Hår Relaxer Biverkningar

Ett hårstrå relaxer är en hårvård produkt som används för att koppla av lockiga hår. Den består av olika kemiska ämnen som bryter upp proteinstrukturen i hårsäckarna och anpassa dem för att räta upp håret. Detta hår behandling är mycket populär bland svart kvinnor eftersom gör deras hår flexibla och lätthanterlig. Håret relaxer biverkningar som observeras efter regelbunden användning av dessa produkter är främst på grund av förekomst av lut eller natriumhydroxid i dem.
Biverkningar av hår relaxer
Människor går för hår avslappnande som det kan räta deras alltför lockigt och vågigt hår trådar. Således kan prova så många olika frisyrer som är omöjligt med en lockig, burrigt hår. Emellertid till tidigare välja sådan behandling ett bör vara medvetna om eventuella biverkningar av att använda relaxer på hår, som är följande:
Brännskador på Scalp: När kemikalier av hår relaxers kommer i kontakt med hårbotten huden kan orsaka brännskador och irritation i hårbotten ytan. Om det finns svåra frätskador då röda och kliande hud utslag kan visas på hårbotten. Därför medan tillämpar hår relaxer ska försiktighet vidtas så att den inte vidrör hårbotten.
Torrhet i Hår: med hår avslappnande behandling, är de kemiska lösningen får sitta på håret för ungefär en halvtimme. Under denna tid, de kemikalier skala av naturliga oljor och fukt från håret. De förstör också den naturliga proteiner från hår. I slutet hittar du att ditt hår har blivit extremt torra. Sådana skadliga effekter av hår relaxer kan undvikas om behandlingen följs av djupa konditionering av håret. Varm olja behandlingar och tillämpning av hår masker också visat sig vara mycket gynnsamt för hydrating håret.
Hair Skador: Hår relaxers har en skadlig inverkan på den totala håret hälsa. Efter allt, rånar det från oljor och viktiga proteiner från håret och göra dem fina. Den naturliga elastiska egenskaper hårstrån få påverkas negativt som gör dem mottagliga för brott. Ibland kan hårstrået upprätthålla kemiska brännskador som gör dem grovt. Vissa personer kan drabbas av håravfall problem efter att ha använt hår relaxers. Den här sortens skador främst i de personer som använda hår relaxers för ofta.
Tips om Användning av hår relaxer
Här är några enkla tips som kan hjälpa dig att kontrollera gemensamma hair effekter relaxer sidan och du kommer att kunna njuta av friskt hår:; Försök inte använda hår relaxers på egen hand hemma. Hår avkopplande bör göras av erfarna och välrenommerade professionell stylist bara. ; Hår relaxer ska inte användas om det finns mindre skärsår och sår i hårbotten. På grund av detta, försök att inte kamma håret för mycket innan hår avkopplande. ; En särskild typ av bas kräm appliceras innan du kopplar av håret. Detta minimerar kontakter av kemikalier med hårbotten huden. ; Skölj av håret relaxer med varmt vatten, är användningen av Neutralizer rekommenderas. Detta kommer att sänka pH-nivån och minska chanserna för håret sönder. ; Hot hårstyling-verktyg, starka kemikalier av hårfärgningsmedel och simbassänger bör undvikas på avslappnad hår. , En lucka på sex till åtta veckor bör alltid där i mellan två efterföljande tillämpning av hår relaxers. ; Således kan du se de flesta av sidan hår relaxer effekter kan undvikas med rätt användning av produkten och korrekt hårvård. Det är dock inte lämpligt att använda hår relaxer under graviditet. Om du letar efter ett alternativ för relaxers kemiska hår, då kan du prova några naturliga hår relaxers som säkert kan användas av alla och envar.