. Höjden brukar variera beroende på typ av gräs. Det finns flera fjädergräs sorter. Låt oss se några av dem.
Feather grässorter
Calamagrostis x acutiflora "Karl Foerster", under det år 2001, perennen Association, proklamerade denna sort av fjädrar gräs som "till årets växt." Av alla trädgården gräs som du hittar i denna värld är detta gräs ett av de mest populära. De blommor som blommar i mitten av sommaren är rödaktig i färgen eller krämig vit med en anstrykning av rosa i dem. De växer bäst i väldränerad jord med tillräckligt fukthalt. Men de kan också växa bra i lerjorden liksom torra jordar. De behöver också tillräckligt med solljus för att växa.
Calamagrostis x acutiflora "Overdam" (Randig Feather Reed), vilket fjäder vass gräset inte kräver mycket underhåll. De är dekorativa gräs, som växer upp till en höjd av minst 3 meter. De kan växa bra i fuktig jord som är väl dränerad. Även de behöver ordentlig solljus för att växa men delvis skuggade områden också kommer att göra. Detta gräs blommar främst under månaderna februari till juli. Blommorna är gröna till färgen, med en rosa skiftning.
Calamagrostis x acutiflora "Avalanche", Liksom de andra fjäder vass grässorter Även denna typ kräver inte mycket underhåll. De kan växa i fuktig jord och de behöver solljus för att växa. De kan växa upp till en höjd av 5 meter och de blommar främst under perioden februari till juni. Blommorna är lila grön färg.
Calamagrostis brachytricha (koreanska Feather Reed Grass), Detta gräs huvudsakligen växer i Central-och Östeuropa delar av Asien. De växer upp till en höjd av 4 meter. Även de, liksom de övriga medlemmarna av fjäder vass familjen gräs, växer bäst i fuktig jord och på platser där det finns tillräckligt med solljus. De blomma i månaderna september och november och de blommor som växer är rosa färgade sådana. Även dessa anläggningar är inte mycket av det krångel att hålla.
Feather Reed Grass Care
Jord och ljus; Medan du plantera gräs, bör du välja en plats som är väl dränerad jord som är fuktig och också ett område som får korrekt solljus. Lägg till några gödselmedel på marken för att behålla fukten och också för att öka näringsvärdet i marken. Kogödsel blir ett bra gödningsmedel.
Cutting stjälkarna, Vårvintern, eller tidig vår, måste du skära ner stjälkarna av gräset, för att förbättra tillväxten av gräs.
Vattning av Grass, När du har planterat i jorden, måste du vattna den väl. Till skillnad från blå svingel gräs, fjäder vass gräs, inte växer bra i torr jord. Utan ordentlig tillgång till vatten kommer gräset inte växa upp till sin rätta höjd.
pH-nivån i jorden, innan du plantera detta gräs, måste du kontrollera pH-nivån i marken. Denna typ av gräs växer bra i marken där pH-värdet är minst 6 och högst 6,5. Skaffa ett test markens pH-värde görs innan för att vara säker. Om din jord pH-värdet inte stämmer, då måste man lägga till något så att det matchar krävs pH värde.
Där, nu har du all information du behöver om fjäder vass gräset. Nu vet du vad är de olika typer av denna gräs och också hur man tar hand om det. Det är inte mycket till krångel, omsorg för gräs. Således kan du ha en del av detta attraktiva gräs i din trädgård och det kostar dig ett intet.