Positiva Peer Pressure

Vänskap är en mycket viktig del av livet. Våra vänner hjälpa oss utforska vår värld bättre. De ger oss en känsla av samhörighet och psykisk trygghet. De hjälper oss vara en del av gruppen och hålla oss ungdomliga alltid. Men när vi växer, kan vi få påverkas av våra vänner på ett negativt sätt. Dessutom är tonåriga mer sårbara för effekterna av grupptryck. Ett av skälen skulle vara den ålder själv, när barnen söker efter sin egen identitet och vill leva livet på sina egna villkor. I den här åldern brukar de ha en rebellisk tendens till sina föräldrar. Så, är det viktigt för föräldrarna att hantera sina barn noggrant och effektivt, så att de inte känner sig kränkt eller irriterad. I sådana situationer grupptryck, kan ditt barns vänner spelar en viktig roll. Det är här du kan använda positiva metoder grupptryck för bättre personlighet av barnets utveckling.
Barn är mycket nära sina vänner och de gillar att accepteras och uppskattas av sina kamrater. Även många gånger, de falla för grupptryck verksamhet bara för att känna sig "i" eller för att bekräfta till majoriteten. De försöker efterlikna sina vänner för att visa att de också är som dem. Till exempel har många rökare accepterat att de började röka för att deras vänner brukade röka. Det första blosset var "provat" på grund av grupptryck och senare blev det en vana.
Positiva effekter av Peer Pressure
Det finns både negativa och positiva effekterna av grupptryck. Positivt grupptryck är något som påverkar ditt barns liv på ett positivt sätt. Också, som en förälder kan du använda ditt barns kamrater till din fördel genom att använda positiv taktik grupptryck. Vid genomförandet av densamma, måste du lyfta fram de goda egenskaperna hos ditt barns vänner att motivera ditt barn att följa samma. Positivt grupptryck hjälper ditt barn att förvärva goda värderingar, attityd, vanor och beteende. Du kan göra samma sak med ditt barns vänner, när man möter dem.
För bättre resultat positivt grupptryck, är det viktigt för dig att ha en vänskaplig relation med dina barn. Det är lämpligt att känna dina barns vän cirkel och försöka Jell väl med dem. Som hjälper dig att hålla ett öga på deras verksamhet och skydda barnen från negativa grupptryck. Så, är positivt grupptryck allt om att exponera dina barn och deras vänner till en bättre sida av att vara ung.
Samtidigt umgås med kamrater, barn tenderar analysera sitt beteende och tänkande från andras synpunkt och även försöka bedöma var de står. I processen gör de massor av vänner, bekanta sig med olika personligheter, beteende och relationer, som utsätter dem för otaliga mänskliga känslor och dess komplexitet. Vänner kan ibland hjälpa dem att ge ett helt nytt perspektiv och attityd till livet, genom att utbyte av åsikter och tankar. De lär sig att acceptera med tanke på andra människor och bli mer social. Ditt barns liv kan säkert förändras till bättre med hjälp av positiva grupptryck. Det kan forma sin personlighet och tankeprocess och hjälpa honom bli en bättre människa. Detta är en av de viktiga och positiv fakta om grupptryck.
I det dagliga livet, även vuxna att uppleva mycket subtil positiva grupptryck. Detsamma gäller för barn, med den enda skillnaden att det anses som vuxna kan bestämma vad som är bäst för dem och även skilja mellan positiva och negativa inflytande. Låt oss förstå med några exempel här. t.ex. 1. Dina vänner kan inspirera dig att göra många saker. De kan inspirera dig att arbeta hårt och uppriktigt, för att bättre din prestation. Liknande sätt, om ditt barns prestation är låg i skolan, får han buck upp letar på hans kamrater och njut av sund konkurrens, som kan bidra till att nå framgång. t.ex. 2. Din vän eller kollega är bra i time management och därmed inte smart arbete snarare än hårt arbete. Du kommer alltid att försöka lära bättre organisatoriska färdigheter från honom. På samma sätt, om din unge vän är bra i studier samt i fritidsaktiviteter, kan han se hur han eller hon förvaltar tid att göra allt på en gång och försöka skaffa sig god kompetens tidsanvändning från vän.
Positiva peer-to-peer relation kan aldrig vara pressade, utan det dyrbara på alla möjliga sätt. ~ Anonym
Bortsett från detta, om du har turen att få bra vänner, kommer de alltid att finnas där för dig i alla dina upp-och nedgångar. Du kan dela dina bästa ögonblick och den djupaste hemligheter med dina vänner. Som någon riktigt påpekade representerar varje vän en värld inom oss, inte en värld möjligen född tills de anländer och det är bara genom detta möte som en ny värld föds. Positiva peer tryck bidrar you vårda denna vackra vänskapsband ... för evigt!