Tecken på en patologisk lögnare

Föreställ dig en person som ligger att ta sig igenom utan att ge det en tanke på hur hans liggande skulle påverka andra människor omkring sig. Det är exakt vad en patologisk lögnare gör, och det är precis anledningen till att du bör vara på utkik efter sådana människor omkring dig. Att bli medveten om de olika tecknen på en patologisk lögnare kan hjälpa dig att finna en sådan person runt dig, och hålla problemen i samband med dem på avstånd. Innan vi kommer in på detaljer hur man identifierar symtom på en patologisk lögnare, låt oss försöka förstå vad som är patologiskt ljuger.
Patologiska Ligga Disorder
Patologisk lögnare sjukdom, även känd som mythomania och pseudologia fantastica, är ett begrepp myntat av psykiatriker för att hänvisa till en vana av tvångsmässigt ljuga. Enkelt uttryckt en patologisk lögnare är en person som ligger med avsikten att manipulera eller fusk för att uppnå sitt mål, utan att fråga om dess konsekvenser för andra. Patologiska lögner är mer av ett symptom på en underliggande psykisk störning än att vara en störning i sig. Det skulle inte vara fel att säga att patologiska lögner är en av de mest kontroversiella begrepp inom psykologin idag. En närmare titt på personens kroppsspråk och introspektion av konversation med den person kan hjälpa dig att avgöra om personen lider av patologisk lögnare sjukdom.
Vilka är tecknen på en patologisk lögnare?
Annat än att tillgripa lögner då och då, finns det vissa saker som patologiska lögnare har en tendens att göra frivilligt eller ofrivilligt. Om du kan göra en notering av dessa saker medan personen är runt, kommer du att kunna identifiera en patologisk lögnare med en enorm lätthet. Några av dessa tecken och symtom på en patologisk lögnare anges nedan. ; En patologisk lögnare går i sådan utsträckning att få sitt arbete gjort, och tvekar inte att överdriva saker för att låtsas storhet. ; En patologisk lögnare älskar att vara centrum för attraktion i en grupp, och det är just därför han kommer med överdrifter, som kan hjälpa honom att stanna i rampljuset. , Medan en person som inte är vana att ljuga kan ha svårt att hålla ögonkontakt när han gör sig av lögner, kommer en patologisk lögnare dra bort det med oerhörd lätthet. , Deras tendens att ljuga startar på en ung ålder, och förvärras över tid. Efter en tidpunkt, tycker de det mycket svårt att tala sanning. ; En patologisk lögnare själv kan ha svårt att hålla reda på hans lögner. Du kommer ofta märker att personen berättelser ändras varje gång på ett tag. ; En närmare titt på dessa historier och du skulle inse att den andra berättelsen i sig är ett bevis på den första berättelsen är en lögn. ; Om du försöker att dubbelkontrollera sina historier med dina frågor, kommer de att skyndsamt ta en defensiv hållning och försöka byta samtalsämne, eller blir våldsamma. ; Dessa människor är extremt manipulativ och okänslig, på grund av de inte ens tänker två gånger innan du kommer upp med en lögn som kommer att sätta andra personer i stora problem. ; Patologiska lögnare vård sällan för relationer, och ofta engagera sig i utomäktenskapliga affärer. I själva verket är det mycket lätt att identifiera patologiska lögnare i relationer som det är praktiskt taget omöjligt för dem att vara lojala mot en person. ; Princip patologiska lögnare tror att de alltid rätt medan andra är alltid fel. Det är denna övertygelse en patologisk lögnare som gör det svårt för personen att lita på någon. , Hur är Patologiska ljuger behandlas?
Liksom i fallet med de flesta psykiska sjukdomar, personer som lider av patologiskt liggande sjukdom bara vägrar att tro att de behöver medicinsk hjälp. Denna tro, i sin tur fördröjer behandlingen förfarandet och förvärrar situationen. Det första steget mot patologisk lögnare behandling är att personen medveten om att han lider av någon psykisk störning och behöver medicinsk hjälp. När detta är gjort finns det två metoder för behandling - psykoterapi och kognitiv beteendeterapi. Som vi nämnde tidigare patologiska ljuga är mer av ett symptom än sjukdom, och därmed har personen också genomgå diagnos av diverse andra personlighetsstörningar, eftersom behandlingen av den underliggande orsaken hjälper också i behandling av patologiska ljuga.
Innan du tar till dessa tecken och symptom för att fånga en patologisk lögnare runt dig, du måste förstå att detta är de allmänna tecknen på en patologisk lögnare. Medan vissa lögnare kommer bara visa ett fåtal av dessa tecken och symptom, andra kan visa nästan alla av dem. Med detta sagt, måste man också notera att bara för att en person uppvisar en eller två tecken som nämnts ovan, kvalificerar han inte vara patologisk lögnare. Även dessa symtom är tänkta att hjälpa dig identifiera en patologisk lögnare omkring dig, kommer du också att låta just den personen till en patologisk lögnare test. Detta test kommer att bidra till att upptäcka om den enskilde individen verkligen har en tendens att ljuga ofta. Vid slutet av dagen, falskeligen anklagar en person för att vara en lögnare kan få allvarliga konsekvenser på hans beteende och därför bör du alltid ge personen en förmån av tvivel.