Japanska Beetle larver

Som namnet antyder rätta, japanska skalbaggar är infödda till Japan, men finns nu i många delar av världen. I USA var detta skalbagge hittades för första gången under 1916 och det sägs att ett parti Irisknölar från Japan som japanska skalbaggen larver som orsakat spridning av denna skadegörare i landet. Nu är det en av de vanligaste trädgården skadedjur som orsakar skada till de flesta trädgårdsväxter och gräsmatta gräs. Bortsett från de vuxna skalbaggar som lever på bladen av trädgårdsväxter, är japanska skalbagge larver visade sig vara mer skadliga, eftersom de är glupska matare från rötterna av växter, särskilt, gräsmatta gräs. Här är några japanska skalbaggen fakta, som kan hjälpa dig att lära dig mer om denna skalbagge och sätt att eliminera sina larver.
Vad är japanska Beetle larver
Japanska skalbagge (Popillia japonica) är en vanlig och förödande pest i många länder inklusive USA. Medan i Japan, har det olika naturliga predatorer som styr japanska skalbaggen befolkningen, i andra delar, det finns inga sådana naturliga kontrollåtgärder för att kontrollera deras ökande antalet. De betraktas som allvarliga skadedjur för ungefär 200 växtarter. Dessa anläggningar inkluderar gräsmatta gräs, rosa, Canna, SORGFLOR myrten, druvor, etc. En genomsnittlig vuxen japanska skalbaggen har en kroppslängd på ungefär en centimeter och en bredd av nästan ¼ tum. The elytra (härdat forewings) av dessa skalbaggar är kopparfärgad och kroppen har en grönaktig nyans. På varje sida av buken, kan sex fläckar av vitt hår ses. Japanska skalbagge larver är vanligen vit till färgen med fint brunt hår och korta ryggar. These C-formade larver är nästan två centimeter i längd. De har något brun-färgad huvud och kropp med tre par ben.
Japanska skalbagge livscykel kan vara någonstans mellan ett till två år. Varje vuxen hona japanska skalbaggen hålor i marken och lägger just 40 60 ägg under början av sommaren. Inom två månader kläcks äggen och utveckla för att larver som äter rötter gräsmatta gräs glupskt till hösten. Från hösten till nästa vår, lägg dessa japanska skalbagge larver vilande. De följer av dvala våren och fortsätta att livnära sig på rötter gräsmatta gräs och andra växter, tills de förvandlas till vuxna skalbaggar, inom en månad eller två. These vuxna skalbaggar para sig och gör dig redo att lägga ägg under nästa sommar. Nästa punkt kommer att ge dig information om att bli av japanska skalbagge larver.
Hur bli av japanska Beetle larver
Jämfört med den vuxna skalbaggar, japanska skalbagge larver är mer destruktivt, eftersom de direkt livnär sig på växtrötter. För att kontrollera och döda japanska skalbaggen larver måste du ha en grundläggande uppfattning om sin livscykel. Vuxna skalbaggar fram ur larver under början av sommaren (juni) och börja mata på växterna. Dessa insekter kompis under denna tid och lägga ägg, som kläcks i mitten av sommaren och larver börja mata på rötterna. De låg vilande från sen höst till vår. När de kommer ut (i april), de fortsätter utfodring och förvandlas till vuxna under början av sommaren (juni). Kort sagt, den aktiva perioden av japanska skalbagge larver efter halva sommaren till sen höst och från mitten av våren till försommaren. Under denna period måste du vara extra försiktig och anta alla möjliga metod för att döda japanska skalbagge larver. Följande är några av de metoder för att avliva japanska skalbagge larver.
Vintergatan Spore bakterier Bacterium: Det finns olika metoder att utrota japanska skalbagge larver, men det är bättre att anta naturliga metoder, snarare än att använda kemikalier. Vintergatan spore bakterie är en sådan metod för biologisk bekämpning av dessa larver. Denna bakterie, som finns på marknaden, i pulverform, måste tillämpas på gräsmattan och trädgården, enligt instruktionerna från tillverkaren. Bakterien, vid förtäring av dessa larver, orsaka mjölkaktig spor sjukdom i dem. Detta resulterar i döden av dessa larver. Du måste använda denna "mjölkig Spore" kontinuerligt för cirka ett till fem år för att eliminera japanska skalbagge larver.
Övriga metoder: Medan vissa människor använder feromon fällor för japanska skalbaggen kontroll, andra använder spray såpvatten för att döda japanska skalbagge larver. Det noteras också att larver, när de placeras i såplösning, dör snart. Det sägs också att växter gillar, vitlök, gräslök, pancy, etc. kan avvärja these skalbaggar och larver. Du kan också hand plocka dessa larver och dödar dem. Användning av insekticider och japanska skalbaggen spray kan också hjälpa till viss del. Du kan också undvika odling av växter som lockar till these skalbaggar.
I korthet kan japanska skalbagge larver orsaka omfattande skada på din gräsmatta och trädgård, om de är i stort antal. Så ta tillräckligt noga med att bli av med dem, så snart som möjligt.