Installera PEX-rör

Framsteg i polymerteknologi har försett oss med material som fungerar som effektiva alternativ till konventionellt används sådana. Ett bra exempel är polyetylen och dess olika derivat som har tillhandahållit låg kostnad substitut för många metallprodukter. Ett sådant polyeten derivat - PEX, även känd som XLPE är tvärbunden polyeten. I den här artikeln presenterar jag en kort översikt av förfarandet för att installera PEX-rör för värme-och VVS-applikationer.
Om PEX-rör
När du väljer ett material för alla program, om du väljer det som har inneboende fysiska egenskaper som främjar för ändamålet till hands, då byggandet varar länge. PEX-rör har vissa märkliga egenskaper som gör den till en idealisk kandidat för användning i strålande värmesystem, isolering för hög effekt elkablar och varmvatten VVS.
Korset länka konverterar termoplastiska polyetylen till en härdplast. Det är en konstruerad material som tål höga temperaturer visar motståndskraft mot kemisk korrosion och är fortfarande flexibel. PEX slangar finns i olika storlekar och används som ett effektivt substitut till PVC och kopparrör VVS nätverk.
Installera PEX-rör i VVS
Låt mig tillhandahålla en kortfattad översikt av PEX-rör installation av VVS arbeten. De kan användas som varmvattenledningar i stället för kopparrör som är betydligt svårare att installera. Det faktum att PEX-rör böjar enkelt, gör det mycket enkelt att installera. Att installera PEX-rör i din VVS nätverk måste du investera i rätt verktyg för jobbet. , Beroende på jobbet, måste du köpa PEX rör av tillräcklig längd, tillsammans med PEX fräs and VECKARE. Du kommer att behöva krusa ringar för att fästa rören och montera dem tätt.
Först mäta längden av rörledningar som du behöver. Använda PEX kutter verktyget skär slang i rätt längder. När du är klar med den kapade biten av PEX slang, sätter crimp ring runt den och fixa slangen på plats. Låt crimp ringen placerade med ett avstånd på ca 1 / 8 tum från slutet av slangen. Gör slanganslutning på båda sidor använder crimp ringen. Allt som återstår är att skärpa crimp ringar så att slangen bifogade filen är säker. Använd VECKARE och dra åt ringen på båda ändarna.
Om slangen kommer att resa en bit, kan du fixa det på väggen med hjälp metallfästelement. Du måste staka ut vägen för rör och borra hål med jämna mellanrum i väggen, för att fixera metallfästelement. Som slutar mitt kort översikt installera PEX-rör.
Installera PEX-rör i betong
PEX-rör används i strålande golvvärmesystem. Tanken är att hålla uppfarter och golv varma genom värme som lämnats av de heta PEX slang in i ett lager nedan i betong. Med en sådan golvvärme uppvärmd betong uppfarter, behöver du inte oroa dig för snö ansamlas på vintern eftersom det helt enkelt kommer att smälta och därefter rinna av. Installera PEX-rör i betong är ett jobb, bäst hanteras av proffs.
Still I ger en översikt över de grundläggande proceduren för installation av PEX-rör i betong. Första sak att göra täcker golvet med PEX-rör spiraler. Spiralerna eller tråd av slang är inställd på ett sådant sätt att de täcker maximal golvyta. Syrebarriär spray är används för att täcka slangen med ett lager för att förhindra syre invasionen i värmesystemet slangar apparater.
Sedan använda metall ankare är slangen fast i golvet. Ankare se till att slangen stadigt står fast på plats. Efter detta, är ett nätverk av tvärbinds barer, känd som en armeringsjärn rutnät placeras över fast slangen. Slangen är bundna med metall tråden till armeringsjärn nätet för att göra den säkrare. När ramarna är klar, är betong hälls över den och lämnade torka ut. Varmvatten leds genom slangen för att ge värme. Detta förfarande för installation av PEX-rör i betong. Jag tror att den här typen av vattenburen golvvärme system är en genial teknik.
Hoppas denna artikel har gett dig en ungefärlig uppfattning om hur man ska gå om installation av PEX-rör. Förfarandet är förenklas genom den flexibla PEX-rör. Vid prövningen av en VVS översyn, överväga att ersätta din gamla metall VVS med PEX-rör, som varar länge och är betydligt lätt att installera.