Draperier Vs Gardiner

Gardiner och draperier är de vanligaste fönster behandlingar. Bortsett från pryder dina fönster, även skydda ditt hem från damm och bländning av sol. Men, ofta är dessa ord används omväxlande eftersom de flesta människor inte kan se skillnad mellan gardiner och draperier. Även experter fumla när det gäller att definiera de två. Tidigare dessa två termer som skaparna av fönster behandlingar och inte fönster behandlingar sig själva. Drapers var handelsmän som sålde tyg till gardin beslutsfattare, som gick hem till hem för att göra mätningar och gardiner sy. De används för att mäta gardin draperier och göra fönster behandling för bostäder. Även får gardiner och draperier inte verkar ha så stor skillnad, de är ganska olika varandra i efterhand. Anges nedan är en detaljerad jämförelse mellan draperier vs gardiner.
Draperier Vs Gardiner: Jämförelse
Definition, draperier definieras som tung vikt och fodrade, golv längd tyg som hänger på stången med hjälp av krokar för att traversera. Gardiner å andra sidan är lätta vikt, ofodrad tyg av varierande längd som fästs på stången med hjälp av ringar, genomföringar, tabbar eller spö ficka hölje. Gardiner är även kallade gardin paneler medan draperi, draperier paneler, draperier och droppar alla hänvisar till samma sak.
Tyg, rika tyger som silke sammet leta bra för draperier medan bomull, linne fungera bra till gardiner. Gardiner kan också göras av ren, Lacy tyger, om du inte tänker använda dem för privatlivet ändamål. Tyg för gardiner ofta dyrare än att det gardiner.
Mönster och längd, draperier oftast veckade. Det finns olika veck som är populära som franska, amerikanska, etc. Gardiner kan eller inte kan vara veckade. Draperier är alltid golv längd, medan längden på gardinerna bestäms av storleken på fönstret. Det kan antingen vara tillräckligt lång för att bara täcka ett fönster eller så kan det sträcker sig långt utanför det. Gardiner för franska dörrar är ofta långa och veckad, medan gardiner för skjutdörrar i glas får eller inte får veckade.
Allmännyttiga tjänster, draperier och gardiner båda ger samma nytta som skyddar mot ljus och damm. Dock draperier bättre rustade vid filtrering ljus och tillåter endast en del av solljuset in i rummet. Gardinerna är olämplig vid filtrering ljus på grund av deras blotta tyg.
Privatlivet, draperier är gjorda av tjockt tyg, därmed ge bättre integritet. Dessutom är de fodrade, vilket ytterligare ökar deras skydd. Därför draperier passar i lägenheter eller bostadsområden där bostäder är närbelägna. Gardiner är ofodrad, därför ger mindre privatliv. De är mer benägna för stora land bostäder som är bättre skyddad mot inkräktare.
Elegance, otvivelaktigt, draperier ser mer elegant än gardiner. Det är främst deras rika tyger och veck som gör dem ännu mer önskvärt. Dessutom tillägger det faktum att längden på draperier sträcker röra ordet till skönheten i draperier. Därför draperier mer lämpade för elegant platser som äktenskap hallar, bankettsalar, herrgårdar och herrgårdar, kyrkor, etc. Gardiner leta lämpliga för bostäder, kontor och andra sådana inrättningar.
Platsbehov; draperier ta upp betydande utrymme på grund av deras tunga tyg. Stack är tillbaka den faktor som avgör utrymmet kravet på draperier och gardiner. Detta är inget annat än mängden utrymme som krävs av gardin eller draperi när de öppnas helt, så att tyget samlar på motsatta ändar av staven. Om du inte har mycket av väggytan på motsatta sidor av skjutdörr eller fönster, då det inte kan vara klokt att sätta draperier för skjutdörrar glasdörrar. Även de mer vecken, desto större tillbaka bunten. Gardinerna är utrymmet effektivt på grund av ljus tyg och brist på veck.
Kostnaderna, draperier uppenbarligen dyrare än gardiner på grund av den typ av material som används, liksom mängden tyg och mönster. Deras installation är också dyra. Medan du kan hänga gardiner på egen hand, utan professionell hjälp. Att göra gardiner hemma är inte heller svårt om du är bra på att sy.
Hoppas denna artikel om draperier vs gardiner hjälpt dig att förstå den grundläggande skillnaden mellan de två. Detta kommer också att du kan välja det högra fönstret behandling för dina fönster.